Doğuma Hazırlık sut sagma makinasi hakkinda bilgisi olan???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tontriko

Rabbim sana emanetiz...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
38.023
70.812
798
selam canlar,

konuyu dogru yere mi actim bilmiyorum.. :26:

sut sagma makinasi kullanan var mi?? tum hafta calistigim icin ve bebegime anne sutu vermek istedigim icin bir kac sorum var bu konuda, bilgisi olanlar cevap verirlerse cok mutlu olucam :16:

elektrikli cift tarafli sut sagma makinasi almaya karar verdim, calistigimda kullanmak icin. tekliyi tavsiye etmediler cunku motor gucude az olurmus. haftada 5 gun calisan biri icin gucu yetmezmis oyle dediler. bu ne kadar dogru???

simdi sutu biberona sagiyorsun ya, biberonu her kullanimdan sonra mutlak yikiyorsun..peki ne zamandan ne zamana kaynatmak gerekiyor biberonun sisesini? ayriyetten birde emzik kismini kaynatmak gerekiyor mu?? birde makinanin kendi parcalari var tabii sut sagmada yarayan, onlarida kaynatmak gerekiyor mu? birde her kullanimdan sonra yikamak gerekiyor degil mi?

biberonu buz dolabinda mi sakliyorsunuz??? mikrop kapmasin diye???

birde mesela diyelimki yarin ise basliyorum bugunden sagip mi depolamam lazim sutumu?? eger oyle yaparsam ve bugun cocugumu emzirirsem ac kalmaz mi??? yoksa bir kac gun oncesinden azar azar mi depolama yapiyorsunuz?
is gunlerinde bugun icecegi sutu dunden hazir etmis olmak mi gerekiyor??

buz dolabinda sut ne kadar sure muhafaza ediliyor?? gerek buzlugunda gerekse buzluk kisminda?? buzluk posetleri var galiba..onlara koyunca sutu cikarinca nasil cozduruyorsunuz? kendi kendine mi cozulmesi gerekiyor yoksa mikro dalgada ya da sicak suda mi isitiyorsunuz???

birde sut sagmayi kullananlarin bebekleri tekrar anne gogsunu almamazlik edebilir mi?? bunu sorma sebebim ben evde oldugum muddetce emzirmek istiyorum, ama is zamaninda sagmak istiyorum sadece. birde sut sagmak ayni emzirme gibi mi oluyor? yani hani derler ya emzirdikce sutun gelir diye bu makina icinde gecerli mi???

birde biberonda sut kaldiysa tekrar isitilmaz bu degil mi??? yani atilmasi gerekiyor, bebege tekrar verilmez???

cok soru sordum biliyorum ama cok onemli bilgiler bunlara cevap verebilen olursa minnettar kalicammm :16: simdiden tesekkurler... :54:

Son düzenleme:
Canım Merhaba..

Bende süt pompası kullanıyorum,'mini elektrikli medela'
Çekim gücü süper,ama tekli.
Çiftli istemedim ben,yorulurum ikisini bir tutarken..Ellerimde aşırı uyuşma oluyor sabahlar vs..ama yapabilene çiftli en ideali.
Lansinoh çiftliyi öneriyorlar.
Medela ile 100 cc çıktığını biliyorum 10 dakikada (yalan olmasın)
Tabi şimdi farklı nedenlerden,dolayı süt bitti.
Şimdi tekrar sağıyorum gelecek mi bakalım..

Pompayı aldığımızda satıcı bana 'her gün kullandıktan sonra kaynat 'dedi.Tabi her çekimden sonra kaynatılmayacağına göre,bu gün bitimindedir.
Dolapta saklayacağın sütler hakkında birşeyler söyleyemeyeceğim,bazı bebekler memeyi bırakamayabiliyorlar mış biberonlada olsa..ama riske atılmaz tabi.
Benim kızım çoğunluk biberonla besleniyor,ama memeyi verdiğimde MaşAllah bayılıyor emmeye:)
Tabi büyüdükçe değişiyorlar..Biberonu iyice fark edebilir:(

Boll bol süt olsun yavruşuna canım:)

Bu arada bilirsin belki tontriko,ortodondik emzikli biberonlar var..Nuk'un.
Bebek memeyi bırakmıyor,anne memesine yakın mış canım..Araştır istersen.

canim sag ol bilgiler icin... ya bu sut sagma makinasiyla cikan sutu goruyorsun ya insanin psikolojisini etkiliyor bence :44:

bencede tekli olan daha kolay, ama haftada 5 gun calisan biri olarak tekli olanin motor gucu yetmeyecegi soylendi bana. bilemiyorum herhalde ciftli olacak benimde secimim...

alisamadim henuz sut sagma makinasina, birde ben saginca sutu bebege hemen veriyorumki sogumasin tekrar isitmak zorunda kalmayayim..ama yanlis mi yapiyorum onuda bilmiyorum :44:

göğüs pompası için bişey diyemeyeceğim canım. ama süt depolama konusunda ben işe başlamadan önce poşetlere sağıp depolamaya başlamıştım kızımdayken. üzerlerinede o günün tarihini yazıyordum. buzlukta uzun bir süre kalıyor. en eski tarihli sütü ilk kullanmaya özen göster. buzunu çözdürürkende benmari usulü çözdür. yani. sıcak su dolu bir kabın içine başka bir kapta sütü koy çözdür buzunu. ben 6 aylıkken bıraktım kızımı.ilk başlarda memeyi bırakır diye anneme sütü kaşıkla vermesini söylemiştim. annem sonra zor oluyor arka arkaya istiyor ağlıyor dedi. öyle olunca korka korka biberona başladık allahtan emmeyi bırakmadı

bende almak istiyorum sütü yoğun gelenler içinde ideal oluyo bence sadece çalışanlar için değil.ilk oğlumda sütüm çok boşa aktı çok üzüldüm.en azından bebek uyurken akacağına sağarım diye düşünüyorum.yazık olmasın sütümüze bebişimizin rızkı o:(

Sütü depolama vs hakkında bilgim yok,ama çiftli göze kulağa cazip geliyorda..İyi düşün derim canım.
Çalışacaksın ve yorgun olacaksın.İki elinle pompayı tutacaksın,akmasınlar falan diye iki kez birden gerileceksin.
Fakat işin çabuk bitecek o ayrı.
Eğer tekli düşünürsen mini elektrikli medela yı tavsiye ederim..pillide çalışıyor.
Sesi biraz çok,ama güçlü olduğundan sanırım..Allah kolaylık versin.
Dumamm çok bilgili bu süt sağma konusunda..Direkt ona danış derim:)

selam canlar,

sut sagma makinasi kullanan var mi?? tum hafta calistigim icin ve bebegime anne sutu vermek istedigim icin bir kac sorum var bu konuda, bilgisi olanlar cevap verirlerse cok mutlu olucam :16:

elektrikli cift tarafli sut sagma makinasi almaya karar verdim, calistigimda kullanmak icin. tekliyi tavsiye etmediler cunku motor gucude az olurmus. haftada 5 gun calisan biri icin gucu yetmezmis oyle dediler. bu ne kadar dogru???

simdi sutu biberona sagiyorsun ya, biberonu her kullanimdan sonra mutlak yikiyorsun..peki ne zamandan ne zamana kaynatmak gerekiyor biberonun sisesini? ayriyetten birde emzik kismini kaynatmak gerekiyor mu?? birde makinanin kendi parcalari var tabii sut sagmada yarayan, onlarida kaynatmak gerekiyor mu? birde her kullanimdan sonra yikamak gerekiyor degil mi?

birde mesela diyelimki yarin ise basliyorum bugunden sagip mi depolamam lazim sutumu?? eger oyle yaparsam ve bugun cocugumu emzirirsem ac kalmaz mi??? yoksa bir kac gun oncesinden azar azar mi depolama yapiyorsunuz?

buz dolabinda sut ne kadar sure muhafaza ediliyor?? gerek buzlugunda gerekse buzluk kisminda?? buzluk posetleri var galiba..onlara koyunca sutu cikarinca nasil cozduruyorsunuz? kendi kendine mi cozulmesi gerekiyor yoksa mikro dalgada ya da sicak suda mi isitiyorsunuz???

birde sut sagmayi kullananlarin bebekleri tekrar anne gogsunu almamazlik edebilir mi?? bunu sorma sebebim ben evde oldugum muddetce emzirmek istiyorum, ama is zamaninda sagmak istiyorum sadece. birde sut sagmak ayni emzirme gibi mi oluyor? yani hani derler ya emzirdikce sutun gelir diye bu makina icinde gecerli mi???

birde biberonda sut kaldiysa tekrar isitilmaz bu degil mi??? yani atilmasi gerekiyor, bebege tekrar verilmez???

cok soru sordum biliyorum ama cok onemli bilgiler bunlara cevap verebilen olursa minnettar kalicammm :16: simdiden tesekkurler... :54:

Calisan anne olarak philips avent tekli elektirikliyi sectim mukemmel derim

Her kullanimdan sonra makinenin parcalarini kaynak suda beklettim

Sutu philisin sut kaplarina sagip beklettim dolapta artaninida buzluga koydum

Sutu birgun oncesi hazirladim hep doyduktan sonra kalani sagdim

Sut dayanikliligi dolapta max 3gun buzlukta 3aydir

Sutu benmari usulu sicak suda bekletip ilitacaksin

Kalan sutu atarim tekrar vermem ama bildigim disarda sut 4 saat dayanir

Philipsin masaj ozelligi var bebek emmesini taklit ediyormus hiz acitmiyor sutu arttiriyr ben memnun kaldim

Kolay gelsiiin

sagolun kizlar...isimi tekli bir makinanin halledecegini bilsem tekli alirim bende varsin 10 dk yerine 20 dk sursun farketmez...

buarada ya bu sut isitmayi becerebildim mi bilmiyorum biraz once :18:

gece saat 4 gibi sutumu sagmistim biraz...buzdolabina koymustum ve biraz once icirdim onu bebisime..yani aradan 18 saat gecti..kaynattigim su icinde isittim...ama ne hikmetse sutun isisi hakkinda cok tedirgin oluyorum :18::18: ya soguk geldiyse bebisime diye dusunuyorum..icti icmesine ama hala tedirginim...birde anne sutunun bozulmasi gibi birsey var mi acaba?

buz dolabimdaki derece bi derece eksikmis sanirim birsey olur mu acaba :18: off stres yaptim simdi :18::18:

medala'nında bebek emmesine benzeyen yönü var.
Böylesi sütü mü arttırıyor yani?
Ben hep en yüksekte sağıyordum,bu ara tekrar başladım,ama süt müt artmadıİ:((

canim bana bebek emme etkisi var gibi gelmedi, bittimi goguste sut bitiyor 1 damla bile cikmiyor maalesef.

bana satici kadinin dedigi sey su...eger sen haftada 5 gun calisacaksan iki gogsunude sagacaksan eger o zaman tekli makinanin gucu yetmez bu yuzden ciftli lazim sana dedim. ama eger 2-3 gun calisiyorsan o zaman yetebilir dedi.

sunu anladimki cok SIK araliklarla emzirirsen bebek doymuyor zaten birde dinlenmek uyumak cok iyi..yediklerinde tabi onemli...

bulgur, hosaf, dereotu, sogan yemek lazim...bunun gibi seyler vardir tabii..ama bunlarin cok sut yaptigini duydum hep. ozellikle bulgur ve hosaf.

bugun gidip elde sagma makina aldim, insanin eli biraz yoruluyor ama sanki daha iyi gibi...kablosu filan yok is yerinde daha rahat edecegimi dusunuyorum :44:

buarada birde cok rahat kullanimlik...cok basit kol cantana bile koyup her yere goturebilirsin ve her yerde sutunu sagabilirsin. bakalim calisirkende ayni sekilde memnun kalacakmiyim :9:

selam canlar,

selamlar...

daha çalışmaya başlamadım ama evdeykende işe yarıyor sağma makinesi
bi yere gidecek olsam bebeğimi götürmeyeceksem sağıp sütümü bırakabiliyorum
yada gideceğim yerde emzirme imkanım yoksa biberonla alıyorum yanıma

MEDELAnın küçük tekli elektrikli sağma makinesini aldım
çokta kullanışlı

haftada beş gün çalışmanın makine gücüyle alakasını çözemedim
normalde ne kadar sütün varsa onu sağıyorsun
ve sağma makinesinin azda olsa sütü arttırmaya faydası oluyor

ben biberonları ve emzikleri ve hatta makine parçalarını normal yıkamak dışında haftada bir kaynatıyorum
makinenin parçalarını her seferinde yıka
içinde süt birikintisi kalınca bi süre sonra çekmemeye başlıyor

süt saklama biberonunu
oda ısısında 8-10 saat arası
buzdolabının kapağınnda 2 gün
buzluk kısmında 3 ay
derin dondurucuda 6ay saklayabiliyorsun

eğer sütün çok geliyorsa bebeğinin doymasına engel olmayacaksa şimdiden sağıp buzluğa depolayabilirsin süt saklama poşetleriyle
sabah vaktin olursa taze süt sağ bırak yoksa sabah sağ diğer içeceklerini gün içinde buzluktan çıkartıp içirsinler
sıcağa yakın ılık akan suyun altında çevire çevire buzunu çözdürmelidir

süt sağmanın anne memesini bırakmakla bir alakası yok

çözdürülmüş süt 1 defada verilmeli onun için depoladığın sütlerin oranını 100cc değilde 80cc yap mesela örneğin

İNŞALLAH YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR SORULARINA...

Back
X