Tıbbi bir sorun yoksa her anne kendi yavrusunu besleyebilecek kadar süt üretir, ama bazı rahatsızlıklar evet yetersiz süt üretimine sebep olabilir, tiroid buna sebep oluyor mesela.
Onun dışında sütüm az diyerek mama verdikçe süt üretiminde azalma olur, çünkü memeye talep azalır. Azaldıkça daha çok mama verirsiniz verdikçe süt daha da azalır.
Eğer gerçekten mama verilmesi gerekiyorsa buna sağ sol değil düzenli kilo takibiyle doktor karar verebilir. Emzirdim çocuk ağlıyor öyleyse aç diye bir durum değil bu.
İki çocuk büyüttüm, birincisini sürekli panik halinde doymadı sütüm yetmedi vs vs düşünceleriyle 6 ay emzirebildim, daha doğrusu emziremedim bile sağarak verdim.
İkincisinde nerdeyse yine aynı hataya düşmek üzereyken bu konuda ciddi araştırmalar yapıp üstteki bilgilere ulaşıp olayları akışına bıraktım.
Aç olduğunu düşündükçe daha çok emzirdim, süt yapsın diye yiyip içtiğim her şeyi bırakıp normal beslenmeye geçtim.
Şu an oğlum 20 aylık hala öğünlerinin ciddi bir kısmı anne sütü çok şükür.
Sütün yetiyor mu yetmiyor mu düşünceleri anneleri kaygıya itip strese sokuyor, böyle böyle azalıyor süt