Sivilceli Ciltler Süt ve süt ürünleri sivilce yapıyormuş

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

streshanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
713
1.514
113
Uzun süredir çene ve göğüs bölgemde sivilceler çıkıp duruyor. Buralarda çıkan sivilceler genelde beslenme düzeniyle alakali oluyormuş. Özellikle süt ve süt ürünleri çok sivilce çıkartıyormuş çünkü içeriğindeki hormon, sebum üretimini artırıyormuş ve sivilce sorunu olanların süt, peynir ve yoğurttan uzak durmasi gerekiyormus. Ben de düşündüm ve her gun süt içiyorum. Peynir desen en sevdiğim şey. Ama artik sivilcelerden de bıktım. Internetten araştırdım bu ürünleri kesenler sivilcelerden kurtulduğunu söylüyor. Yarından itibaren ben de deneyeceğim. Peki alternatif olarak kahvaltıda neler tüketilebilir? Süt ve peynir tüketememek baya üzücü oldu benim için.

Hmmm ben de çok tüketirim kefire kadar hatta ama hayatımda hiç sivilce sorunum olmadi 😕 siz yine de bir deneyin tabi, kahvaltıyı çok çeşitli yaparsanız gözünüz peynir alternatifi aramaz belki diye düşünüyorum

Hmmm ben de çok tüketirim kefire kadar hatta ama hayatımda hiç sivilce sorunum olmadi 😕 siz yine de bir deneyin tabi, kahvaltıyı çok çeşitli yaparsanız gözünüz peynir alternatifi aramaz belki diye düşünüyorum
Yani her yiyende olmuyor tabi ama bazı bünyelerde bu sekilde etki gosterebiliyormus.

Bende aylarca hiç bir süt ürünü tüketmemiştim, hatta komple vegan beslenmiştim. Sivilcelerden kurtulayım diye.. Sonuç sıfır. Önemli olan karaciğerin temiz olmasıymış, sadece ozaman cilt de temiz oluyormuş.

Uzun süredir çene ve göğüs bölgemde sivilceler çıkıp duruyor. Buralarda çıkan sivilceler genelde beslenme düzeniyle alakali oluyormuş. Özellikle süt ve süt ürünleri çok sivilce çıkartıyormuş çünkü içeriğindeki hormon, sebum üretimini artırıyormuş ve sivilce sorunu olanların süt, peynir ve yoğurttan uzak durmasi gerekiyormus. Ben de düşündüm ve her gun süt içiyorum. Peynir desen en sevdiğim şey. Ama artik sivilcelerden de bıktım. Internetten araştırdım bu ürünleri kesenler sivilcelerden kurtulduğunu söylüyor. Yarından itibaren ben de deneyeceğim. Peki alternatif olarak kahvaltıda neler tüketilebilir? Süt ve peynir tüketememek baya üzücü oldu benim için.
Çok yağlı bi cildim var hergün sabah akşam tam yağlı süt içerim yoğurt hersofrada olur peynir desen çeşit çeşit yerim bunun pek süt ve süt ürünleri ile alakalı olduğunu sanmıyorum

ohh üstüne bide yağlı yağlı cips,gazlı içecekte içtin mi sivilceler için yeterli zemin oluşuyor.
En iyisi tüm tükettiklerinin yağsız olanını tercih etmen,gazlı asitli şeylerden uzak durman.

Kurtulabildin mi peki herhangi bi yöntemle?
Maydanoz limon kürü karaciğeri temizliyormuş ama mide rahatsızlığım olduğu için ancak bir defa içebildim. Umarım sizin rahatsızlığınız yoktur ve denersiniz. Alternatif olarak bir bitki varmış yeni öğrendim, karahindiba, onun çayını içeceğim inşaAllah faydalı olur.

Instagram da izmircocukdoktoru nu takip edebilirsin. Orada alternatif şeyler bulabilirsin.

Zeytin yagında bekletilmiş incir kürü yap onu ye canım. Karaciğerin temizlensin :) güzellik merkezindeki abla bana öyle önermişti çok işe yaradı. İncirleri küp küp dogradım zeytin yagı dolu kavanozda Bi kaç gün beklettim her sabah aç karnına yedim :) Bayadır yapmıyorum yarın sabah kendim için tekrar hazırlayacağım. ☺️

kendinize internet teşhisi ve tedavisi uygulamadan önce bir doktora görünün , internette yazan her belirti sizde de aynı sebepten olmaz.

Evet yapıyor..Çünkü hayvanları çabuk büyüsün ve süt yapsın diye tonla hormon basıyorlar.O hormonlarda süte geçiyor.Bende ne zaman içsem ağrılı sivilceler başlar çenemde..

Benim gülhastaligim var yani cildim her daim sivilcelenmeye kizarmaya musait. O kadar doktora gittim cogu ayni seyi soylediler. Yediklerime dikkat etmem gerekiyor. Malesef gül hastaligi kronik ama ben de elimden geldigince sut ve sut urunlerini hayatimdan cikardim. Peynir yiyememek cok koyuyor ama sagligim icin gerekliyse hic yemem de. Bana kafeinli icecekler, cok salcali, yagli, sicak icecekler, eksi yemekler, cikolata, biberli ve baharatli hersey yasak. Son 2 haftadir artik baya diyetime uyuyorum ve cildimde duzelmeler var. Ama bunun haricinde akupunktur tedavisine de basladim. Onunda etkisi olabilir. Akupunktur kulaga acayip gelsede cilt rahatsizliklarinda uygulaniyor.

Benimde cene bolgesi sorunlu.. kucuk olsa neyse bildigin kocaman cikiyor ve iltihap yani.. hic diyet yapmadim. Suan antibiyotik verdi doktor onu kullaniyorum.

Buarada bende birden siyah nokta olusmaya basladi yuzumde alnimda vs. Normslde hic tahammul edemem ve kendim sıkarım.. ama o kadar kotu yerde cikiyolarki yapamiyorum bunu. Cilt bakimina gittim kurtuldum noktalardan ama sivilceler icin care bulamadi tabii.. aslinda diyet yapsam iyi olur benimde.. ama onca yedigim sey icinde ne bilim domatese mi allerjim var sute mi😏 buarada karaciger yaglanmasindanda olabilirmis bu.

Süt ve süt ürünleri tüketmeyeceksek ne yiyeceğiz ki o zaman? Yediğimiz her şeyin zararları söyleniyor, iştahım kesildi artık ne yiyeceğimi şaşırdım. Bir de bunun üstüne insanların sürekli bana 'kilo vermişsin' demesi artık çılgına çeviriyor. Hem zayıfım hem de yediğim her şey için bir zarar sayılıyor. Bakın bu dramdır.

herkese merhaba sivilceler için dışarıdan düzenli temizlik önemli ama asıl ne yediğimiz önemli. bir de bazen iz falan kalıyor ellememek lazım ama çok zor o da. Süt falan sivilce yapıyorsa süt ürünlerine alerjiniz olabilir. herkeste yapmaz çünkü sivilce.

Back
X