Sütüm az diyenler buraya

beklemek

Aşklarım İrem ve Eymen
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
858
5
96
İstanbul
Kızlar birkaç gün önce sütüm neredeyse bitti göğsümü sıkıyordum cılk cılk ediyordu yavrum sinirden meme ile kavga ediyordu ve ben ne yapacağımı şaşırmış durumdaydım. Tabi hemen Humana stel tea aldım günde 3 bardak onu içtim ama asıl faydayı ben iki doğumumdada pırasa ile gördüm.

O gün hemen bir kilo pırasayı zeytinyağlı olarak pişirdim ve hemen hemen sadece onu yedim o gün tabi yatana kadar pek birşey görmedim ama gece bir uyandım göğüs nasıl dolmuş maşallah hatta pijamalarım ıslanmış düşünün artık sabah bomboş olan meme gece taş kesmiş oğlumu aldım emzirmek için çocuk ucunu falan alamadı düşünün pompa ile boşalttım biraz öyle verdim. Ertesi gün artık çayı içmeyi kestim ve bu seferde zeytinyağlı kereviz pişirdim aynı akibeti onda da gördüm diyeceğim o ki özellikle pırasayı bol bol tüketin hem kadın olduğumuz için bizim için çok faydalı ben hamile olduğumda dr.um haftada iki kere mutlaka tüketmelisin demişti düşünün artık.

ha birde ben o gün çok güzel bir yeşil salata yapmıştım yine yeşil soğan kıvırcık havuç ve pancar rendesi ile hepsi birleşince sütün durumunu anlattım

pancarda malum çok faydalı bir besin turşu haline getirmeye hiç gerek yok direk salatanıza rendeleyin hem renk ve hem lezzet katın

Ben faydasını çok gördüğüm için sizlerlede paylaşmak istedim umarım herkese bol süt yapar

canım bilgiler için teşekkürler;
tek çözüm bol su
tabiki bazı besinler sütü artırıyor bu bilimsel olarakta kanıtlı fakat o bu şu derken ne yiyeceğini şaşıranlar için tek çözüm su .özellikle gece içilen suyun müthiş faydası var..

ayy benim de öleydi beklemek ama ben anneme gelip yemek yemeğe başlayınca biraz çoğaldı taş gibi olması içinde 8-9 saat geçmesi gerekiyor su da yararlı banlı kızın dediği gibi

Ben helva diyorum...ve tek geçiyorum...bambaşka bişi o...ben yemiyorum çünkü kızıma fazla geliyor sütü sağmak zorunda kalıyorummmm...

asortie
evet yaa
anneme geldiğim her zaman sütüm artıyor benim de ama evime gidince öyle değil
burda stres yok iş güç derdi yok
her zaman yemek var
sanırım rahatlık cok etkiliyor sütü

kızlar aynen size katılıyorum, ailelerimize gidince bişey yetiştirme derdinden uzaklaşıyoruz ve kafamız rahat oluyor. bu da bize olumlu yansıyor:)

BEKLEMEK canım bende bi dergide pırasanın sütü arttırdığını okumuştum, sen test etmişsin, ii oldu aklımda olsun :) sağol canım

Aaaa sizinde mi öyle. O nasıl bir şey ya. Daha dün anneme neden burda sütüm fazla oluyor dedim. Çok tuhaf sanırım evde bir şeyleri yetiştirme telaşından böyle oluyor. Ya da yemeklerin etkisidir belki bilmiyorum ki. Bu mucizenin nedenini bulan varsa bana da anlatsın.

annemlerde sutumun arttığını bende fark ettim. 2gündür bende annemlerdeydim kalabalıkta habire ye iç iş güç yok bide bebek bi kucaktan bi kucağa bana sadece emzirmeden emzirmeye geliyor,gırgır samata rahatlık sute etki ettğini fark ettim ben.insanın kafası rahat olunca sut de oluyor bence.birde ben süt varmı diye kafama çok taktığımda sütüm resmen gidiyor,beyinde bitiyor bu iş birazda.

moral çok önemli ya sütiçin.ben 3 aydır moralimi yükseltmek için polyannadan farklı değilim.
bakın sizce nasıl bir durumdayım.

eşim 11 aydır şırnakta.tskpersoneli.hem de şehir de değil..her gün acaba iyimi diye düşünmek...
oğlunu 3 aydır görmüyor..
internete haftada 1 anca girebiliyor.
telefon çekmiyor..o beni çeken bir yere gidip arıyor
ben çok özlüyorum,çok ihtiyaç duyuyorum
evimi kapattım annemin evindeyim ama ANNEM YANIMDA DEĞİL.yalnız bakıyorum oğluma ,hem de 7 gün 24 saat..
banyoiçin komşumgeliyor.
gece 3-4 saat uyuyabildm mi güne 1-0 önde başlıyorum..çokmutlu oluyorum.eğer gece uyuyamazsak sabah emanet edebileceğimkimse yok..her sabah şükrediyorum allaha
ücretsiz izindeyim.işimi,evimi,eşimi,komşularımı,kendi hayatımıözledim..

eşimizne gelince 12-13 gün kalacak ve yine 3-3,5 ay gelmeyecek.
ama bu yaz tayinimizçıkabilir.o zaman babamız yanımızda olacak. o umutla yaşıyorum.

oğlumhayat kaynağım.
tüm bunlara rağmen sütümü yitirmemek için polyanna olmaya devam ediyorum.düşünmüyorum sadece oğlumu seviyorum:)))
ama ben yine de oğlum ben eşim sağlıklıyız diye hep mutluyum.

umarımhepimizin bol bol sütü olur,bebişleri sağlıklı olur:)))

ben hiç anneme gidemediğim içinmi olmadı sütüm acaba(

dilekcim allah sana kolaylık versin güzelim, herşey bir yana insanın evinden ve eşinden uzakta bebek yetiştirmesi çok zor, eşim olmasaydı ne yapardım bilmiyorum gerçi insanın başına gelince allah katlanma gücünüde veriyor ama helal olsun sana canım bir günde gelip burada bizler gibi sızlanmadın (kendi adıma yılın kasım annesi seçiyorum seni:) , allah sana ve eşine güç versin inşallah eşinin ataması istediğiniz bir yere yapılır ,
tunayı öp bizim için

Dilek gerçekten çok zor günlerin üstesinden güçlü bir şekilde geliyorsun. Umarım bir an önce eşinle kavuşursunuz. Bu arada bu zor günlerde biraz olsun yalnızlığını çekilir hale getirebiliyorsak da ne mutlu bize arkadaşım :)

denizcim,julicim çok teşekkür ederim.denizcim estağfurullah,çokincesin
konuyu da saptırdım galiba burası yeri değildi.ama sanırım biraz yoğunlaştım.duygusallaştım sanırım.
ama yine de süperiiimmm ben.mutluyum.
ben genelde dirayetliyimdir.düşünmem yani.

julicim evet burası benim 2. adresim gerçekten.çoğu zaman yazamasam da okumaya çalışıyorum..herkesin birresmi var kafamda.keyfimm yerine geliyor..

dilokscum allahım sana ve senin gibi vatan görevindeki herkese yardım etsin umarım en kısa zamanda tayininiz çıkarda güzel güzel birlikte bir şekilde yaşarsınız sen tekirdağda o şırnakta memlektin bir ucundan diğer bir ucu zor olmaz mı hiç allahım sabır ve yardımlarını esirgesimesin hiçbirimizden inşallah

işin zormuş bacım
Allah yardımcın olsun...

ya diloks cum yazdıklarını okuyunca kendime çok kızdım.hiç sikayet etmemem gerektiğini duşundum.allah yardımcın olsun canım.umarım enkısa zamanda eşine evine ve düzenine kavuşursun.

diloks Rabbim bebeğini ve eşini sana bağışlasın...
gönüller bir olunca mesafe de inanki sorun değil...
sevginiz sizi birarda gibi tutuyodur .

ay dilokscum valla yaznı okuduğumda gözüm doldu ve tüüü bana tüüüü hala şikayetciyim :mymeka:
güzel Allahım yardımcın olsun bacım sen buraya sık sık gir biz sana zamanı unuttıururuz.

Sütüm azalır gibi olduğunda hemen bol soğanlı kısır yapıyorum..ben de çok işe yarıyor bulgur ayrıca bol su,en az 1 lt süt,ıhlamur da çok süt getiriyor ve bir de emzirirken bebeğin teninin anne tenine değmesi de bence çok önemli...havalar sıcakken altında sadece bez varken üzerine battaniye örtüp emzirirdim,bebek ne kadar çok emerse o kadar süt oluyor...prolaktin hormonunun salgılanmasını sağlıyor çok emmesi yani meme boşsa bile emzirmek gerek....aslında yenilen yiyeceklerin psikolojik olarak yarayacağına inanmak,stressiz olmak ve sütüm yettimi yetmedi mi diye düşünmemek gerek....

TÜM ANNELERE VE BEBİŞLERE BOL SÜTLÜ GÜNLER OLSUN!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…