Sütüm galiba kalitesiz...

ssaryms

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2014
382
143
53
33
15 gğn önce 36 haftalıkken doğum yaptım. Bebeğim 2.500 doğdu. 11 gün kövezde kaldı taburcu olduğunda 2510 gr. İle çıktı. Dün kilo tartımında 40 gr vermiş. Sütümde gayet güzel gelio. 3 saatte bir mutlaka emziriyorum. Tabi arada istersede emziriyorum. Sütümün kalıtesini artırmak bebeği kilo aldırabilmek için ne yapabilirim? Mama vermiyorum sadece süt.

2 saatte bir emizin ve illa ki hastaneden çıkınca kilo kaybı oluyor bundan sonra toparlar inşallah..Doktora danışmadınız mı durumunuzu...

Sütün varsa zaten mamaya gerek yok.11 gün kövezde kalmış zaten toplam 15 gün oldu diyorsun daha zamanı var bol bol emzir. Yine de için rahat edecekse doktoruna sor. Zaten bebekler bi hafta içinde en fazla 200 gr kadar kilo veriyor şişliği atıyor. Onun üzerine yine bi o kadar aldıysa normal gibi.

benım dogum yaptıgım günle hastaneden cıktıgım gün arasında bebegımde kılo kaybı 400 grdı..
şişlik ve ödemleri iniyor ve her bebek bır mıktar kılo kaybedıyor..
bebegın zayıf dogdugu için çok hızlı birden 3-5 kg olmasını bekleme,sütün emınım yarıyordur bunu zaten 40ında falan anlarsın..
birde bebegın bezınde çiş oluyorsa doyuyordur..o büyük bir kıstas

Dr. Sık sık emzir dedi. Sütün varsa mama verme dedi. Ay inşallah yarar sütüm gözüne bakıyorum uyansın emsin die.

Bebis daha cok kucuk annesi, o kadar gr vermesi normal. Zamanla toparlanir, zaten kucuk dogmus yavrum. Allah omur versin saglik versin insallah
Sutunun kalitesiz olduguna hemen karar verme. Ben sut arttiricilardan da kullandim. Ama en onemlisi beslenme. Her gun 2-3 yumurta, peynir, yogurt, pekmez yiyorum hala. Emzirmeye devam, Kolayliklar diliyorum

Kalitesiz olduğunu doktor mu söyledi?

Çok küçük şuanda, sarılığına dikkat edin ve daha çok sık aralıklarla emzirin. Uyur hemen yorulur emerken. Siz biraz ayıltmaya çalışın.

ben diyetisyenim benim bebekte bir aylık 3 saatte bir cok az bekledim işk zambkar saatte bir emiyordu simdi iki saatte bir. kilo alım iyi ama üç saat bekleme bazı cocukları daha sık emzirmek lazım birde öyle dene bol su iç zaten emdikçe süt artar. bide öyle dene sonra mama düsün

bide o zaten uyur 3 saatte zaten kan sekeride düşüyordur sen uyandır emzir.

kilo kaybı az bile, erken doğmasına rağmen çok küçük te değil maşallah öncelikle.
3 saatte bir bence az. en fazla 2 saatte bir emzirmelisiniz ve onun uyanmasını beklememelisiniz siz uyandırıp emzirmelisiniz. aç kalıp şekeri düştükçe uyur o minnoş çünkü. kulak memelerine masaj yaparak, topuklerıne çok hafif vurarak uyandırın ve emzirin.

Canım sen nereden duydun bu süt kalitesiz lafını? Kocakarı lafıdır garanti. Bak her annenin sütü bebeğine özeldir ve gayet de kalitelidir. Bol su iç ve uyu. Canını sıkma. Bir de lactamil anne çayları tarzı şeyler var onlardan iç istersen.

tse garantisi mi var sütte valla yarasa da yaramasa da zeka gelişimi için içecek o sütü.hiç moralini bozma aptamilin emziren annelere süte katarak içilen bir şeyi vardı reklamlarda gördüğüm bir onu dene istersen.hem sende vitaminsiz kalmazsın ki bebeğe vitamin gitsin.

Bana normal geldi her bebek dunyaya geldiginde bir iki haftada odemini atar canim endiselenme emzir bol bol benim bebisim 2400 dogdu 15 gun sonra 2100 olmustu ebemiz endiselencek birsey yok demisti..

15 gğn önce 36 haftalıkken doğum yaptım. Bebeğim 2.500 doğdu. 11 gün kövezde kaldı taburcu olduğunda 2510 gr. İle çıktı. Dün kilo tartımında 40 gr vermiş. Sütümde gayet güzel gelio. 3 saatte bir mutlaka emziriyorum. Tabi arada istersede emziriyorum. Sütümün kalıtesini artırmak bebeği kilo aldırabilmek için ne yapabilirim? Mama vermiyorum sadece süt.
Sütüm kalitesiz diye bir şey yok canım önce bunu bir kabul et, etrafında sütün yaramıyo bilmemne diye kafa ütüleyen varsa da ya evlerine postala ya da he he tamam de geç dinleme.

İkinci olarak emzirirken saat tutma üç saat çok zaten o kadarcık bebek için, sütün de geliyormuş memenden ayırma sürekli emsin göğsünde dursun.

Üçüncü olarak muhtemelen bebeğin ölçümleri farklı tartılarda farklı kişilerce yapılmıştır, o ölçümlerin gramına falan pek takılma objektif değil. Bebeğin öyle ciddi kilo kaybına uğramamış, başka bir sıkıntısı da yokmuş drun tavsiyelerine uymaya çalış.

Son olarak bebeğin için en kıymetli şey senin sütün senin kokun senin şefkatin, mis gb kokuyordur şimdi benim yerimede şöyle bir içine çek cennet kokusunu Allah analı babalı büyütsün...

Ben yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim.
Bir bebeğin 15 günlük olduktan sonra hala kilo kaybetmesi aslında beklenen bir şey değil. Eğer hastanedeyken anne sütüne kalori ekleyip besledilerse veya mama verdilerse, yani bir şekilde daha çok veya daha kalorili beslendiyse, eve gelip sadece emmeye başlayınca kilo verebilir. Eğer durum buysa, hastaneden eve geçiş süresinde hastanenizin bunu düşünmesi lazımdı.

Yenidoğan çocuğunuzu her 1 ile 3 saatte bir emzirmelisiniz. 3 saatte bir ve arada istedikçe emziriyorsanız zaten doğrusunu yapıyorsunuz. Bebeği sürekli emer bir şekilde memede tutmak diye bir şey yok, bunu sakın yapmayın. 3 saatte bebeğin şekeri de normalin altına düşmez normal şartlarda. Yaptığınız şey zaten doğru, istikrarlı bir şekilde devam edin, büyür çocuğunuz. Bezine bakın, günde en az 6 ıslak bezi varsa doğru yoldasınız demektir.

Anne sütünde kalitesiz süt, yaramayan süt, tuzlu süt vs diye bir şey yok. Bunlar safsata. Çocuğunuzun kilo ve gelişimiyle ilgili bir kaygınız varsa doktorunuza başvurun, yoksa her kafadan ses çıkar. Bu konuda bile bir sürü yanlış bilgi ve tavsiye okudum.

Back
X