Bebek Beslenmesi Sütüm kesiliyor yardım edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Allah yardımcınız olsun öncelikle. Beyaz dut kurusu hoşafı için, günde üç dört kase içebilirsin. Bir de e bebekte satılan malt içeceği de süt yapıyor. Benim kızım 7 aylık. Ramazanda sütüm azalınca iftar ve sahurda ondan içtim sürekli. Işe yaradı Allah'ın izniyle. Yabana atmayın deneyin.

Ben ilk çocuğumu 2 yaşına kadar emzirdim sıfır sıkıntıyla. 2.çocuğumda alerji muhabbeti yaptı doktor seninki gibi ve ben de diyet+ biraz mamaya başlayalım+ biraz sağalım yönlendirmelerinin sonunda göz göre göre 4 aylıkken sütsüz kaldım. Şakır şakır gelen süt yavaş yavaş azaldı. Emzirdikçe süt çoğalır denir ama süt azalıp biberondan mama oluk gibi akmaya devam edince bebeğim emmemeye başladı. büyük şevkle emmek istiyor yavaş gelince direk bırakıp ağlıyordu. Ben zamanı geri alamam artık, çok üzgünüm bu konuyla alakalı bari sana bir faydam dokunsun.
ilk olarak 3,5 aylık bebeğin alerjisi var denilemez. Kan testi yapılıyor tespit için ve akyuvarları henüz gelişmediği için sonuçları sağlıklı yansıtmıyor. Yani alerjisi olan çocuğun alerjisi yokmuş gibi görünebiliyor mesela. Lütfen emin ol bu konudan. Oğlum şuan 6,5 aylık ve ek gıdalarda henüz bir alerjik reaksiyon vermedi. E hani hayvansal gıda, süt ürünleri alerjisi vardı?
2 çocuk arasında farkını net gördüğüm bir diğer konu ise beslenme. Öyle tatlı falan yemekten aşırıya kaçmaktan bahsetmiyorum. İlk çocuğumda hamilelik öncesi yediğim gibi yemek yiyodum sadece gaz yapan şeyleri pek tüketmeyerek. İkincisinde diyet konusuna başlayınca iştahım kaçtı dolayısıyla. Mesela tereyağsız yapınca pilavı pek yiyemedim. Kahvaltıda yumurta peynir yemeyince adam gibi kahvaltı yapamadım. Bu direk süt üretimini azalttı.
Birde ilk çocuğumda hergün 1-2 kupa rezene çayı içiyordum. Farkı yoktur belki bilmiyorum ama sallama değil bu aktarlarda satılanlardan. Bu hem sütümün miktarını etkiliyormuş hem de bebeğimin bağırsaklarını düzenliyormuş. Ben gaz için içiyordum. Süt üretimine de katkısı varmış meğer.
Suyu sakın azaltma vücutta sıvı olmadığında süt üretimi imkansız.
Yani sonuç olarak çocuğun alerjisi olduğundan %100 emin değilseniz sütünü esirgeme çocuktan. Diyet yaparken besinsiz ve az yemekten kaçın. Rezene ve su iç. Mamselin süt yapan çayını zaten içiyosundur. Birde bir damla var eczanelerde satılan. Suyuna 20 damla mı ne atıyorsun günde 3 kere. Bestlaktı sanırım adı. Düzenli kullanınca gerçekten arttırıyor.
Ikinci bebeginzde yasadiginizi ilk bebegimde yasadim ben. Ama cok sukur kendi arastirmalarim bebegimdeki gozlemlerim ve annelik icgudulerimle atlattim o gunleri. Doktorlari dinleseydim ne saglikli bi bebegim ne de sutum vardi simdi. Cok sukur hepsi geride kaldi iyiki kendim okuyup gozlemlemisim. Bu doktorlar o kadar okuyolar ama, bos iste. Yasayan bilir. Benim bebegim alerjik ama doktorlar ne test yaparsa yapsin neye alerjisi oldugunu bulamiyor, garip bi durum. Yedigi zaman ne dokundugunu ben goruyorum ama.

Stresten uzak durmalisiniz. Dunya yansa siz gulup gecin yavrunuz icin sonrada kendiniz. Suyu bol tuketin mutlaka duzenli uyuyun hatta bebeginizle her firsatta uyuyun, birakin is guc kalsin. Herkese kulaklarinizi tikayin. Bebeginiz 1.5 yasina geldiginde ohh bee ne iyi yapmisim diceksiniz. Kilo almaktan korkmayin kalorisi yuksek doyurucu seyler tuketin, karninizi doturun biraz da sutubuz icin yiyin. Ama tabiki saglikli seylerden. Rezenede cok faydali. Hic birsey tek basina sutu cogaltmaz. Once moral sonra vucudun calismasi icin temiz beslenme ve uyku. Kafein sigara uzak durun.

Ben ilk çocuğumu 2 yaşına kadar emzirdim sıfır sıkıntıyla. 2.çocuğumda alerji muhabbeti yaptı doktor seninki gibi ve ben de diyet+ biraz mamaya başlayalım+ biraz sağalım yönlendirmelerinin sonunda göz göre göre 4 aylıkken sütsüz kaldım. Şakır şakır gelen süt yavaş yavaş azaldı. Emzirdikçe süt çoğalır denir ama süt azalıp biberondan mama oluk gibi akmaya devam edince bebeğim emmemeye başladı. büyük şevkle emmek istiyor yavaş gelince direk bırakıp ağlıyordu. Ben zamanı geri alamam artık, çok üzgünüm bu konuyla alakalı bari sana bir faydam dokunsun.
ilk olarak 3,5 aylık bebeğin alerjisi var denilemez. Kan testi yapılıyor tespit için ve akyuvarları henüz gelişmediği için sonuçları sağlıklı yansıtmıyor. Yani alerjisi olan çocuğun alerjisi yokmuş gibi görünebiliyor mesela. Lütfen emin ol bu konudan. Oğlum şuan 6,5 aylık ve ek gıdalarda henüz bir alerjik reaksiyon vermedi. E hani hayvansal gıda, süt ürünleri alerjisi vardı?
2 çocuk arasında farkını net gördüğüm bir diğer konu ise beslenme. Öyle tatlı falan yemekten aşırıya kaçmaktan bahsetmiyorum. İlk çocuğumda hamilelik öncesi yediğim gibi yemek yiyodum sadece gaz yapan şeyleri pek tüketmeyerek. İkincisinde diyet konusuna başlayınca iştahım kaçtı dolayısıyla. Mesela tereyağsız yapınca pilavı pek yiyemedim. Kahvaltıda yumurta peynir yemeyince adam gibi kahvaltı yapamadım. Bu direk süt üretimini azalttı.
Birde ilk çocuğumda hergün 1-2 kupa rezene çayı içiyordum. Farkı yoktur belki bilmiyorum ama sallama değil bu aktarlarda satılanlardan. Bu hem sütümün miktarını etkiliyormuş hem de bebeğimin bağırsaklarını düzenliyormuş. Ben gaz için içiyordum. Süt üretimine de katkısı varmış meğer.
Suyu sakın azaltma vücutta sıvı olmadığında süt üretimi imkansız.
Yani sonuç olarak çocuğun alerjisi olduğundan %100 emin değilseniz sütünü esirgeme çocuktan. Diyet yaparken besinsiz ve az yemekten kaçın. Rezene ve su iç. Mamselin süt yapan çayını zaten içiyosundur. Birde bir damla var eczanelerde satılan. Suyuna 20 damla mı ne atıyorsun günde 3 kere. Bestlaktı sanırım adı. Düzenli kullanınca gerçekten arttırıyor.
Mesajı yeni gördüm...malt içeceği denedim o biraz işe yarar gibi oldu bende de aynı problem var istiyo ki memeden tazyikli süt gelsin gelmeyince deliriyo kahvaltı dediğiniz gibi peynir yeme yumurta yeme domates yeme geriye zeytin salatalık kalıyo et yeme vs..yetersiz kalıyo beslenmem sürekli su içiyorum ama su da çok yaramıyo tek başına şükür uyku problemi yok gece uyuyo.sürekli sağıyorum 10ml bile çıksa sağıyorum ama sütüm git gide azalıyo.gıdaları deniyorum yumurta yediğim gün ishal olup kabardı et yediğimde aynısı oldu ayran içtim aynı oldu tekgıdayj 3 gün denedim sancılandı bağırsak seslerini dısardan duyuyodum geçti o sıkıntılar.vücududa kabarıyordu.ama süt konusu morelimi bozuyor

Merhaba kuzeyyyildizi kuzeyyyildizi
Yeme içme sütü etkilemez
Sütünüz Bebek az emdiği ve sağım da uzun aralıklı olduğu için azalmış
Öncelikle bebeğinize biberon vermeyin. Bebek biberonun rahat akışını istediği için memede ağlıyor
Biberon dışı bir sürü yöntem var. Kaşık, kapla besleme, kaşık biberon, alıştırma bardağı, eds
Emzik varsa onu da acilen çöpe atın. Bebek zaten az emiyor, olan emme güdüsünü emzikle değil memeyle gidersin
Bol bol ten tene temas yapın. İkinizin de üstü çıplakken alın okşayın, sevin. Duş da işe yarayabilir
Sağım da en az saat başı 5-10 dk ve gece de 2 saatte bir yapmalısınız ki memelere süt lazım uyarısı gitsin. Çıkan miktarlara takılmayın.
Meme dolsun şişsin diye beklemeyin, en çok yapılan hata budur. Dolu meme demek süt üretimi azalmış, durmuş meme demektir. Meme boş olsun ki süt üretimi olsun.
Bir de Facebook’ta emzirme sanatı grubuna üye olun mutlaka. En doğru orası yönlendiriyor. Mamadan biberondan kurtulabilirsiniz

Canım mama verdiğin için seni emme süresi azalıyor ve az emdiği için sütte ona göre üretiliyor
Aynı hataya bende düştüm
Yerinde olsam eğer emiyorsa bebeğin sinirlenmiyosa memede sürekli emzirirdm
Çünkü sütü artıracak olan bebeğin emme süresi

Benim kızım sinirlendiği için sık sık emziremedm

Ha bide emzirme desteği ünitesi kullan
Mamayı hortumla veriyorsun göğsünün ucuna yapıştırıp hem seni emmiş oluyor hemde mama almış oluyor

Back
X