Sütüm neden gelmiyor

Happymoon123

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
244
102
18
Selam herkese.20 gün önce sezeryanla doğum yaptım. Hala sütüm çok az geliyor. Yapmadığım kalmadı. Neden artmıyor bu süt ? Daha ne kadar sürecek. Mama vermekten bıktım çocuğuma. Emziriyorum sürekli pes etmeden ama çok az geliyor.

bahatcıdan kımyon al temizle iyice ez ve yemeklerın ustune bir çay kaşıgı at agzına

çayını yap iç bol bol , sonra tşk edersin . :halay:

Bi cayi varmis ama adini unuttum h ile basliyodu ondan icince geliyomus heralde bide pompa ile cek uyarilir en azindan. Insallah artar cnim benm uzme kendni streste etkiler

Oncelikle stres yapma . Stres yapinca artmiyor. Benimde sutum azdi butun herseyi yaptim cok artmadi bebekte emmeyince az gelince biraz emdi biraz sagdim 6 ay ancak emzirdim. Hic bir ugras yspmadan bir seneyi askindir emzirende var. Birazda hirmonal birsey. Elinden geleni yap geliyorsa gelir zaten. Dereotu bir kac tutam ye cok abartmadan hem sutu arttiriyor hem susandiriyor su icme ihtiyaci oluyor . En az 3 litre su icmen gerekir. En onemlisi su icmen lazim. Tatli badem. Kompostolar ama sekersiz. Bide ben galactago damla kullandim. Sut arttirici onunla biraz artmisti . Süt de sut yapiyor . Drum gaz yapiyof diye icme dedi ama bif kac ay once sut icincd sutum biraz artti.

Bu konudan muzdarip bir anneyim, bebeğim hiç emmedi zaten.
Makinayla sağıp zorla süt getirttik diyebilirim.
Bebeğiniz uyuduğu zaman mutlaka sağın, biberona başlamadıysanız fincan ya da şırınga yöntemiyle içirebilirsiniz.
Su en güzel süt yapan şey ama benim gözlemlerime göre ne zaman sütlaç yesem, ertesi sabah sağdığım süt bir biberonu dolduruyordu tek göğüs.
O sebeple her gece yatmadan önce yemeye başladım, en azından tüm günlük içeceği sütü sabah sağabiliyordum, geri kalanları poşetliyordum.
Süt yapan içecekler, tozlar, çaylar mevcut.
Malt içecek deneyebilirsiniz, pekmez seviyorsanız rahatlıkla içersiniz ben hiç sevmediğim için içemedim.
Ve en önemlisi, bu duruma üzülmeyin.
Siz ne kadar kendinizi yorar, strese sokarsanız süt o kadar az geliyor ve kesiliyor.
Birebir yaşadım bunu.

Sabırla denemek gerekiyor. Benim yaptıklarım şu şekilde:
-Günde 3 lt su
-Günde 3-4 bardak Humana Still Çay
-Günde 3 kez 15 er damla Galactago Damla
-Günde 1adet Lactamil 8 vitaminli çay

Umarım size de faydası olur..

En iyisi doğal gıdalar yemen...
Bol su iç.. bulgur, günkurusu kayısı, incir, tahin helvası, irmik helvası, yeşillik.... bunlar arttırır ablamınkini arttırdı bide göğüslerine sıcak havlu koy

Back
X