Sut meselesi

ergu-one

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
10
2
36
Sevgili arkadaşlarım
Derdim çok buyuk! Belki buyuk değil ama ben kendime doğum yaptığımdan beri acayip bi sekilde bir şeyi dert edinmiş durumdayım o da süt meselesi. Doğum yapalı 3 ay oldu ve ben sutum bebeğime yetiyor mu yetmiyor mu diye kafayı yemek üzereyim. Doğum yaptığımdan bebeğim sürekli ağlıyordu kendi annem tutturdu sutun yetmiyor diye ve mama vermeye başladık. Doktorumuz vermeyin dediği halde annem mamayı içen çocuğun uyuduğunu gorunce ac olduğuna iyice ikna oldu ve bizi de ikna etti. Neyse önceleri günde 5 6 kere 30 ya da 60 CC veriyordum. Şimdi gündüz uykusu düzene girdi en fazla 2 kere geceleri veriyorum Ama gece olana kadar da gün boyunca sütümü bebeğime yetirmek için çok yoruluyorum. Cok ugrasıyorum internette okuduum herseyi yapıyorum ama sütümün miktarını bi türlü arttıramıyorum. En son kontrole gittiğimizde 1 qyda 1700 gr almıştı ve Dr sütümün yettiğini ve mama vermemem gerektiğini söyledi ancak ben sütümün yettiğine ikna olamıyorum. Çünkü akşam memelerim sönük oluyo ve bebeğim emerken sürekli çırpınıyor ve huzursuz oluyo ben de mama veriyorum ama doktor sen meme ver yetiyordur dio. Ne yapacağımı şaşırdım. bebeğim hala beni emiyor ama biberona alışacak diye de çok korkuyorum. Şimdi bnm merak ettiğim sevgili emziren anneler bnm bebeğim doyuyor mu doymuyor mu? Ve sütünüzün olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz?

dr un yetıyor dediği halde nıye tatmin olmuyorsunuz anlamadım? yetmıyordur dıyım barı o zaman tatmın olursunuz kesin.

çocuk 3. ayinda 1700 gr mi almis
ortlamasi 1 kg dur ilk 3 ay kilo aliminin
sut varsa kilo alir çocuk yoksa almaz
yoksa sert kaka yapar
varsa civik civik sari hatta yesil kaka yapar ( sizin çocuk çok yiyor yesil gormussunuzdur kesin )
bezlerini tartarsan kaç lt sut içtigini gorurusn
baskada yapcak bisey yok dr un ikna edememis biz nasil ikna edecez seni

Canim anneler cocuk agladiginda herzaman süt yetmiyor diyorlar
Cünkü bir başka bildikleri yok!
Onaların zamanindada mama cok modaymiş bu saten 70li yillarda avrupadada cok yaygin olmuş. Oysa anne sütünün yerini tutamadigini anlamiyorlarmiş! Anne sütünde bebeyinin tüm hitiyaclari var, eyer fazla mama verirsen bu bebeyinin bagirsaklarina zarari olur, cünkü mesela fazla tuz vs almiş olabilir. Birde mama alan cocuklar daha iyi uyur cünkü içerisinde uyumasi icin bir mate var.

Ben sezaryan oldum ve sütüm hemen gelmedi. Bu yüzden bende başkalarini dinleyip hep yanliş yönlendirildim
Önceleri hastahanede önce emiziriyor sonra sütümü sagiyordum ve oda 5,10 cc falandi. Orda 1 hafta kaldik. Sonra eve geçer geçmez aptal bir yardimci geldi ve mama vermemizi söyledi cünkü bebeyim 8% kg inmişti. Birde gece hep agliyor iyi uyuyamiyordu. Sonra arkadaşim emizik verme cünkü göğsün ile kariştir dedi ve bu kadin olmaz bir şey, verelim bak nasil sakin olacak dedi ve böylece cocuk şaşirdi ve şuan 11 haftaligiz ve bebeyim göğsümü unutu, emmiyor!
Hergün 3-4 saat araliklarla hala sagiyorum. Bebeye gidikce mamayi azaltm ve sonra sadece iyi uyusun bende az nefes alayim diye gece yada sabah 1 kerecik vermeye başladim. Sonra mamanin bağırsaklari icin kötü oldugunu okudum, arz araştırdım derken şimdi hic vermiyorum. Sadece haftada 1x oda zor durumda olunca...

Senin sütünü sagmadigin icin etkiler!
Cünkü bebeyin emdikce sütün fazlalaşiyo
Doktorun saten verme diyor! O gelişimini saten takıp ediyor! Korkma bebeyin o kilolarida mamadan degil sütünden büyüdü'

NEDİR BU ANNELERİN MAMA SEVDASI BENİM ANNEM VE KAYIN VALDEMDE ÖYLE 3,5 AYLIK BEBEĞİM ÇIRPINIYORUM SÜT İÇİN ŞİMDİYE KADAR SÜT VERDİM İYİDE GİDİYOR AKŞAMA DOĞRU BENİMKİDE SÖNÜK OLUYOR YAPACAK BİŞEY YOK AMA

1700 gr almış daha ne olsun yahuuu,bu bebek daha ne yapsın:)benim kızım 2.ayında 1200gr aldı bi zil takıp oynamadığım kaldı:KK66: ki doktorunuz yetiyor demiş daha ötesi var mı?akşam doğal olarak herkes de bi sönüklük oluyor ama bu süt olmadığı anlamına gelmiyor kaldı ki doktorlar sütün vrimliliğini bununla ölçmüyorlar,sert olunca çok sönük olunca az diye birşey yok yani,ha bir de bebeklerde akşam huzursuluğu sendromu diye birşey var,memeyi almadığında biraz gönlünü yapıp tekrar vermeyi deneyin

1700 gr almış daha ne olsun yahuuu,bu bebek daha ne yapsın:)benim kızım 2.ayında 1200gr aldı bi zil takıp oynamadığım kaldı:KK66: ki doktorunuz yetiyor demiş daha ötesi var mı?akşam doğal olarak herkes de bi sönüklük oluyor ama bu süt olmadığı anlamına gelmiyor kaldı ki doktorlar sütün vrimliliğini bununla ölçmüyorlar,sert olunca çok sönük olunca az diye birşey yok yani,ha bir de bebeklerde akşam huzursuluğu sendromu diye birşey var,memeyi almadığında biraz gönlünü yapıp tekrar vermeyi deneyin

AY MAALESEF O AKŞAM SENDROMLARINI ÇOK YAŞIYORUZ BENDE POMPAYLA ÇEKİP VERİYORUM ZOR OLUYOR BİRAZ KIVRANIYOR AMA AYAK UYDURDUK BİR KAÇ GÜN HİÇ MAMA VERMEMEYİ DENESEN

AY MAALESEF O AKŞAM SENDROMLARINI ÇOK YAŞIYORUZ BENDE POMPAYLA ÇEKİP VERİYORUM ZOR OLUYOR BİRAZ KIVRANIYOR AMA AYAK UYDURDUK BİR KAÇ GÜN HİÇ MAMA VERMEMEYİ DENESEN
Akşam huzursuzluğu meşhur dmekki:)ben mama hiç vermiyorum ki:)meme almıyosa evet sağıp vermek de çözüm o an ki durumu idare etmek adına:)

Ya bi de beni şaşırtan mama sevdası mıhabbeti.benim annem de aman ha kızım yılmak pes etmek mamaya güvenmek yok memeye alıştırcaz diye hep beniteşvik edip destek olmuştur,eskilerin mama sevdası gwrçekten ilginç

Ya bi de beni şaşırtan mama sevdası mıhabbeti.benim annem de aman ha kızım yılmak pes etmek mamaya güvenmek yok memeye alıştırcaz diye hep beniteşvik edip destek olmuştur,eskilerin mama sevdası gwrçekten ilginç
evet ama olmuyorsa olmuyo, ozaman secim şansin olmuyo ve mecburen mama vermek sorunda kaliyorsun. Bazen bebekler anne sütünden büyümüyor en kötüsü kabul etmiyor, süt yetmiyor vs

Ama sütü yeterli olupda mama vermek isteyenleri bende anlamiyorum, kolaya geliyor galiba. Saten eski toptaklari hic agizima almak bile istemiyorum
Herşeyin en iyisini onlar biliyo ya!
Ama biliyormusun acrupada herkes anne sütü vermiyor
cünkü calişiyor yada rahatlarina düşkün
Ama bazilarida var anne sütün yanina bir damla su bile vermez, sütünü etkiler diye

Sevgili hemcinslerim yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bide benim öğrenmek istediim memeleriniz hemen süt doluyo mu bnmkinin iice dolmasi 3-4 saati buluyor :KK43:

CTESİ EBEYLE KONUŞTUM 3 SAATTE ANCA DOLAR DEDİ BEN 2 SAATTE DİYE BİLİYORDUM BU MEME MAKİNA DEĞİL CEVABINI ALDIM

X