- 17 Temmuz 2013
- 1.792
- 622
- 173
- Konu Sahibi bernaaydin
kızlar merhaba, ben ilk ağustosda hsg çekilmiştim.. sonuç:
Kontrastlı tetkik, HSG, histerosalpingografi
HSG İNCELEMESİ (HİSTERO-SALPİNGOGRAFİ):
İnceleme intravajinal 2x350/50 cc kontrast madde verilerek elde edilmiştir.
Tetkik suboptimaldir.
Endometrial kavite normal konfigürasyon ve şekli ile izlendi.
Solda fallopian tüp normal kalibrasyondadır, sağda izlenen kesimlerde kalibrasyonu doğaldır.
Her iki taraftan kontrast maddenin peritoneal kaviteye geçişi mevcut spot görüntüler ile değerlendirilemedi.
yani kapalıydı sağ açık demişti ama raporda resmen iki de kapalı yazıyor.
neyseee...
. ben çok üzüldüm haliyle. eylülde ekimde hamiş kalamadım. kasımda aşılama oldum tutmadı. nette araştırırken tüpler için süt buharı die bişi okudum. denemekten ne zarar çıkar ki dedim ve 9 aralık adet olduktan sonra 14 aralıkta adetim bitti yıkandım. pazar pazartesı ve salı olmak üzere sadece 3 gün süt buharı yaptım. kendi isteğimle de 17 aralıkta hsg istedim doktorumdan ve sonuç :
Hizmet Tarihi ve Tanımı
İnceleme intravajinal 350/3x50 cc kontrast madde verilerek elde edilmiştir.
Fallopian tüpler normal kalibrasyonda ve patent olup kontrast madde peritoneal kaviteye iki taraftanda geçiş göstermektedir
yani ikisi de açık. işinize yarar die de paylaşıyorum kızlar.. ama tabi hsg den sonra adet bekliyorum. adet olunca ikinci aşılama yaptırcam.
sevgiler
İnceleme intravajinal 2x350/50 cc kontrast madde verilerek elde edilmiştir.
Tetkik suboptimaldir.
Solda fallopian tüp normal kalibrasyondadır, sağda izlenen kesimlerde kalibrasyonu doğaldır.
Her iki taraftan kontrast maddenin peritoneal kaviteye geçişi mevcut spot görüntüler ile değerlendirilemedi.
yani kapalıydı sağ açık demişti ama raporda resmen iki de kapalı yazıyor.
neyseee...
. ben çok üzüldüm haliyle. eylülde ekimde hamiş kalamadım. kasımda aşılama oldum tutmadı. nette araştırırken tüpler için süt buharı die bişi okudum. denemekten ne zarar çıkar ki dedim ve 9 aralık adet olduktan sonra 14 aralıkta adetim bitti yıkandım. pazar pazartesı ve salı olmak üzere sadece 3 gün süt buharı yaptım. kendi isteğimle de 17 aralıkta hsg istedim doktorumdan ve sonuç :
Hizmet Tarihi ve Tanımı
İnceleme intravajinal 350/3x50 cc kontrast madde verilerek elde edilmiştir.
Fallopian tüpler normal kalibrasyonda ve patent olup kontrast madde peritoneal kaviteye iki taraftanda geçiş göstermektedir
yani ikisi de açık. işinize yarar die de paylaşıyorum kızlar.. ama tabi hsg den sonra adet bekliyorum. adet olunca ikinci aşılama yaptırcam.
sevgiler