- 29 Ekim 2007
- 2.174
- 1.026
- 698
- 41
- Konu Sahibi _cankizim_
-
Bir internet sitesi vardi ama bulamiyorum. Cocuklar için acayip kahvalti menuleri vardi. Sekilli süküllü falan. Ben de kahvalti yapmayi sevmeyen biri olarak,benim bile istahim acilmisti.sevgili kk üyeleri,
benim 3 yaşında bir kızım var, sütü yoğurdu pek sevmiyor.
Süt için şekilli,süslü püslü pipet falan aldım, bir kaç kez içti, şimdi yine içmiyor.
Yoğurdu görecek gözü bile yoktu, neyse ki artık sofrada ben mutlu oluyorum diye bir iki kaşık alıyor.
Kahvaltı da zaten peynir, zeytin hiç ama hiç yemiyor.
Bende bazen peyniri yumurtaya katiyorum...
Mesela patates mi kizarttim, sadece patates yiyor ya da menemen mi yaptım.
Bırakın sütü çay bile içmiyor.
Sadece yaptığım o menemeni yiyor, o da bir kaç lokma.
Kısacası kızım çok sağlıksız kahvalti yapıyor, deneyimli annelerden yardım istiyorum.
Kızıma kahvalti alışkanlığı nasıl kazandirabilirim:26:
Cidden yemeyen çocuk çok zor.
Haaa birde akşamları yatmadan önce ne yediriyorsunuz...
Örneğin benim kızım akşam yemeğini 8'de yedi, birazdan yatıracağım(normalde 21:30 22:00 gibi yatıyor.bugün geç kaldı)
ne yedirebilirim?
Allah kolaylık versin yemeyen çocuk zor gerçekten.sevgili kk üyeleri,
benim 3 yaşında bir kızım var, sütü yoğurdu pek sevmiyor.
Süt için şekilli,süslü püslü pipet falan aldım, bir kaç kez içti, şimdi yine içmiyor.
Yoğurdu görecek gözü bile yoktu, neyse ki artık sofrada ben mutlu oluyorum diye bir iki kaşık alıyor.
Kahvaltı da zaten peynir, zeytin hiç ama hiç yemiyor.
Bende bazen peyniri yumurtaya katiyorum...
Mesela patates mi kizarttim, sadece patates yiyor ya da menemen mi yaptım.
Bırakın sütü çay bile içmiyor.
Sadece yaptığım o menemeni yiyor, o da bir kaç lokma.
Kısacası kızım çok sağlıksız kahvalti yapıyor, deneyimli annelerden yardım istiyorum.
Kızıma kahvalti alışkanlığı nasıl kazandirabilirim:26:
Cidden yemeyen çocuk çok zor.
Haaa birde akşamları yatmadan önce ne yediriyorsunuz...
Örneğin benim kızım akşam yemeğini 8'de yedi, birazdan yatıracağım(normalde 21:30 22:00 gibi yatıyor.bugün geç kaldı)
ne yedirebilirim?
öyle mahallebi falan sevmiyor ki?
ama meyva çok sever.muz hariç.
bende öyleyim canım.
kahvaltıda ne yediyse o.
öğlen yemeğine kadar bekliyor.
tabak elimde pesinden kosmam.
benim sıkıntım kahvalti....
hiç bilmiyordum canım.hemen bir arastirayim bakalım.
Süt ve süt ürünlerine bayılırım. Peynir haricinde.
Annem peyniri sevmem için bir sürü yol denedi ve şu peyniri tek başına yiyemediğim ortaya çıktı.
Şöyle ki; kahvaltıda bir kalıp peynir olunca yemeyi bırak asla bakamıyorum bile, tiksinti söz konusu.
Ama bir gözleme içinde ya da poğaçanın içinde oldu mu tadını çok seviyorum, o yüzden ilkokul döneminde gözleme yemekten şişko bir kız olup çıkmıştım
Annem bunu fark etti sürekli sevdiğim birtakım yiyeceklerin içine koymayı denedi peyniri. Bol peynirli tostu çok seviyorum örneğin artık.
Siz de bu yollara başvurabilirsiniz, belki kızınız da benim gibi tek başına yiyemiyordur...
Umarım başarabilirsiniz, kolay gelsin
benim kızım da 2 yaşında
aynı sorun benim kızımda da var
yoğurdu bebekken yerdi ama şimdi yemiyor
sütü çok seviyor ayranı da içiyor çok severek
ama peynir yumurta asla yemiyor
sabah kahvaltısı çorba...
ben de çorbasının içine peynır kırıklıyorum
sütünün içine bıldırcın yumurtası koyuyorum
bari onlardan vitamin alsın
nasıl alıştırabilirim bilmiyorum
ama düzgün kahvaltı etmesini bende çok istiyorum
Nasıl olucak bilmem ama mutlaka alıştırın.
Ben de yoğurt ve peyniri ağzıma sürmem küçüklüğümden beri. Sadece sütü içerim.
Sütü acaba kakaolu, muzlu falan yapsanız öyle içmez mi denenebilir.
kahvaltıda en başta sofrada ne varsa hangisinden istediğini sor istediklerini bir tabağa topla önüne koy yada direk herşeyden azar azar bir tabak hazırla düzenli olsun ve bak bu tabağı sana hazırladım bu senin de kendini özel hissettir ekmekle yemesede olur yani ve birşeyi yedirirken faydalarını çocuk diliyle anlat mesela peynir boy uzatır zeytin yiyince cildimiz güzel olur domates yiyince hasta olmayız biliyomusun falan böyle sevdirmeye çalış herşeyi yemekle oyunlar yaparak yemesini sağla yemediğini üsteleme ertesi gün tekrar sor bundan yermisin şundan yermisin diye eminim bi gün oda keyif alacaktır sütü bal kabaklı veya muzlu yapabilirsin çok lezzetli oluyo içmiyor demişsin önce kahvaltıdan başla ardından 1 saat sonrada sütünü bu şekilde sun yemeyi eğlenceli hale getirmek lazım birazda patates haşlama veya kızartma yapıyosan küçük küçük böl onları içine peynirde ufala tost yapıyosan domates kaşar ve yumurtalı severim ben hani her sabah değişik şekilde sun yiyecekmisin değilde yermisin de mesela benim yediremeyeceğim çocuk varmı çok merak ediyorum :) bi kaç gün bu dediklerimi dene sonra sonra aralarda reçel alırmısın bak bu çok tatlı yemezse ertesi gün dene balla tereyağı çok güzel oluyo biliyomusuuun falan yani :) yada bir tanıdık varsa onu çağır onun yapmasını sağla çoğu zaman anneleri sallamıyolar çünkü ama dilde çok önemli şundan ye bundan ye dersen yemiyolar biraz hevesli bi şekilde sana şundan yapsam yermisiiiiin falan yaniçok konuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?