Sütü buzluğa koyup saklayanız var mı?

inci61inci

Azra'm tatlı kızım geliyo
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
2.822
23
118
36
Antalya
Kızlar biz haftada 5 kilo süt alıp yoğurt mayalıyorum.(Hazır süt değil burada)
Anneme anlattım işte yoğurt yapıyorum diye.

Annemde burda kadınlar fazla sütlerini şişeye koyup buzluğa atıyorlar lazım olunca kullanıyorlar dedi.
Bende bir deneyeyim dedim dün akşam sütü mayalarken bir şişeye doldurup buzluğa attım.
Sizce sağlığa zararlımıdır? Yoksa kullanılabilir mi? Denemek için yaptım lazım olunca çıkartacam.

fazla sut almissam paketini acmadan donduruyom.lazim oldunda da tek seferde bitiriyom acilinca.sutlac yapimi yada hamur isinde.

benim buzluğumdada var.her sene koyuyoruz ama hazır değil.normal sağma koyun sütü.ama pişirmeden konuyo.pişmemiş sütü koyuyosun.pişmiş süt olmuyo.sonra kışın o koyun sütünü çıkarıp pişiriyorum ve inek sütüyle karıştırıp yoğurt mayalıyorum oğluma:)))......aklında olsun.bidahaki sefere sütü pişirmeden çiğ olarak koy.çıkardığında kaynatki 2 defa üst üste kaynamasın

benim buzluğumdada var.her sene koyuyoruz ama hazır değil.normal sağma koyun sütü.ama pişirmeden konuyo.pişmemiş sütü koyuyosun.pişmiş süt olmuyo.sonra kışın o koyun sütünü çıkarıp pişiriyorum ve inek sütüyle karıştırıp yoğurt mayalıyorum oğluma:)))......aklında olsun.bidahaki sefere sütü pişirmeden çiğ olarak koy.çıkardığında kaynatki 2 defa üst üste kaynamasın

Tamam canım.Ben kaynatıp koymuştum.Bi dahaki hafta çiğ olarak koyacam.

Annem yapardı tatlım her zaman süt bulamadığından acil durumlarda elinin altında bulunsun diye dondurucuya atardı

Back
X