Sütlac...Acil yardim !!!!

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.382
26.105
598
selam kizlar nasilsiniz iyisinizdir insALLAH:9:bugun sutlac yaptim bir kac saat once sogudu ama hala sulu koyulasmasi icin ne yapabilirim acil önerileriniz bekliyorum ?:26:

huhuuu kizlar kimse varmi :25:sutlac mundar olmadan bi el ataydiniz :27:

nısastada kullanabılrsın canım .sutlacı koyulastırmak ıcn tavsıte edılen en ıyı sey subyedır canım .yanı pırınclerı kaynatırken suda o cıkan beyaz kopukler .umarım olur canım sutlacın :6:

nısastada kullanabılrsın canım .sutlacı koyulastırmak ıcn tavsıte edılen en ıyı sey subyedır canım .yanı pırınclerı kaynatırken suda o cıkan beyaz kopukler .umarım olur canım sutlacın :6:

internetten aldigim bi tarifle yaptim pirinci sutle kaynattim sulu felan ama oldu simdi koyulasti :12:

ben normalde firinda sutlac filan yaptigim zaman pirinci ayri suda haslarim..birde nisasta katarim icine...bi kere sutun icinde pisirmeye calistim ama berbat birsey cikarttim ortaya :9:

istersen yaptigim sutlac tarifini verebilirim...

ben normalde firinda sutlac filan yaptigim zaman pirinci ayri suda haslarim..birde nisasta katarim icine...bi kere sutun icinde pisirmeye calistim ama berbat birsey cikarttim ortaya :9:

istersen yaptigim sutlac tarifini verebilirim...

ben tekrar kaynattim guzel oldu canim sagolasin...:31:

arkadaşlar, sütlaç yapmak için yok pirinci haşlıyayım,sütle kaynatayım diye uğraşmayın bence,,pilavdan artanı pirinç unuyla koyulaştırdığınız sütün içine çok olmamak şartıyla ilave edin ve kanadıktan sonra ister fırın sütlaç yapın ister normal olarak ..bu şekilde lapada olmuyor ...

nişasta kullanılabılır ben sulu oldugu zamanlarda öyle yapıyorum :34:

bu arada pilavdan eger artmıssa ben onu yayla corbasına cevırıverıyorum ,sutlac yapıldıgı zaman pilav tuzlu sonucta tadı bii değişik olmuyomuki??

Kaselere döktükten sonra o biraz zor be tatlım ama bi ölçü belirle kendine bi dahaki sefere 1-2 kaşık nişasta katarsın içine

Back
X