sütüm az geliyor!!

ergu-one

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
10
2
3
37
4 hafta önce doğum yaptım. Sütüm bebegimi doyuracak kadar gelmediği için mamaya başladık ama çok üzülüyorum. Herkes mama verme emzirmeye devam et diyor ama bebeğimin karnının gurultusunu duyuyorum resmen. Günde 3 lt su içiyorum, lactamil, rezene, meyve suları içiyorum gene de bebeğimi doyuracak kadar olmadı. Bundan sonra artmaz diye endişe ediyorum. Sütü sonradan artan var mı? Ne kadar mama vermeliyim? Ne yapmalıyım?

ben daha doğum yapmadım ama internetten ve çevremden araştırdığım kadarı ile öncelikli olarak endişe etmekten ve stresten uzak durmalısın. İkinci olarak emzirmekten kesinlikle vazgeçme.

İnternette araştırırken bitki çayı karışımı bulmuştum, hem sütü arttırıyor hemde bebekte gaz oluşumu önlüyormuş, deneyebilirsin.
1 yemek kaşığı rezene, 1 yemek kaşığı ıhlamur, 1 yemek kaşığı papatya 1 tatlı kaşığı tane kimyon 1 tatlı kaşılğı anason
porselen bir demliğe bu ölçülerde bitkileri koyup 2 fincan kaynar su ekliyorsun, demliğin üzerine bir havlu ile kapatıp yemeklerden sonra hemen içiyorsun deneyebilirsin.

Dere otu ve tahin helvası da süt yapımını arttırıyormuş.

İnşallah en kısa sürede sütün artar

sütün çoğalması için eczanelerde malt var kesinlikle öneririm tadınadan memnun kalmayacaksın ama çok etkili adı zannedersem vera malttı. ben uzun süre kullandım onu internette ısırgan otuda etkili yazıyordu denemedim, birde et ve buğday aşırı etkili. su içmen güzel ama sütünün yağ oranı için ete ve süte gerek varmış

iki aya kadar meme-mama verdik.. 2 yaşına kadar emzirdim.. sonradan çoğaldı sonradan mamayı tamamen kestim ilk aylar oluyor üzülme.. bide bende değişen şey 2 aydan sonra etrafımda bana karışan moralimi bozacak kimsenin olmayışıydı :) kendine güven gelecek artacak

daha bugun doktor dedı dere otu yenmemesı gerek sutu keser dıye
ıncır ve beyaz uzum sut yapar

Sutum yok diye stres yapma oncelikle sonra bira mayasi tabletleri var onlar cok faydali malt icecekler var eczanelerde satiliyor bol bol emzir emzirdikcede artacak bide bana ceviz ve kuru pasta cok sut yapti dene bi istersen

Back
X