Sütten kesme

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
53
40
Kızım 20 aylık oldu ve sütten kesmek istedim ama çok zorlanıyor uyumakta var mı tavsiyeleriniz hep göğsümde uyuduğu için şimdi yatıp uyumak istemiyor sadece kucağımda beni hissetmek istiyor üzülüyorum ama bu süreç herkeste böyle mi işliyor

Gece emziriyorsanız önce ordan başlayın. Uyutmasan önce tahıl karışımı yedirin. Hipp marka 7 tahıllı karışımı öneririm. İçine muz ezip dövülmüş cevizle iyice doyurucu oluyor. Gece uyanınca su içirip geri yatırın. Gündüzü de ben kucağımda gezdirerek uyutuyordum. Evet zor oluyor ama başka yol bilmiyorum valla

Çocuk hayatındaki çok önemli bir dayanagini bırakıyor. Elbette yerine birşey koymak destek almak ister. Benim kızım 21 aylık emiyor ama hala gogsumde uyur. Yerine yatırırım. Zaman tanıyın desteginize ihtiyacı var. zamanla yerine yatarak uyumayı da öğrenecek.

Ben emzirmeyi bıraktım şimdi sallamaya alıştı . Saklamayı biraktiricam. önce gündüzü biraktim. Geceyi ne yaptıysam bırakmadı. İstedikce sirke surdun , bıraktı. Biraz dayanabilirsen, 2 3 gün ağlayıp , normal uykuya da donebiliyorlar.

Sütten kesmek bir tek bana ters geliyor sanırım. Doyurup yatırmak da anlamsız geliyor.

Bizler uyumadan önce tıkabasa yesek ve doysak, uykuda rahatsız olmaz mıyız? Ayrıca 20aylık olmuş bir bebek için meme artık süt demek değildir, çoğunlukla duygusal ihtiyaçtır. Direnç gösteriyorsa duygusal olarak buna hazır değildir.

Benim oğlum 2 yaşında. 14 aylıkken hamile kaldım. Emzirmeye devam ettim. Şimdi kızım 2 aylık, hala beraber emiyorlar. İkisi de ne zaman bırakmak isterlerse o zaman bırakacaklar.

Benim tahminim oğlum 3 yaşından önce bırakmaz. Kızımı henüz kestiremiyorum.

Benim kızım da 20 aylık bırakmak zorunda kaldı memeyi. Karnını iyice doyurup emziğini veriyorum ağzına odamıza geçip ikimiz de uzanıyoruz birbirimize sarılıyoruz 5 dk da uyuyor maşallah diyeyim. 23 aylık şimdi 3 aydır böyle öncesinde emerek uyurdu.

Teşekkürler yorumlarınız için sallamaya alıştırmak istemiyorum kucağımda da alışmasın diyorum zor ne diyeyim

Maşallah ya ilk kızım da böyleydi

Ben de boyle düşünüyordum ama geçenlerde birkaç yazı okudum süreci beş altı yaşına kadar uzatanlar var yani çocuk ancak o zaman kendi isteğiyle bırakmış bu da çok uzun bir süre olmaz mı?

Aynı durumdayız benimki 24 aylık oldu..kesmek istiyorum ama gece istediğinde nasıl olcak onu bilmiyorum bu süreci atlaranlar yazarsa sevinirim konuyu takipteyim

Benim oglumda 20 aylık çok zor bıraktı cok çektik ikimizde ama alıştı gecti gitti şükür. Biberonla süt vermek iyi oluyor en azindan biraz emme isteğini tatmin ediyor. Oğlum kucakta gezerek uyuyor.

Iki oglumda da ben sorun yasamadim.

Azaltarak sutu kestim (zaten cok sutun de yoktu)

Daha emzirdigim donemde de arada bir baba yatirmaya basladi, benle yatinca emmek istiyor ama babayla baska yontem buluyorlar illa ki. Emmeyi tamamen biraktigi gunlerde de baba yatirdi ayni sekilde.

Bir de ben tatil / aile ziyareti gibi bir zamanda biraktirdim, surekli atistirmalik ve dikkatini ceken biseyler oldugu icin pek de aklina gelmiyor.

Benim oğlum da henüz 2 yaşında, ilerleyen süreçleri henüz bilemiyorum o yüzden. Ama kendi tecrübemi şu şekilde yazayım:

Kızım doğmadan önce oğlum 3-4 günde bir kereye kadar düşürmüştü ama kızım doğduktan sonra tekrar bir düşkünlük geldi memeye. Onu emzirdiğim zamanlar onunla başbaşa olabildiğim yegane zamanlar. Hem oynaşma hem emme bir arada geçiyor :) Ya da bazen kızımı emzirirken gelip istiyor. Kardeşini kıskanmasın diye geri çevirmiyorum.

Biliyorum ki kardeşine iyice adapte olduğunda, yeni durumu kabullendiğinde, duygularını nasıl regüle edeceğini öğrendiğinde emmeyi azaltacak ve bırakacak.

6 yaş gerçekten çok uzun bir süre ve ekstrem bir örnek bence. Genelde daha önce bırakıyorlar memeyi.

Benim kızım 3,5 yaşında bırakt :) O güne kadar hiç teşebbüs etmedim ki bırakamazdı. Zaten o hazır değildi ben hiç hiç hazır değildim. Her bırakma konusu geçtiğinde kendimi kötü hissediyordum doğal olarak onu bıraktırmıyordum. Bir gün şehir dışına çıkmam gerekti. 2 gün gelmedim.O arada sütü de sağamadım. Annem süt sağamadın kötü olmuştur emzirme dedi. Kızıma da "annecim süt ekşimiş. Sen büyüdün ya artık meme emmen gerekmiyor" gib gibi şeyler söyledim. İkna oldu. Bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim. Ama kızım 4 yaşında hala memeyi özlediğini söyler. keşke bebek olsaydım emerdim diyor.

Yani demem o ki o hazır ise bıraktırmaya çalış. Yoksa çok zor oluyor. Ben her çocuğun farklı olduğunu düşünüyorum. Anneye güven, sevgi, bağlılık,.. bunlar her çocukta farklı. Yani kendi iç dünyasında buna hazır mı değil mi. Onu bilmek lazım. Hazır değilse zorlamamak lazım diye düşünüyorum. (mecburiyetler hariç)

ne ile ayırdım size söyleyim kesinlikle ayakta sallayarak uyuyan bir çoçuk değildi kızım emzirerek uyuttum hep sütten keserkende tüplü çikolatalar varya gunduz yemeğini yedikten sonra dısarı çıkartıp iyice yorulmasını sağlıyordum eve getirip tv karsına yatırıp eline o çikolatayı verip öyle uyuyordu sonra kendi kendine uyudu derken unutup gitti:)

Birisi denemeye kalkar diye cevap yazıyorum. Çikolata emip tv seyrederek uyutmak kesinlikle çok zararlı birçok alışkanlığa ve sağlık sorununa yol açabilecek bir davranış. Dişleri çürüyebilir, yatarak yemek yemek gibi bir sorunu benimser ve obezite tehlikesi yaşar bugün veya gelecekte, 1 tüp çikolatanın 2 yaşında bir çocuk için aşırı zararlı olduğunu, şeker yükü olduğunu, kafein dolu olduğunu vs. geçiyorum. Tv izleyerek uyuması bilinçaltına bir sürü zararlı uyaran gönderir ve gelişme geriliği, kabus, davranış bozukluğu yaşamasına neden olabilir, uyku süresi ve kalitesini azaltır. Tv izlediği yerde tv karşısında uyuyorsa aydınlıkta uyuduğu için melatonin salgılaması azalır ve hücre yenilemesi azalır. Bir de yetişkin hayatında uykuya geçişte uyarana ihtiyaç duyması da ihtimaller arasında. Yani uzun bir yanlış listesi. Sizin çocuğunuz kendiliğinden bırakmış ama genelde bırakması zor bir alışkanlıktır.

Çocuk sizin çocuğunuz, nasıl büyütmek isterseniz büyütebilirsiniz tabi ki ama ben yazdığınız öneriye uymak isteyen olursa diye uyarmak istedim. Kırdıysam üzgünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…