Sütüm ne yapsam da artmıyor. Ne olur yardim edin :(

GrapeLady

Biz büyüdük ve kirlendi dünya...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
489
482
53
2 aylik oglum var ve 6 yasinda bi kizim. Kizim 2 aylikken rahatsizlandim ve ac gezdim aylarca.. Ama buna ragmen Sütüm vardi ve yetiyordu. Damla mama kullanmadim. Ama oğluma yetemiyorum. Sabahin bu saatinde aglayacak durumdayım. Steel tea,havuc incir kürü,helva herseyi denedim. Artmıyor. Aksine azalıyor gibi... Günde 2 biberon mama veriyordum son bıkac gündür 3 e hatta 4 e cikardik. Kimisi kismeti bu kadar diyor.Hanimlar bi yol gösterin. Bebeğim biberona alisirsa kahrolurum.

2 aylik oglum var ve 6 yasinda bi kizim. Kizim 2 aylikken rahatsizlandim ve ac gezdim aylarca.. Ama buna ragmen Sütüm vardi ve yetiyordu. Damla mama kullanmadim. Ama oğluma yetemiyorum. Sabahin bu saatinde aglayacak durumdayım. Steel tea,havuc incir kürü,helva herseyi denedim. Artmıyor. Aksine azalıyor gibi... Günde 2 biberon mama veriyordum son bıkac gündür 3 e hatta 4 e cikardik. Kimisi kismeti bu kadar diyor.Hanimlar bi yol gösterin. Bebeğim biberona alisirsa kahrolurum.
ben mamipower diye bir içecek almıştım, çok arttırmıştı sütümü. bir de pompayla süt sağıyordum, sağdıkça daha çok üretiliyordu. bir süre sonra ne pompaya ne de mamipower'a ihtiyacım kalmadı.

Kilo almiyormu bebeginiz mamaya basladiniz biberondan mama icmek meme emmekten daha kolay cok mama icerse doyar ve memeyle ugrasmaz rezene cayi ustune sut arttiran bisey tanimam bende acaip arttiriyor ve her aciktiginda emzirin mamayi kesin yada acliktan coook aglarsa mama verin

Ben çok üzülüyorum senin gibi annelere o yüzden yardım etmek için çırpınıyorum ama biri çıkıyo bana muhalefet oluyor.

Lütfen eskilerin bir bildiği varmış . sütü tatlı arttırıyor arkadaşım yiyebildiğin kadar ye maden suyuna limon sıkıp iç tatlı fazla gelirse ..
İrmik helvası yap ev baklavası ye dondurma ye içinde koruyucu ve katkı maddesi olmayan her türlü tatlıyı ye.. Sütü en hızlı artıran şeydir tatlı...

Ben çok üzülüyorum senin gibi annelere o yüzden yardım etmek için çırpınıyorum ama biri çıkıyo bana muhalefet oluyor.

Lütfen eskilerin bir bildiği varmış . sütü tatlı arttırıyor arkadaşım yiyebildiğin kadar ye maden suyuna limon sıkıp iç tatlı fazla gelirse ..
İrmik helvası yap ev baklavası ye dondurma ye içinde koruyucu ve katkı maddesi olmayan her türlü tatlıyı ye.. Sütü en hızlı artıran şeydir tatlı...
Dogru soyluyorsun benimde bazen tatli krizim tutuyo acaip tatli yiyorum ve goguslerim cok sisiyor sanirim tatli cok su icirdigi icin sutu arttiriyor bencede bunu denemelisin G GrapeLady

Arkadaşlar cok teşekkür ederim ilginiz icim...Birkac gündür sütüm daha iyi şükürler olsun. Cok mecbur kalmadikca elbettte mama vermiyorum. Ama bazen memeyle oyun oynuyor sanki, bi tutup bi bırakıyor. Memeyi bırakacak diye cok korkuyorum. Allah hicbir anneyi zora koymasin.

Canım bulgur pilavı ye yeşillik, soğan salatası yap ye kesin faydasını görürsün dene.. İnş sütün çoğalır

Dut kurusu,dere otu,rezene çayı,brokoli çorbası,tahin helvası, simit, susamlı şeyler,mayalı gıdalar,boza,alkolsüz bira,

Aslinda sutu artirmanin en ideal yolu su 3 baslik; uyku, huzur ve su. Sut artirmak icin yenen seylere bakarsaniz hepsi sizi susatmaya yonelik ya da direkt sulu gidalar. Bol su icip dinlenmeli ve kafanizi bosaltmalisiniz. Cunku ben de her yolu denedim oglum ac kalmasin diye. 24 saat boyunca memede kaldi diyebilirim aylarca. Ama uykusuzluk ve huzursuzluk yuzunden sutum hic artmadi..

Sütüm azalcak korkusu ile sütümü azalttığımı bilirim senin aylardaykrn yetmiyor diye çırpınıyordum suanda 4 bitiyor sadece yatarken mama veriyorum onuda çok uzun uyuyo uyanmıyor uyandıramıyorum tok tutsun diye.. Malesef herkese aynı sey iyi gelmiyor. Ne zaman amannn oldugu kadar elimden gelen bu deyip bıraktım ozaman sütüm normale döndü. Birde Boza dene

Bira mayası tableti satılıyor oda çok arttırıyormuş, bide galactago damla. Evde de bulgur dövme dere otu incir ülkerin maltana içeceği yiyip içebilirsiniz

Sutunuzu hurma arttırır.ramazan ayindayedigimiz hurma dan.bol bol tüket.bol su iç. Dut kurusu kayısı incir kuruusundan şekersiz hoşaf yap.birde sen bebeği nekafar emzirirsen sütün o kadar artar. Özellikle gece uyanıp bebeğini emzir.gece süt üreten hormon daha çok salgılanır.mamayı azaltarak kes ki bebeğin bebeğin memeye daha çk yönelsin.sen ne kadar çok emzirirsen o kadar çok süt üretilir.arz talep gibi düşün.Rabbimiz çok güzel bir mekanizma yaratmış.bu arada stresten muhakkak uzak dur iyi uyu çocuğun uyuduğu zaman sende uyu.ki o uyanınca yeterli sütün ve enerjin olsun.zemzem bulup iç.ben içmiştim. Bol su uyku dinlenme yeterli beslenme özellikle hurma özellikle dut kurusu hoşafı çok önemli.bunları muhakkak yap.sakın sütüm gelmiyor diye memeyi bıraktırma.çocuğunun mamaya değil anne sütüne ihtiyacı var.sağlıkla mutlulukla büyüsün InsaAllah:KK200:

Sütümü en çok tahin bal süt karışımı yapıyordum koyu kıvamlı o artıyordu.
Ama daha da önemlisi mamayı biberonla verme şırıngayla ver emzirirken memenin arasından :)

Back
X