Bebek Beslenmesi Sutum az

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hadinur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
663
181
103
35
Sutum az ne yapmam lazim kizlar pekmez serbeti iciyorum

günde 3-4 lt sıvı tüketmek baya faydalı.. 2-3 lt olabildiğince su içiyorum.. lactamil çay, humana still çay ve rezene de bebiş uyudukça içtiğim keyifli ve süte faydalı çaylar.. Kadın doğumcum galactago damla verdi bir de bunu kullanıyorum.. baya faydalılar..

Aynen arkadaşinda dedigi gibi bol su icmen lazim humana still tea cok işe yariyor dereotu da guzel sut yapar

Sütün azdır ama belkı yaglıdır cok sut herzaman ıyı bısey degıl o zaman ön sütü fazla olup yaglı kısma ulasamayabılır sen canını sıkma emzırmeye devamet bebegın ıhtıyacına gore vucud arttırır zaten kılo alımı ıyıyse hıc sıkıntı yapma

Kızlar benimde bebeğim 20 günlük ve sütüm yetmiyor yani herkes diyor annenin sütü bebeğine yeter ama yetmiyor maalesef kilo alımı olmadı hiç bugune kadar doktor tavsiyesiyle mamaya basladık günde 2 kere 60 ml eğer yetmezse 90 ml verebilirsin dedi ama bebeğim 2 kere ile asla doymuyor göğsümü emiyor ancak 10 dk sonra bırakıyor o uyudugunda sagıyorum 30 ml anca cıkıyor ve günde 3-4 kere mama vermek zorunda kalıyorum sizce çok mu vicdan azabıda çekiyorum nedense

Hastanede 6 saat arayla günde 4 kere verilebilir deniyordu bize.. Ama olabildiğince emzirmeye çalış ki artsın.. Bizim de daha 36.günümüz ve doktor sütün yetiyor, mamayı bırakabilirsin demesine rağmen bazen zorunda kalıyorum.. vicdan azabı bende de var.. hala lohusayız belki ondan bu kadar etkileniyoruzdur bilemiyorum.. ama alıp başımı gidesim var

birde ben biberonla vermedim mamayı.. Silikon kaşık al onunla ver.. Memeni hemen bırakması biberona alışmasından olabilir.. 30. günden sonra emzik ve biberon öneriliyor..

Boza aşırı süt yapıyor canım..Ayrıca sarımsaklı yogurtlu makarna mantı yiyebilirsin..Bunlar bende maşallah bol bol süt yapmıstı..Emzirdikce kilo da verdim hic korkmadım kilo almaktan..Yediklerim bebegime yaradı masallah..darısı basina

Aynen bende öyle ağlıyorum sürekli gizli gizli sinirlerm bozuluyor herkes üzülme diyor yoksa yok zehir vermiyorsun ya mamayla buyusun diyor ama herlde lohusalıktan byle oluyor hastanede biberonla basladılar bende öyle devam ettm allahtan pompalar var da gene sagıp verebılıyorum biraZda o emiyor işte

en en önemlisi sağlıklı ve stressiz bir anne.. sonra süt de gelir bebek de büyür.. ama ben bunu kendime bile anlatamıyorum..

Benzer durum bende de var. Çocuk aç kalıyor saatlerce ağlıyor. Sütüm yetiyor mu yetmiyor mu bilmiyorum. Memeyi bazen reddediyor ya da memede ki süt mu bitiyor anlamadım. Resmen meme ile kavgali. Goguslerim sisti aciyor, ateşim çıkıyor. Ben de ağlamasın diye önce memeyi teklif ediyorum sonra varsa sagdigim süt onu veriyorum. Yoksa mama veriyorum. Çok aglatmissam bir şekilde organize olamayıp, mamayı 90 ml ye kadar içiyor. Sonra da sabaha kadar kusuyor.

Bu arada arkadaşım söylemişti doğru da çıktı. Sütün az geliyorsa pompayi değiştir. 1 saat 2 memeyi de sagiyordum, 30 ml anca çıkıyordu. Yeni pompa aldım 15 er dk dan 2 memeyi de sagiıyorum 50-60 ml ye yakın çıkıyor. Ya pompa iyi çektiği için sütüm arttı ya da eski pompa çekemiyordu. Şimdi de elektrikli pompa almak istiyorum. Memelerim de kocaman ama çocuk emmiyor işte çıldıracağım.

Bende elektrikli pompa var zaten ama ben sagdıktan snra sıkıorum gogsumu süt cıkmıo zaten bellı yanı az oldugu

Benimde en basta hic sutum yoktu.Manuel pompayla sut gelmedigi halde sabirla sagdim.Allah anneye 2 bebege yetecek kadar sut verirmis aslinda ama biz biraz zor getirdik tabi damarlari acmak zor oldu ilk zamanlar sisti tas gibi oldular.Simdi stok bile yapiyorum.Stres yapmayin sutum yok diye dusunmeyin bebek emdikce yerine sut dolar.8 gun hastanede kaldik bronsitten.Oglum daha 45 gunluktu sadece o zaman stresten sutum cok cok azaldi bende mama verdim ac kalmasin diye.Once sutu artirmayi dene sabirla mama takviyesi de yaparsin arada.

Canm sütü arttırmayı deniyorum ama 23 günde maalesef cok az arttı bu süre zarfında mama vermezsem cocuk aclıktn bi hal olur herlde mecbur verıyorum bende

Canm sütü arttırmayı deniyorum ama 23 günde maalesef cok az arttı bu süre zarfında mama vermezsem cocuk aclıktn bi hal olur herlde mecbur verıyorum bende
Tabiki ac kalmasin da.sen sagmaya devam et.Her gun boza ic,marul ye bol bol su ic,tahin helvasi da sutu kaliteli yapiyor.Bende ise yaradi yani.Sutun biraz artana kadar sabret.Benim oglum 2.5 aylik bende arada mama vermek zorunda kaldim olsun doysunlar da.Acken aglamalarina hic dayanamiyo insan.Bol bol sutun olsun insallah.

Tabi cnm su içiyorum baya yeşillik yiyorum su süt arttırıcı caylardan içiyorum cocuk doktoruda bir damla verdi onu kuşlanıyorum inş artar ama dediğin givş aç kalmasına hele bide aclıktan aglamasına dayanamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…