Ben ilk çocuğumu 2 yaşına kadar emzirdim sıfır sıkıntıyla. 2.çocuğumda alerji muhabbeti yaptı doktor seninki gibi ve ben de diyet+ biraz mamaya başlayalım+ biraz sağalım yönlendirmelerinin sonunda göz göre göre 4 aylıkken sütsüz kaldım. Şakır şakır gelen süt yavaş yavaş azaldı. Emzirdikçe süt çoğalır denir ama süt azalıp biberondan mama oluk gibi akmaya devam edince bebeğim emmemeye başladı. büyük şevkle emmek istiyor yavaş gelince direk bırakıp ağlıyordu. Ben zamanı geri alamam artık, çok üzgünüm bu konuyla alakalı bari sana bir faydam dokunsun.
ilk olarak 3,5 aylık bebeğin alerjisi var denilemez. Kan testi yapılıyor tespit için ve akyuvarları henüz gelişmediği için sonuçları sağlıklı yansıtmıyor. Yani alerjisi olan çocuğun alerjisi yokmuş gibi görünebiliyor mesela. Lütfen emin ol bu konudan. Oğlum şuan 6,5 aylık ve ek gıdalarda henüz bir alerjik reaksiyon vermedi. E hani hayvansal gıda, süt ürünleri alerjisi vardı?
2 çocuk arasında farkını net gördüğüm bir diğer konu ise beslenme. Öyle tatlı falan yemekten aşırıya kaçmaktan bahsetmiyorum. İlk çocuğumda hamilelik öncesi yediğim gibi yemek yiyodum sadece gaz yapan şeyleri pek tüketmeyerek. İkincisinde diyet konusuna başlayınca iştahım kaçtı dolayısıyla. Mesela tereyağsız yapınca pilavı pek yiyemedim. Kahvaltıda yumurta peynir yemeyince adam gibi kahvaltı yapamadım. Bu direk süt üretimini azalttı.
Birde ilk çocuğumda hergün 1-2 kupa rezene çayı içiyordum. Farkı yoktur belki bilmiyorum ama sallama değil bu aktarlarda satılanlardan. Bu hem sütümün miktarını etkiliyormuş hem de bebeğimin bağırsaklarını düzenliyormuş. Ben gaz için içiyordum. Süt üretimine de katkısı varmış meğer.
Suyu sakın azaltma vücutta sıvı olmadığında süt üretimi imkansız.
Yani sonuç olarak çocuğun alerjisi olduğundan %100 emin değilseniz sütünü esirgeme çocuktan. Diyet yaparken besinsiz ve az yemekten kaçın. Rezene ve su iç. Mamselin süt yapan çayını zaten içiyosundur. Birde bir damla var eczanelerde satılan. Suyuna 20 damla mı ne atıyorsun günde 3 kere. Bestlaktı sanırım adı. Düzenli kullanınca gerçekten arttırıyor.