Süt hakki dolsun bebegi bize ver

Kizlar bu nasıl bir anneye söylenir..2 gün oldu esimin memleketine geleli kv cok iyi davraniyor kalma kizim yat otur al süt kaynattim ic sunu ye bu zararli yeme hep yanımda buraya kadar sıkınti yok ama gunde 10 defa biz cok cocuk aradik cok ugrastik sizin hemen oldu ne guzel cocuga ben bakıcam ben büyütücem herkese oglum geliyo diyorm hamile misin diyorlar yok ama torun benim diyorum diyo ..süt hakki dolsun vermem kimseye dedi defalarca ..eşimin yaninda demiyo ama bende esime soyledim sevdiginden ne dicegini şasirmis o diyor ben hic oyle anlamadim en son bugun çocugun egitimi terbiyesi herseyi anneye bırakılmalı dedim oda niye benim cocuklar terbiyesiz mi dedi esimin yaninda kv si bakmis ismini bile koymus x diye sevip duruyor kp adi x..oglum ruya gordum bütun cocuklarinin ismini ben koyuyordum sende cok seviniyordun demez mi bana inat ya bana inat bende zaten zor günler geciriyorum duymamazliktan geldim esim ise gayet mutluydu bu durumdan ..nasıl davranmaliyim bilmiyorum ismi ben koyuyorum ama eşimle konustuk bunu iki ismi olucak kv hàla bunu bilmiyo nasil söyleyelm eşim dogunca kimligi gösterelm diyo..bebegime cok karısacaklar ve ben nasil mesafe koyacagimi bilmiyorum
iyi niyetinden torun özleminden diye dusunuyorum.bu muhabbet her zaman oluyor anneniz kv farketmiyor bize verin biz buyuturuz siz yeter ki dogurun.

Evet dogru anladın annelik ic güdüsüyle evi terk edesim geliyo şuan..nasil susturabilirim bu kadıni ben kendinin olmuyomus:KK43: herkese ogluma bunu sunu ald diyomus millet hamile saniyomus bunlar ne demek ya :KK43:
Delinin teki demek tımarhaneyi ara alsın götürsünler:KK53:

Simdilik takma..kendini üzme..esinle konus..siz aranizda halledince olara da bi sey söylemek düsmez..zamanla da alisirlar zaten..

Ne insanlar var ya..kimisi torun sevmez..ayy ben bakamam der..kimisi de bundan sonra benim kimselere vermem moduna girer..
Ben bu modu hic sevmedim..bebege kiyafet almiş herkese ogluma aldım diyomus millet soruyomus hamile misin diye oda gelinin oglan benim bi 6 ayi dolsun diyomus bide bana anlatıyo bende vermem bebegimi dedim oda sen okulu dondurmamis miydin git 4 yil oku dedi 4 yil okuyayim baska ilde cocugum beni tanımasin amacı o :(

Kv kesinlikle doktora gitmesi gerek, psikolojik sorunları var sanırım. Çok sevmek, heves etmek falan değil bu... Bildiğin ruh hastası kadın?

Benimki de sürekli der, torunumu bana bırakın, torunumu da yanımda götüreyim, çalarım sizden diye. Ama şaka tabi ki. Şaka yaptığı halde bile cevabını veririm, rüyanda görürsün diye

Kayınvaliden nereliler?

Ben duydum böyle bir şey bazı kültürlerde
İlk doğan çocuğu babaanneye veriyorlarmış (eskiden)
O büyütüyormuş.
Diğerlerini anne büyütüyormuş.

Yani hepsi hastalıklı adetler tabi ki de bugün bakınca

Ben kendi çocuğunu erkek kardeşine veren, erkek kardeşinin çocuğunu alan (değiş-tokuş yani) bile duydum.
Kadın diyor ki, anne diyorum ama aslında yengem. Ben: hööönnnkkkkk
Kadın: Amca dediğim de aslında babam
Ben: Kal geldi bana

Kizlar bu nasıl bir anneye söylenir..2 gün oldu esimin memleketine geleli kv cok iyi davraniyor kalma kizim yat otur al süt kaynattim ic sunu ye bu zararli yeme hep yanımda buraya kadar sıkınti yok ama gunde 10 defa biz cok cocuk aradik cok ugrastik sizin hemen oldu ne guzel cocuga ben bakıcam ben büyütücem herkese oglum geliyo diyorm hamile misin diyorlar yok ama torun benim diyorum diyo ..süt hakki dolsun vermem kimseye dedi defalarca ..eşimin yaninda demiyo ama bende esime soyledim sevdiginden ne dicegini şasirmis o diyor ben hic oyle anlamadim en son bugun çocugun egitimi terbiyesi herseyi anneye bırakılmalı dedim oda niye benim cocuklar terbiyesiz mi dedi esimin yaninda kv si bakmis ismini bile koymus x diye sevip duruyor kp adi x..oglum ruya gordum bütun cocuklarinin ismini ben koyuyordum sende cok seviniyordun demez mi bana inat ya bana inat bende zaten zor günler geciriyorum duymamazliktan geldim esim ise gayet mutluydu bu durumdan ..nasıl davranmaliyim bilmiyorum ismi ben koyuyorum ama eşimle konustuk bunu iki ismi olucak kv hàla bunu bilmiyo nasil söyleyelm eşim dogunca kimligi gösterelm diyo..bebegime cok karısacaklar ve ben nasil mesafe koyacagimi bilmiyorum
Eşin yanında daha ne istiyorsun. Bir de anasının aklıyla onun sözünden çıkmayanlar var.
en azından "doğunca nufusu gösterelim" demiş.
Daha ne yapsın ki?

Bak işte görüyor musun,
Eşinin ailesi seni istediği gibi üzüyor, kırıyor, konuşuyor..
Bebeğinin önce ismine, sonra kendisine göz koyuyor..
Senin eşin sadece izliyor, hiç birşey söylemiyor.
Ailesini kırmaktan itinayla kaçınıyor.
Ama sen,
Kardeşin bu kocaya,
bir önceki günün pilavının yedirecek diye neler söyledin burada.

Kayınvaliden nereliler?

Ben duydum böyle bir şey bazı kültürlerde
İlk doğan çocuğu babaanneye veriyorlarmış (eskiden)
O büyütüyormuş.
Diğerlerini anne büyütüyormuş.

Yani hepsi hastalıklı adetler tabi ki de bugün bakınca

Ben kendi çocuğunu erkek kardeşine veren, erkek kardeşinin çocuğunu alan (değiş-tokuş yani) bile duydum.
Kadın diyor ki, anne diyorum ama aslında yengem. Ben: hööönnnkkkkk
Kadın: Amca dediğim de aslında babam
Ben: Kal geldi bana
Ay yok artik benim kv de bana dedi ki cocuk beni anne bilsin ilk cocuk tecrübeyle büyür dedi erkek cocuk zor zaptedilir dedi bunlar ne demek bende kitap okuyorum kursa gittim dedim zamanla ogrencem dedim kitapla bir olur mu hecccc dedi bi panik oldum..egeliler..

Ben bu modu hic sevmedim..bebege kiyafet almiş herkese ogluma aldım diyomus millet soruyomus hamile misin diye oda gelinin oglan benim bi 6 ayi dolsun diyomus bide bana anlatıyo bende vermem bebegimi dedim oda sen okulu dondurmamis miydin git 4 yil oku dedi 4 yil okuyayim baska ilde cocugum beni tanımasin amacı o :KK43:

Psikolojik rahatsizligi var mi??normal gelmedi bana

duyduklarıma inanamıyorum bu torun sevgisi falan değil kaynanan kafayı yemiş ne demek çocuk benim hiç arkana bakmadan uzaklaş çok istiyosa doğursun kendisi bitane daha tıp gelişti

Bak işte görüyor musun,
Eşinin ailesi seni istediği gibi üzüyor, kırıyor, konuşuyor..
Bebeğinin önce ismine, sonra kendisine göz koyuyor..
Senin eşin sadece izliyor, hiç birşey söylemiyor.
Ailesini kırmaktan itinayla kaçınıyor.
Ama sen,
Kardeşin bu kocaya,
bir önceki günün pilavının yedirecek diye neler söyledin burada.
Of konu kardesimin bize deger vermemesi iki gunluk misafirlikte bana soguk davranmasiydi ben en son patladim ve tabakta kalmis pilavlari bi sonraki gün yemem anneme de anlattim oda kardesimle konustu isin icinde enistemin cimriligi varmis kardesim degil.

Of konu kardesimin bize deger vermemesi iki gunluk misafirlikte bana soguk davranmasiydi ben en son patladim ve tabakta kalmis pilavlari bi sonraki gün yemem anneme de anlattim oda kardesimle konustu isin icinde enistemin cimriligi varmis kardesim degil.

Demek istediğim sence bu muydu...

Evet buydu yanlis ifade etsemde buydu hatta kardesime seni kk sikayet ettim dedim okudu da ve güldu kocami da anlat bi care varmi bulsunlar dedi..oda memnun degil halinden ki bize misafirloge geldi mi herseye karisir ben mutlu olurum ben karistm pilavi dök dedim bana asiri tepki verdi huyu degil biliyorum biz hallettik.

Açık açık konuşacaksınız, bu benim bebeğim kedi yavrusu mu ki size vereyim, Sürekli aynı şeyleri söylemenizden sıkıldım, kendinizi kandırmayın biraz mantıklı düşünün vs. deyin.
Bunu söylesem bi rahatlıcam esimin yaninda söylemek istiyorum ama..

Back
X