Süt yetersizliği!!

Dolunay2018

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
7.511
26.533
548
Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum. :(

Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum. :KK43:
Hiç üzülmeyin. Aynı sorunları yaşadım. Bir doktor “senin bebeğin mamayla büyüyecek” dedi. Çok üzülmüştüm. Doktorumuzu değiştirdik. Hem mama verdim hem emzirdim. Emzirdikçe gelecek süt. Doktor ayarlamıştı ne kadar mama vereceğimi. 2 günde 1 tartıya gidiyorduk. Gram gram hesap yaptık. Saat kaçta kaç ml mama verdim, kaç dakika emzirdim hepsini kaydettim. Yavaş yavaş sütüm arttı. Mamayı kademeli azalttım. Kısa sürede sadece süte geçtik. 25 ay emzirdim.
Banyoya girince sıcak su tutun göğüslerinize. Süt daha çabuk gelir. Emzirme pozisyonlarını öğrenin, yaralara fayda sağlar. Bir de o zaman yoktu ama şimdi gümüş başlıklar var, yara olmasını engelliyormuş.

Bende ayni durumu yasamistim, sutum cok cabuk kesildi ve mamaya basladim. Pismanmiyim? Hayir. Cok sukur yavrumun sagligida yerinde..
Esım cok karsı mamaya ha birde sureklı herseye yorum yapan ailesi var. Daha cok sinirleniyorum kilo kaybettiğini bile soylemedım hıc birıne ama yinede anne sutu daha saglıklı gelişimi ıcın

Hiç üzülmeyin. Aynı sorunları yaşadım. Bir doktor “senin bebeğin mamayla büyüyecek” dedi. Çok üzülmüştüm. Doktorumuzu değiştirdik. Hem mama verdim hem emzirdim. Emzirdikçe gelecek süt. Doktor ayarlamıştı ne kadar mama vereceğimi. 2 günde 1 tartıya gidiyorduk. Gram gram hesap yaptık. Saat kaçta kaç ml mama verdim, kaç dakika emzirdim hepsini kaydettim. Yavaş yavaş sütüm arttı. Mamayı kademeli azalttım. Kısa sürede sadece süte geçtik. 25 ay emzirdim.
Banyoya girince sıcak su tutun göğüslerinize. Süt daha çabuk gelir. Emzirme pozisyonlarını öğrenin, yaralara fayda sağlar. Bir de o zaman yoktu ama şimdi gümüş başlıklar var, yara olmasını engelliyormuş.
Bugun tartı olayını ogrenene kadar iyiydim ama suan cökmus haldeyim. Bebekte inat ediyor doymuyor bilmiyorum napıcam.

Ben mama vermedim az geldi ilk hafta sonra baya baya iyi geldi masallah hala emiyor cok sükür.yinede doktor tavsiye ediyorsa ilk haftada olsa ver.ben biraz inada bindirdim vermedim.bebegim sarılık oldu.suc bendemi diye kendimi yedim bitirdim susuzmu kaldı vs diye.simdi olsa düşünmez verirdim.sonucta süt cogalınca tek süte dönersin

Esım cok karsı mamaya ha birde sureklı herseye yorum yapan ailesi var. Daha cok sinirleniyorum kilo kaybettiğini bile soylemedım hıc birıne ama yinede anne sutu daha saglıklı gelişimi ıcın

Tabiki anne sutu daha saglikli, ama cocuguna sutun yetersiz geliyorsa ek olarak mamaya baslamalisin.. Söyleyen söylensin, kulak asma onlara..

Valla ben 26 yaşındayım, sadece 3 ay emebilmişim sonra hep mama. Herhangi bir sorunum olmadı, bu yaşa kadar geldim yani ehehe. En fazla bağışıklık sistemi daha az güçlü olur o da en fazla yani, belki senede 1 kez grip geçireceğine 2 kez geçirir. Süt de süt diye zorlamayın bence, artık çok güzel organik mamalar var. Yesin de topaç gibi olsun çocuk, anne sütüne yüklenen gereksiz bir kutsallık var tabiri caizse. Yoksa yok yani süt, çocuğa da kendinize de eziyet çektirmenin alemi yok.

Bugun tartı olayını ogrenene kadar iyiydim ama suan cökmus haldeyim. Bebekte inat ediyor doymuyor bilmiyorum napıcam.
Bu arada söylemeyi unuttum. Kan ve idrar tahlili de yaptırın önlem olarak. Benim kızda mesela böbrek reflüsü yüzünden idrar yolu enfeksiyonu varmış ve kilo kaybının sebebiymiş.
Yapmanız gerekenleri anlattım. Güçlü olmalısınız. Pes etmek yok. Anlıyorum insanın morali çok bozuluyor. Ama onun annesi sizsiniz, mücadele etmelisiniz.

Biraz biraz mama da ver. Kötü birşey değil.
Aksi takdirde süt yetersiz gelip aç kalınca sarılık olabiliyor bebekler.
Yani henüz tecrübe etmedim ama yakın zamanda bebeği olan birkaç kişiden bu şekilde duydum.

Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum. :KK43:
Cnm her bebek doğduktan sonra ödemi attığı için kilo kaybı görülür. Benim kızımda sağ gögsümü almamıştı. Ayakta emzirdim öyle alıştı. Evet anne sütü iyi ama gelmiyosa mama tabiki. Üzülme gelicek sütün

Mamaya karşı olan eşine soyle câanım 7 aylık dogan biri 1500 diğeri 1200 Gr olan bebeklerim mama ile besleniyor şuan düzeltilmiş yaş ile 2 ay 5 kg adamı hasta etmesinler süt yoksa yok ölecek değilsin ya çok istiyorsa kendi memesino sagip süt versin

Bebeğiniz hayırlı olsun..2 ve 3 yaslarında iki çocugum var.bebegin ilk doğduğu hafta kilo kaybı normal..ama bebeğiniz hiçbir sorun yokken ağlıyorsa doymuyor olabilir.benim ilk çocuğu m sebebsiz yere ağlıyor ve akşama kadar sürekli emmek istiyor du.inanin 4 saat 5 saat aralıksız emdiği olurdu.kilo sorunu yoktu ama doymadigi belliydi ben illa sadece emzircem diye vermedim mama.esim işten gelince aksam bazen gizli bazen beni zorlayarak ilk zamanlar 25 cc sonra 20_30 günlük arası 50 CC günde bir ya da iki kez mama verdi.ben sürekli emzirdim ve her emzirmeden sonra 3-6 saatte bir sagdım 10 CC olsa da sagdım.cunku sagdikca bebek emdikce artar diye yazılar çok okudum.tabi ilk zamanlar morelim bozuluyodu 5 _10 cc çıkıyordu 20 di uğraşıp sagdigim süt.gittikce artmaya başladı.sagdikca sutu ilk zamanlar hemen biberon a koyup bebeğe verdim.bol bol beslendim. Ağustos da doğum yaptım surekli komposto içtim incir üzüm meyve yedim.gunde 4 litre su içtim ve 30 gün sonra mamayı kestim.hatta sütüm arttı posetleyip buzlukta depoladim. 6 ay son Ra ise başladım.ben işteyken de depodaki sutler 3 ay idare etti kızımı.morel bozmayin önce inanın sonra elinizden geleni yapın ve mutlak a dua edin ben sürekli dua ettim sütum artsın diye.cok uzun oldu kusura bakmayın.ama bu süt içimde bir yaradır.o gunlerime geri döndüm yazdiklarinizi okuyunca.insalllh artar sutunuz

Yahu zehir değil merak etmeyin . Ac mi kalsin çocuk .
Tabiki sütünüzü arttırmaya çalışın bol bol emzirin herşeyi yapın ama sırf formül mama vermemek için çocuğu ac bırakmak nedir ?
Bu arada bana doktorum sütümü arttırmak için motilium diye bie ilaç vermisti bir süre kullandım çok faydasını gördüm .

Her bebek doğumdan sonra ödemini attığı için kilo kaybeder . Oğlum tam 4 aylık 2.980 gr doğdu 3 gün sonra gittiğimizde 2.700 e düşmüştü . Ne yaptıysam oğlum memeyi istemedi bende son çare sütümü sağmaya sağıp biberonla vermeye başladım sağdıkça çoğaldı benim ki . 4 aylık hala devam ediyoruz aynı şekilde . Arada mama da veriyorum ama çok nadir. Şuan oğlum 7.300 gr gayet sağlıklı çok şükür. Tedirgin olma sütün gittikçe artıcak inşallah :anne: mamadan korkma aç kalmasından iyidir :) Allah analı babalı büyütsün

Benim sütüm yettiği halde mama verdim çünkü sütüm geliyordu ama yetiştiremiyordum. Çok obur bir bebekti. Öyle her ağladığında emzir şöyle böyle yap diyen aile üyelerini boşver. Tabi ki sık sık emzirmek lazım ama yara olunca Öyle kolay olmuyor. Bende mama istemedim süt diye direttim kilo kaybı oldu ve ilerleyen zamanlarda kilo alımı yavaşladığı için mama vermediğim günler için pişmanım. Sağıyorsunuz ve azsa mama verin bu aç olan bebeğinize haksızlık olur. Sütünüz illa ki gelir. Ben emzirirken o kadar acı çektim ki yara olduğu için hep sağdım. Süt İlla ki artar ama artana kadar mama ile destekleyin. Aksi takdirde yaptığınız sadece bencillik olur. Mamaya eşiniz karşıysa o baksın o kadar kolay mıymış? Eşinizde dahil kimsenin müdahalesine İZin vermeyin

Sutun gelmesi bende enaz 1 hafta surdu.ayrica bebegnz kilo vermemistr yeni dogduklarinda sis oluyolar bikac gunde o sislik iniyo.gogus ucu kremi olarak bana sadece mustela iyi gelmisti digerleri hic ise yaramadi.saglicakla buyutun bebegnzi hayrli ugurlu olsn

Yahu zehir değil merak etmeyin . Ac mi kalsin çocuk .
Tabiki sütünüzü arttırmaya çalışın bol bol emzirin herşeyi yapın ama sırf formül mama vermemek için çocuğu ac bırakmak nedir ?
Bu arada bana doktorum sütümü arttırmak için motilium diye bie ilaç vermisti bir süre kullandım çok faydasını gördüm .
Aynı ilacı bende kullandım bende de olumlu sonuç verdi. Bir sürü çay ben damla da var. Çözümsüz bir sorun değil

Benim kızım 3100 gr doğdu. Emdiği halde ilk kontrolümüzde 2800'e düşmüştü. Ve dr. normal dedi. Ödemi attıgı için. Sütünü sagıp çay kaşığı ile verebilirsin hala meme redi yaşarsan

Back
X