sütüm giderek daha da azalıyor ne yapsam çoğalmıyor

bende vitamalt denemiştim..hala buzdolabında duruyor ...içemedim şahsen..inanılmaz tatlı geldi bana..çok keskin bir tat...ama içebilenler için fayda sağlayabilir..

Bende vita malt aldım ama bana sütümü çok arttırmadı gibime geldi.ayrıca terleyince vitamaltın kokusunu duydum.İçmeyeceğim onun yerine aktara süt arttırıcı çay hazırlattıracağım.Hem kilo veririm hem emziririm hemde sütüm bol olur.

Arkadaşlar ben de 50 gün önce doğum yaptım. Bir süredir sütüm günün belli saatlerinde azalıyor bebeğim doymuyor. Genelde bu öğleden sonra veya aksam saatlerinde oluyor. Doktorun önerisiyle o saatlerde mama takviyesine başladık. Ama tabi ben de her anne gibi bebeğimi sadece anne sütü ile beslemek istiyorum..Normalde geceleri ve sabahları çok fazla gelirken aksam saatlerinde niye yok denecek kadar az oluyor anlamıyorum. :( Böyle bir durumla karşılaşan var mı ? Bunu düzeltebilme şansım varmı? Bana da bir fikir verirseniz çok sevinirim...

anne sütünü arttıran yiyecek ve içeceklerin listesini

1-Çaylar

*
Rezene
*
Anason
*
Ihlamur
*
Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır
Haşlanmış mısır
*
Borulce
*
Soğan

*
Bulgur
*
Pişmaniye
*
Tahin helvası
*
Taze Bezelye
*
Çekirdek
*
Taze Fasulye
*
Tel Kadayıf
*
Sütlü Tatlı
*
Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
Kefir
*
Meyve Suları
*
Dut Pekmezi

-Marul yemek, anne sütünü arttırır
– Nohut yemek, anne sütünü arttırır
– Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
*
Vişne kompostosu
*
Kayısı Hoşafı

alıntı
*

ah cnm ins cogalir benim ki yannizca 5 gun icebildi sonrasinda icemedi cok azaldi mamayla devma ediyoruz mecburen

Arkadaşlar ben de 50 gün önce doğum yaptım. Bir süredir sütüm günün belli saatlerinde azalıyor bebeğim doymuyor. Genelde bu öğleden sonra veya aksam saatlerinde oluyor. Doktorun önerisiyle o saatlerde mama takviyesine başladık. Ama tabi ben de her anne gibi bebeğimi sadece anne sütü ile beslemek istiyorum..Normalde geceleri ve sabahları çok fazla gelirken aksam saatlerinde niye yok denecek kadar az oluyor anlamıyorum. :( Böyle bir durumla karşılaşan var mı ? Bunu düzeltebilme şansım varmı? Bana da bir fikir verirseniz çok sevinirim...

Bende de aynı sorun var tatlım. Süt arttırıcı ne içersem içeyim akşaam üstü sütüm azalıyor bebeğim doymuyor. Ben de mama takviyesi yapıyorum:( Sütün çok geldiği saatlerde vakit bulursam sütümü sağıyorum. Ozaman mama vermene gerek kalmaz sağdığın sütü verirsin canımcım:):1rolleyes:

Bende de aynı sorun var tatlım. Süt arttırıcı ne içersem içeyim akşaam üstü sütüm azalıyor bebeğim doymuyor. Ben de mama takviyesi yapıyorum:( Sütün çok geldiği saatlerde vakit bulursam sütümü sağıyorum. Ozaman mama vermene gerek kalmaz sağdığın sütü verirsin canımcım:):1rolleyes:

Ben de öyle düşünerek elektrikli süt sağma aleti aldım. Ama süt sağdığımda çok fazla süt alamıyorum.Bir yerde okuduğuma göre süt sağdığımız zaman sadece memenin ucundaki sütü alabiliyormuşuz. Bebek doğru bir şekilde emdiği zaman çok daha fazla emiyormuş. Normalde sütüm çok olduğu zaman bebeğim 15 dk emip doyuyor ve uyuyor.Ama aynı şartlarda sağdığım zaman 50 cc süt anca geliyor. Bir de şu sağma olayını tam olarak düzene koyamadım. Çünkü akşam saat 7 gibi bir kere mama veriyorum onun haricinde hep emiyor. Mama vermeden önce de 2 göğsümü de veriyorum. Yani sütü ne zaman sağıp ne zaman meme vereceğim bunu tam düzene koyamadım. :( sen nasıl yapıyorsun?

17 şubatta doğum yaptım.ilk 1 ay sadece anne sütüverdim doktorumuza muayaneye gittiğimizde hiç kilo almadığını öğrendim ama şöle bir terslik var ki bebeğim çok yaramaz sadece göğsümde susuyor ve sürekli emme halindeyken nasıl kilo almamış.doktorum mama takviyesi yapmamı söledi bende günlük 4 kez 30ml lik emzirdikten sora mama verdim ve bebeğim uyumaya başladı fakat son günlerde göğsümde sütüm azalmaya başladı ve bebeğim artık verdğim o ölçüdeki mamaylada doymuor tekrar başka bir doktora gittim o da ölçüyü arttır dedi.rezene ıhlamur still tea içiyorum ama sütüm nasıl artıcak yardımcı olur musunuz:25:

çemeni de deneyebilirsiniz.
diğer sayılanlar da fayda eder.
bitki çaylarını abartmamaya çalışın karaciğerinizi yorarsınız.

Son düzenleme:
merhabalar 19 nisanda normal doğum yaptım.. başta sütüm çok iyiydi ama 1 ay sonunda göğüste çok yumuşama ve süt azalması oldu.. önceden bebeğim tek göğsümle doyarken şimdi 2 göğsümle anca doyuyor.. her şeyi yapıyorum yemekten kısmıyorum o yüzden doğum dan sonra 7 kilo aldım. çaylar , yeşillikler salatalar v.s. yok çoğalmıyor. aklım hep bebişimde oluyor acaba tam olarak doydumu, ne zaman açıkır , o zamana kadar süt birikirmi diye kafamda hep soru. her istediğinde emziriyorum artık meme uçlarım çok acımaya başladı çünkü bebeğim ağzına sürekli. rahat olmaya çalışıyorum bunları kendime sıkıntı stres yapmamaya çalışıyorum ama olmuyor. kafayı yicem

Merhaba,
Ben de aynı durumdayım. Bebeğim henüz 3 aylık. 1,5 aylık olduğundan itibaren azalan seyir izledi. Saatbaşı emziriyorum. Bebeğim doymadığından uykuya dalmıyor. Siz artırabildiniz mi, kesilecek diye korkuyorum,

Arkadaşlar ben de 50 gün önce doğum yaptım. Bir süredir sütüm günün belli saatlerinde azalıyor bebeğim doymuyor. Genelde bu öğleden sonra veya aksam saatlerinde oluyor. Doktorun önerisiyle o saatlerde mama takviyesine başladık. Ama tabi ben de her anne gibi bebeğimi sadece anne sütü ile beslemek istiyorum..Normalde geceleri ve sabahları çok fazla gelirken aksam saatlerinde niye yok denecek kadar az oluyor anlamıyorum. :KK43: Böyle bir durumla karşılaşan var mı ? Bunu düzeltebilme şansım varmı? Bana da bir fikir verirseniz çok sevinirim...

Aynı durum bende de var Mamaya başladım Artık aksamlari beni emmeyi reddediyor çünkü biberon istiyor kafayı yicem Tüm yiceklerden tüketiyorm Tahin pekmezin de çok faydasını gördüm Peki eczaneden alınan o çaylar ise yarar mı Şöyle caglasin istiyorum bende Bizde 45 günlügüz.

Back
X