süt nasıl çoğaltılır

birgl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
14
0
36
İstanbul
ben yeni sezeryanla doğum yaptım ve bebeğim şuan 24 günlük ve sütüm yetmiyo
sütümü çoğaltmak için neler yemem gerek lütfen yardımcı olun bana

cnm hayırlı olsun..bebeğin sağlıkla büyüt inş..
ben ayva armut yenmesinin sütü çoğalttığını duymuştum önemli bi isimden..bazen programlara çıkıp anlatıyolar yaa..bi adamdı ama ismi gelmiyo aklıma..
bide arkadaştan helva nın sütü çoğalttığını duydum fakat bide bol bol su iç...

Son düzenleme:
Rezene çayı iç,birde humananın still tee var ondan alıp içebilirsin..bir de dere otu yiyebilirsin,bulgur pilavıda çoğaltırmış ama sen sakın yeme bebeğine gaz yapar..daha küçük bebeğin..uyku bol bol süt yapıyor,bu yüzden bebeğin yattığında ne işin varsa bırak ve sende yat bol sütlü günler ..

ayva kompostosu iç canım sütü çok arttırıyor benim sütüm azaldığında yapıyorum çok işe yarıyor

bol bol sıvı alman lazım
istersen humana stell tea eczanelerde var.
bir de malt içeceği sütü artırıyor.bime gelmişti en son.
çemen sütü artırır.bulgur pilavı ve soğan da artırır.
sık sık banyo da iyidir.

cnm hayirli olsun bebegin...
bana da sutun az olur ye dediler yedim yedim yedim dogum yaptigim kiloma tekrar geldim
bulgur pilavi, taze sogan, irmik helvasi, humana stell tee, rezene cayi, balik, yesillik, incir, armut, dut, ayva. tabi bunlar ani kurtariyor, devamliligi saglamiyor

sütünüz belki size göre az olabilir ama önemli olan bebeğin kilo alıyor olması. bebeğiniz sağlıkla büyümeye devam ediyorsa süt miktarını hiç kafanıza takmayın, sütün bebeğin içebileceğinden fazla gelmesi de iyi birşey değil sonuçta.
ayrıca tek bir besine odaklanmak yerine dengeli beslenerek süt kalitesini arttırmak daha önemli bence.

benim deneyipte sonuç aldığım şeyler şunlardı

şekersiz ayva kompostosu
dereotu
rezene çayı
ısırgan çayı
humana
bunları ne zaman tüketsem bol sütüm oldu

bide malt içecekleri çok arttırıyormuş denemedim hiç

benım de az ıkı gogsumden toplamda 40 en fazla 50 gelıyor.kayınvalıdemlerle kaldıgım ıcın pek dınlenemıyorum elım hep ıste oluyor.bunu soyleyınce evdekıler calısanların nasıl sutu oluyor dıyor sus pus kalıyorum. humana stıll tee kullandım ama pek bı etkısını gormedım ben.

aman onların yanında olmak bile strese soktuğundan azaltır insanın sütünü
çok gitmemeye çalış aynı apartmandaydın değilmi.
kızla ilgileniyorum de..onlara fazla uğrama.

kendı evımız 7. katta ve catyı katı oldugu ıcın soguk oluyor havalar ısınana kadar burdayız.

dut kurusu,bulgur pilavı,bol su,bebeği emzirirken bol bol yüzüne bakmak,bende reçete bu...dut kurusundan çokta süt yapan bişeye rastlamadım ben...

ben yeni sezeryanla doğum yaptım ve bebeğim şuan 24 günlük ve sütüm yetmiyo
sütümü çoğaltmak için neler yemem gerek lütfen yardımcı olun bana

bol sıvı (özellikle su) tüketimi
bol uyku (hiçbir iş yapmayıp çocukla uyuyup uyanmak)
bol emzirme
stressiz bir hayat (özellikle de sütüm yetti/yetmedi stressini unutun bir teoriye göre her annenin çocuğunu doyuracak kadar sütü mutlaka oluyormuş)
ve genetik miras (annenize mutlaka sorun %90 oranında anne-kızın süt durumu benzer özellik gösteriyor)
bunun dışında günlük süt artırma yöntemlerim:
bulgur pilavı
yeşil soğan
rezene çayı
ısırgan çayı (ki bende sütün yanısıra acayip bir gerginlik yaptı bıraktım)
rezene yağı
çörekotu yağı (aynı zamanda bünye kuvvetlendirici ve gaz sökücü olduğu için hiç ihmal etmedim ama yarım çay kaşığı kadar çörekotu yemek de mümkün)

kayınvalidenize söyleyin çalışan annelerin sütü işe başladıklarında azalıyor. benim evde olduğum dönemde işe başladığım haftanın sonuyla kıyasladığımda en az 10 kat fazla sütüm vardı, bir hafta içinde azalıverdi üstelik bunun geriye dönüşü yok... sütü bir kez kaybettiniz mi geri gelmeyecek çocuk da bir daha bu çağında olmayacak
allah allah ya ne vicdansızlık bu hadi geline acımıyorsun torununa da mı acımıyorsun?

şahsen bunu söyleyenleri gırtlaklayasım geldi. senden çok sinir oldum.. ne desem bilemiyorum.. benim çalışan arkadaşlarımın hepsi çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra emzirmeyi bıraktılar.. sen yine de kendini çok yorma.. bırak işler kalsın ya da baştan savma yap.. ben olsam kıyameti koparırım.. beğenmeyen kendi yapsın.. sen hizmetçi değil gelinsin artık bunu öğrensin insanlar.. :100:

bol bol sağmak yada emzirmek.. bende yediğim içtiğim hiçbirşey fayda etmemişti.. tek çareyi bol bol sağarak buldum..

dinlenmek, moral, kendine güven,az şekerli kuru dut kompostosu, ayva kompostosu, kayısı kompostosu
kendine güven: pompa ile sağınca benim de sütüm çok az geliyordu, ısrarla emzirdim, emzirdikçe sütüm arttı, bir de bebek pompadan daha çok çekiyor unutmayın, pompaya bakıp moral bozmayın
dengeli beslenmek,

ayrıca sizin evdekiler halt etmiş, çalışanlar 6 ay bazen+ 6 ay daha toplam 12 ay çalışmıyorlar, evde dinleniyorlar, öyle emziriyorlar, bundan önce işe başlayanlar zorlanır ya da dayar mamayı.........
boşver sen ev işini falan, yapsın herkes kendi işini, sen çocuğuna bak......
çocuğuna bakma bizim evin işlerini yap diyenlere ağzınla kuş tutsan yaranamazsın, olan arada minicik bebeğine olur.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…