Çorbalar Sütlü Brokoli Çorbası (komşu teyze sponsorluğunda)

Benim hiçbir zaman birkaç basamakta yemek yapacak vaktim olmadı. O yüzden çorbalarımın tamamı tek adımlıktır benim. Ben aynen şu şekilde yapıyorum. Zeytinyağı, brokoli, 1 adet patates, 1 yemek kaşığı kadar pirinç ve soğan aynen çiğden doğruyorum. Üstünü geçecek kadar su/tavuk suyunda haşlıyorum. Düdüklüde 10 dk falan tamamen ezilmiş oluyor zaten. Sonra blendırdan geçirip sütle seyreltiyorum. Damak tadına göre süt+su da olabilir. Malzemenin yoğunluğuna bağlı. Bu noktada bazıları krema kullanıyor ama gereksiz yere güzelim çorbaya kalori yüklemek hiç tarzım değil. Kaynayınca biraz nane gezdiriyorum üstüne. Tamamdır. Böyle de denemeni tavsiye ederim. Bir de suyuyla ve posasıyla kaynayarak daha bir özdeşleşiyor sanki.

Mercimek çorbasını bile ben her şeyini çiğden koyup düdüklüde pişirdikten sonra blendırdan geçiriyorum.

Aaa bu şekilde de çok güzel oluyodur eminim. Annem,benim yaptığım gibi yapıyordu. Ondan bu şekil gordüğüm için farklı denemedim hiç. Ama senin tarifi begendim,birdahaki sefere mutlaka o şekilde yapacagim. Daha pratik. Tavuk suyu koymak mesela hiç aklıma gelmemisti,sebze çorbası olduğu için. Teşekkür ederim tarifini benimle paylaştığın için

Eline saglik basarilar
Teşekkür ederim
çok sevdiğim bir çorbadır.yarışmada başarılar dilerim
benimde en sevdiğim corbalardandir. Teşekkür ederim
harbicim ellerine saglık tatlım , marifetli kızsın masallah
bol sanslar diliyorum
Yok kizzzz hep nevrestenin baskilari yüzünden teşekkürler tatlım

Ellerine sağlık sevgili rakibem...
Sagol canım

Favori çorbalarımdandır sık sık yaparım Ellerinize emeğinize sağlık yarışmada başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…