Bebek Beslenmesi Süt yetersizliği

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Asliyigit

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
5
1
1
Merhaba arkadaşlar. Benim oğlum 4 aylık. Yaklaşık 3 haftadır kaka problemi var. Bazen 5 günde bazen 6 günde yapıyor. Ve emme süresi de azaldı. Eskiden 20 dk emerdi. Şimdi 10 dk zor emiyor. Altını değişiyorum, burnunu açıyorum. Birde emerken sinirleniyor. Sağdığımda 40 cc süt geldi. Bu sıralar sürekli emdikten sonra sağmaya çalışıyorum. Son kontrolde 6 kg, 60 cm idi. Sanırım 6,500 kg oldu ve boyu 66 cm olmuş. Süt arttırmak için sürekli sıvı alıyorum ama emerken ağlamasına da çok üzülüyorum. Bu durumu yaşayan var mı ?

Benim oğlum 15günlüğünden beri kaka problemi var memeyi hep 7 dk emiyor benimkide dört aylık boyu 66 kilısuda 6700 civarı hurma dereotu badem böldü Humana ve galaktago kullanıyorum sütümü sağmıyorum ama göğüslerin taş gibi olduğundan anlıyorum sütümün olduğunu siz emzirdiysen hemen sonra sağıyorsanız sütünüzü bence normal o kadar miktarda süt gelmesi

Emzirmeden bi göğsü sağdım 50 cc çıktı. Birinde hep daha az geliyordu. Humana bende içiyorum. Bide promalt kullanıyorum. Bi kez emdikten sonra sağdım 10-20 cc anca çıkıyor. Bitiriyor hepsini :) ama erken bitirince kızıyor heralde. Ağlıyor memede. Ama kaldırınca da susuyor. Taktım doymuyor mu diye. Yarın kontrole gidicez bakalım ne diyecek dr.

tahmin ettiğim gibi sütüm yetmiyormuş. 210 gr almış sadece 1 ayda. Doktor ek gıda başlattı önce. Ama sağdığım sütler vardı buzlukta. Onlarla ek besliyorum şuan. Gün arasında ve akşam 80-120 ml arası ek veriyorum. Bu sırada da her emzirme sonrası sütümü sağıyorum 20-30 ne çıkarsa. Yediklerime dikkat ediyorum. Sütümde bu sırada artsın diye. Bi dönem hep sağmıştım iyiki sağmışım. O günden beri kaka da toparladı. İki günde bir yapıyor artık. İnşallah kilo da toparlayacak.

Bir dönem ben de yaşadım süt yetersizliğini ve çok üzülmüştüm.ilk defa mama verdiğimde sanki adam öldürmüş gibi yıkılmıştım.hep öyle kalıcam sanmıştım.sonra başladım araştırmaya.bana iyi gelen şeyler :
Aşure-acayip çok süt yaptı gece akıyodu
Bulgur pilavı
Lohusa şerbeti
Rezene- ısırgan çayı
Bunun dışında vücut sütü mekanik bir şekilde üretiyo.arz talep meselesi.ne kadar emiş o kadar süt.geceleri çok olduğunda sütüm sağıyorum.hem depo yapıyorum ihtiyaç halinde kullanmak için.emzirme araları açılınca sağın.sürekli sağın.her emzirmeden sonra pompayla bir de siz sağın.vücut süt yetmiyor deyip daha çok ütetiyor.bunun için de bol su ve kalori almak gerekiyo.bir de stresten uzak durup kendinizi sütünüzün yettiğine yeteceğine inandırmak..

Aşure gaz yapmadı mı bebeğe?

Merhaba arkadaşım bebeğinin ağzı pamukcuk olmuş olabilir karbonatlı suyla temizle , gazlı bez yada tülbent kullanarak benimde bebeğime böyle olmuştu.emmesini engelliyor o pamuklu çünkü bebekler çok rahatsız ediyor

Bu aylarda böyle sorunlar oluyormuş bence 4-5 ay bir geçiş dönemi sabret dayan zamala taniyacaksiniz birbirimizi telaslanma stres yapma ki bebekte strese gitmesin . Çabuk rahatlasin bebeğim şimdi 7 buçuk aylık ve açlık uykusuzluk dışında herşey yolunda rahat ol. Kakasi için zeytinyağı içirin ve makatina zeytin yağı sürün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…