sütüm çok az

Samyeli

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2008
26
0
286
Ankara
arkadaşlar bebeğim doğduğundan beri hiç dolu dolu sütüm olmadı hep çok az sağmaya kalktığımda miktarı o kadar az ki yarım çay bardağı bile olmuyor bazılarının hiç bişey yapmadan şırıl şırıl akar benimse içmediğim ot çöp kalmadı ama nafile ne yapabilirim acaba?senağlamasenağlamafisfisfis

bebeğini geceleri daha çok emzir heşire bana öyle demişti...
ayrıca bol sıvı gıdalar tüket özellikle su iç...
bitki çayları var ki denemişsinidr mutlaka...
ne kadar sık emzirirsen çoğalır canım...
ama stres yapma o da etkendir azlığına...

üzüldüm sütünün az olmasın umarım tez zamanda çoğalır.bendende bi öneri helva ye ben ekmeksiz falan yiyordum sütüm öyle çoğaldı birde bol bol su iç faydasını göreceksin

evet canım gece ne kadar çok emerse bebeğin sütün o kadar fazla olur birde mutlaka su içmelisin.bitki çaylarından rezene papatya çayı iyi gelir.sıcak içecekler tüket birde dediğim gibi bebeğin ne kadar çok emerse sütün o kadar fazla olur

Sütüm az diye mamaya yönelme emzirmeye devam et emzirdikçe çoğalacak.Şimdilik sağma oda azaltır bebek çeksin.Fazla süün olursa rahatsızlık vermesin diye sağarsın.Dengeli beslen tahin helvası ve dereotunun süt yaptığı kanıtlanmış.Sen 6 ay yanlızca emzireceğine inan yeter.

pompa ile sagmak sütü azaltiyormus, bence bebegin her agladiginda gögsünü ver.birde kesinlikle tahin helvasi ye.bu arada mutlulugun sütü arttirdigini bizzat gördüm.gecen gün esim bi süpriz yapti.cok mutlu oldum.sevincten agladim.sütümde inanilmaz artis oldu.süt okadar bol aktiki yazik oglusum emerken acayip heycanlaniyodu.cok komikti.

pompa ile gelen miktar yanıltıcı oluyormuş.aslında bebek emerken daha fazla süt emermiş.sık emzirmek ve sıvı alımı yararlı oluyor.ve tatlı.hakikaten süt yapıyor.hep derler ya aslında tatlının ardından içilen su süt yapıyor diye.denedim alakası yok.kilo alırım diye tatlı yemiyordum.tulumba istedi canım geçen gün.ve su içmedim arkasından.gelen süte inanamadım.

ayy bende bu yüzden oğlumda çok çektim ama maalesef oda emmedi..sütüm o kadar azdıki ayrıcada ucuda olmadığı için emmek istemedi..sonrada süt geri çekildi...

canım az dıye dusunme benımde oyle goguslerımden tasan bı sutum yok ama kızımı doyuruyorum yeterlı kıloyu alıyor ve saglıklı cok sukur ama bende sagdıgımda cok az sut gelıyor bebegın emmesıyle pompa bır deıl,ınan bebegın doyuyordur,moralını yuksek tut bebegını doyurabıldıgıne ınan en onemlısı moral canım

benimde çok azdı şuan daha iyi çünkü fırsat bulup fazla beslenmiyodum sadece su içiyodum ve pompayla çekiyodum dediğin gibi yarım çay bardağı bile çıkmıyodu çok üzülüdüm steres yaptım mamaya başladım hatta çünkü çoçuk aç kalıyodu sürekli ağlıyordu ve kilosu az çıkmıştı
sonra beslenmem dikkat ettim çok yemek yiyorum marul dere otu tahin helvası incir komposto rezene funda çayı ısırganotu çayı ve bol su içiyorum sütüm şimdi daha iyi bazen hala yetmiyor ama mama vermeyi kestim enazından

benim dr um bana demekki bebeğin o kadar kilo almalı o yüzden sıkma canını diyordu ama ben dinlemedim önce sonra dişimi sıktım ve geceleri daha uzun süre dayanıp emzirdim 1 ay denedim ve normal kilosunda gitti şimdi 11 aylık ve maaşallah çok iyi o yüzden sıkma canını sütün bebeğinin ihtiyacı ne kadarsa o kadar gelir tabi bol su iç o günlerde bende dertleniyordum sıkma canını emin ol o sağlıklı bi bebek içini ferah tut

humana nın stel tee diye emziren anneler için çayı var.tamamen bitkisel.denedim.süper.hala kullanıyorum.tavsiye ederim.

benimde sütüm azdı şimdi daha iyi çok şükür bende bol su içiyorum humana içiyorum helva incir (kompostosunun daha iyi olduğunu söylediler ama yedim) dereotu sıcak çorba ekmek ne bulsam ne duysam yiyorum mama weriyorduk şimdi onuda wermemeye çalışıcam inş sanada bunların faydası olur bol bol emer bebişin bide bende gece nerdeyse saat başı emziriyorum çok uyanıyo belki onunda faydası olmuştur

benimde çok azdı şuan daha iyi çünkü fırsat bulup fazla beslenmiyodum sadece su içiyodum ve pompayla çekiyodum dediğin gibi yarım çay bardağı bile çıkmıyodu çok üzülüdüm steres yaptım mamaya başladım hatta çünkü çoçuk aç kalıyodu sürekli ağlıyordu ve kilosu az çıkmıştı
sonra beslenmem dikkat ettim çok yemek yiyorum marul dere otu tahin helvası incir komposto rezene funda çayı ısırganotu çayı ve bol su içiyorum sütüm şimdi daha iyi bazen hala yetmiyor ama mama vermeyi kestim enazından

murgiz peki sen nasıl bıraktın mama wermeyi ve werdiğinde ne sıklıkla ne kadar weriyodun

Ben bebeğim doğduğu günden beri sabah ve akşam humana still tee içiyorum. Bir ara Vita MAlt içiyordum sütüm çok artmıştı ama çocuk doktorumuz vita malt içme, sütün suyunu arttırıyorsun kalitesi bozuluyor sen sana söylediğim gibi humana iç dedi. Şİmdilik yetiyor sütüm. Bir de doktorumun söylediği sen sakinol , bol bol sıvı tüket, ceviz ve harnup pekmazi ye. Sütü yetmeyen kadın yoktur. Ne kadar sakin olup emzirirsen sütün artar demişti. Ben dereotu yiyorum o da iyi geliyor. Ayrıca sabahları nane limon içiyorum. Nane limon sütümün gazını da alıyor.. Bilgilerinize

murgiz peki sen nasıl bıraktın mama wermeyi ve werdiğinde ne sıklıkla ne kadar weriyodun

canım ben inatla az veriyodum zaten ölçüsü var arkasında ben 60 ml lilk hazırlıyodum iki kere veriyodum sonra dedimki ben bunu biberonla verdikçe bu süt azalacak tam bıraktım inatla emzirdim şimdi daha iyi bence mama versende dr öneririse var 3 saatte 1 verilmesi lazım sadece mama veriliyosa ama anne sütü ile beraber nasıl oluyo bilmiyom bende

ana aynı dert bnde de vardı bnde mamaya başladım şimid burdakileirn hepsini yapacagım inatla emzirecegim canım yavrumu ....

Sütünüzün artması için yoğurt ve ayranın inanılmaz potansiyelini lütfen unutmayalım..
Şimdi baktım da buna değinen olmamış. Bi de ısırganotu ve rezene çaylarının olumlu etkileri olduğunu netten okumuştum, bunu da eklemek istedim.
Umarım faydası olur..

Back
X