Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba bebeğim hemen hemen 3 buçuk aylık 1 aydır ek olarak mama veriyorum sütüm azalmıştı çünkü doktorumuzun kararıyla başladık.şuan da sütüm çok azaldı bol su içiyorum dereotu bulgur yiyorum ama banamısın demiyor.bebeğimin çoklu gıda alerjisi var hayvansal hiç bir gıdayı ve içinde hayvansal gıda olan şeyleri tüketemiyorum buda sütümü etkiliyor diyetisyene gidicem sık sık pompaylada sağıyorum ama 3 saatte bir 90ml i geçmiyor sütüm sütün göğüse yerleşmesi diye de bişi varmış bebek emerse geliyormuş öyle göğüste eskisi gibi doluluk olmuyormuş napacağımı şaşırdım var mı tavsiyesi olan
Merhaba bebeğim hemen hemen 3 buçuk aylık 1 aydır ek olarak mama veriyorum sütüm azalmıştı çünkü doktorumuzun kararıyla başladık.şuan da sütüm çok azaldı bol su içiyorum dereotu bulgur yiyorum ama banamısın demiyor.bebeğimin çoklu gıda alerjisi var hayvansal hiç bir gıdayı ve içinde hayvansal gıda olan şeyleri tüketemiyorum buda sütümü etkiliyor diyetisyene gidicem sık sık pompaylada sağıyorum ama 3 saatte bir 90ml i geçmiyor sütüm sütün göğüse yerleşmesi diye de bişi varmış bebek emerse geliyormuş öyle göğüste eskisi gibi doluluk olmuyormuş napacağımı şaşırdım var mı tavsiyesi olan
Canım Allah şifa versin. You tobe da süt getirici masajlar var.yabancı ülkede yapıyorlar. Memeden süt fışkırıyor adeta. Bulursam link kopyalayacağım.
13.11.2017 EYLÜL (cennet hurmasi)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Canim e bebekde fln sut mayalari var icecekler migroslardada onlari dene ise yarar belki cogu insanda ise yarams bnde yaramadi ama benmki hic gelmedi belki sende etki eder
Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Insallah minicik yavrunun rızkı kesilmez cok üzüldüm
Canim e bebekde fln sut mayalari var icecekler migroslardada onlari dene ise yarar belki cogu insanda ise yarams bnde yaramadi ama benmki hic gelmedi belki sende etki eder
Denedim onları da yok yok
13.11.2017 EYLÜL (cennet hurmasi)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Denedim onları da yok yok
Ben baska bilmiyorum canim sutum hic gelmedi elmden geleni yaptm elektkli pompayla goguslerimi parcaladm kan geldi sut gelmedi keske yardimci olabilseydm ama eminim baska tecrubeli insanlar sana yardm eder ve insss bol bolll sutun gelir
Ben baska bilmiyorum canim sutum hic gelmedi elmden geleni yaptm elektkli pompayla goguslerimi parcaladm kan geldi sut gelmedi keske yardimci olabilseydm ama eminim baska tecrubeli insanlar sana yardm eder ve insss bol bolll sutun gelir
İnşallah

Canım Allah şifa versin. You tobe da süt getirici masajlar var.yabancı ülkede yapıyorlar. Memeden süt fışkırıyor adeta. Bulursam link kopyalayacağım.
-
Screenshot_20190605-003459.webp
25,7 KB
· Görüntüleme: 60
Linki kopyalayamadım ama foto çektim gönderdim. Annen kardeşin kim bu masajı yapabilirse ne alâ. Süt olmadı için bir de kalorili yiyecekler yemelisin.emziren annelerin günlük alması gereken kalori miktarına da bak canım.yetersiz kalori alımı sütü azaltıyor. Hem sağlıklı olup hemde kalorili beslenmelisin yani. Gerekirse uzman bir diyetisyene gözük. Çünkü çocuğunun alerjisine uygun bir kalorili program hazırlamalı.
Linki kopyalayamadım ama foto çektim gönderdim. Annen kardeşin kim bu masajı yapabilirse ne alâ. Süt olmadı için bir de kalorili yiyecekler yemelisin.emziren annelerin günlük alması gereken kalori miktarına da bak canım.yetersiz kalori alımı sütü azaltıyor. Hem sağlıklı olup hemde kalorili beslenmelisin yani. Gerekirse uzman bir diyetisyene gözük. Çünkü çocuğunun alerjisine uygun bir kalorili program hazırlamalı.
Teşekkür ederim sütüm hiç bu kadar azalmamıştı mama veriyordum ama sadece gündüz bi iki kez di şuan mama vermeden doymuyor gece gündüz sütü arada alacak nerdeyse diyetisyen e haftaya gideceğim zaten

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Süt sağma makinaları var onu alıp 2 saatte bir sağsan kuru soğan ve pilav ye birde uyumana dikkat et sıcak su ile masaj yap
Süt sağma makinaları var onu alıp 2 saatte bir sağsan kuru soğan ve pilav ye birde uyumana dikkat et sıcak su ile masaj yap
Sağma makinem var zaten sağıyorum sürekli önceden soğan ve bulgur pilavı ciddi süt yapardı suan yok oda işe yaramıyor
Memenizi bebek açken veriniz.yeterince doymadığında mama takviyesi yapınız.sağmakla bebeğin emmesinde gelen süt miktarı birbirinden farklıdır.bebek emdiğinde daha fazla süt gelir. Bebeğinizle olan yakınlığınız sütünüzü arttırır.bu yüzden bebeğinize odaklanınız.negatif can sıkıcı şeyler hormonları strese sokar ve sütü azaltır .
Memenizi bebek açken veriniz.yeterince doymadığında mama takviyesi yapınız.sağmakla bebeğin emmesinde gelen süt miktarı birbirinden farklıdır.bebek emdiğinde daha fazla süt gelir. Bebeğinizle olan yakınlığınız sütünüzü arttırır.bu yüzden bebeğinize odaklanınız.negatif can sıkıcı şeyler hormonları strese sokar ve sütü azaltır .
Şuan yoğun stres halindeyim zaten eşimle boşanıyorum oda büyük bi etken ne kadar kafaya takmamaya çalışsamda olmuyor
Uykusuzluk yorgunluk üzüntü stres uzak durmanız gereken şeyler. Her fırsatta dinleniniz. Bir de süt sağma kampı var sütü çoğaltmak için.netten detaylı bulabilirsiniz.yurtdışında yaygın bir uygulama.
Lütfen kafanızı boşaltın. Ve size lutfedilmiş meleğinizin bu minnak hallerinin tadını çıkarın.herşey olur biter geçer gider. En sevdikleriniz ölüyor yokluklarınabile alışıyoruz. Ama bir bebeğin an be an büyümesini avuçlarınızdayken kaçırmak olmaz .sahip olduğunuz güzelliğin tadını çıkarın. O sizi seçti.ve size anne olmayı nasip etti.şanslısınız

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Sağma makinem var zaten sağıyorum sürekli önceden soğan ve bulgur pilavı ciddi süt yapardı suan yok oda işe yaramıyor
Rezene çayıda için arpa bulun haşlayın yiyin tahinli helva yiyin bunlar aklıma gelenler çok stres yapmayın stres sutu azaltir cok emzirmeye calis benim çocuğum hiç meme emmedi mamayla büyüttum
Allah bana yeter
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Canım benimde sütüm az almıştı dua et Allah çoçuğun un rıskını verir bol bol emzir bide tahin helvası çok iyi süt yapıyor yeşil soğan bulgur bana hemşire söylemişti sıcak banyoda iyi gelir hergün göğüslerine ılık su kompleksi yap
Bebeğin kilo alımı nasıl. Kaç kilo doğdu ve şuanda ne kadar kilosu. Çünkü 3 saatte 90 ml de a diil. 24 saatte 720 milim ede4 ve bebegin bununla hayli hayli doğması gerek. Anne sütü mama gibi diil biliyosunuzdur. 90 ml mama yiyen bebek doymasa da aynı miktarda anne sutu alan bebek doyabilir. Kaka çiş ve kilo alımı nasil
Ben ilk çocuğumu 2 yaşına kadar emzirdim sıfır sıkıntıyla. 2.çocuğumda alerji muhabbeti yaptı doktor seninki gibi ve ben de diyet+ biraz mamaya başlayalım+ biraz sağalım yönlendirmelerinin sonunda göz göre göre 4 aylıkken sütsüz kaldım. Şakır şakır gelen süt yavaş yavaş azaldı. Emzirdikçe süt çoğalır denir ama süt azalıp biberondan mama oluk gibi akmaya devam edince bebeğim emmemeye başladı. büyük şevkle emmek istiyor yavaş gelince direk bırakıp ağlıyordu. Ben zamanı geri alamam artık, çok üzgünüm bu konuyla alakalı bari sana bir faydam dokunsun.
ilk olarak 3,5 aylık bebeğin alerjisi var denilemez. Kan testi yapılıyor tespit için ve akyuvarları henüz gelişmediği için sonuçları sağlıklı yansıtmıyor. Yani alerjisi olan çocuğun alerjisi yokmuş gibi görünebiliyor mesela. Lütfen emin ol bu konudan. Oğlum şuan 6,5 aylık ve ek gıdalarda henüz bir alerjik reaksiyon vermedi. E hani hayvansal gıda, süt ürünleri alerjisi vardı?
2 çocuk arasında farkını net gördüğüm bir diğer konu ise beslenme. Öyle tatlı falan yemekten aşırıya kaçmaktan bahsetmiyorum. İlk çocuğumda hamilelik öncesi yediğim gibi yemek yiyodum sadece gaz yapan şeyleri pek tüketmeyerek. İkincisinde diyet konusuna başlayınca iştahım kaçtı dolayısıyla. Mesela tereyağsız yapınca pilavı pek yiyemedim. Kahvaltıda yumurta peynir yemeyince adam gibi kahvaltı yapamadım. Bu direk süt üretimini azalttı.
Birde ilk çocuğumda hergün 1-2 kupa rezene çayı içiyordum. Farkı yoktur belki bilmiyorum ama sallama değil bu aktarlarda satılanlardan. Bu hem sütümün miktarını etkiliyormuş hem de bebeğimin bağırsaklarını düzenliyormuş. Ben gaz için içiyordum. Süt üretimine de katkısı varmış meğer.
Suyu sakın azaltma vücutta sıvı olmadığında süt üretimi imkansız.
Yani sonuç olarak çocuğun alerjisi olduğundan %100 emin değilseniz sütünü esirgeme çocuktan. Diyet yaparken besinsiz ve az yemekten kaçın. Rezene ve su iç. Mamselin süt yapan çayını zaten içiyosundur. Birde bir damla var eczanelerde satılan. Suyuna 20 damla mı ne atıyorsun günde 3 kere. Bestlaktı sanırım adı. Düzenli kullanınca gerçekten arttırıyor.