Sütüm yetiyor mu

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1g2s
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1g2s

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2017
45
4
16
36
İyi günler bebeğim iki buçuk aylık emziriyorum ancak çok sık emiyor normalde iki üç saatte emmesi gerekiyor benim bebeğim yarım saatte bir saatte bir emiyor sütüm yetmediği için mi anlayamıyorum yetip yetmediğini bu kadar emmesi normal mi birde çevremde herkes sütün yetmiyor bebeğin aç diyor göğüslerim hiç dolu dolu değil

Bebeğin kilo alımı stantard ise panik yok
Gelmeyin mahalle baskılarına bu konuyu aile hekimi ile konuşun

2.5 aylık ya hu,acıktıgında da emer,korktugunda da,mutlu oldugunda da velhasıl sebepsiz emer işte kokunu özler

Sütünün yetip yetmediği kaka yapmasından ,çiş yapmasından bir aydaki aldığı kilodan belli olur,kilo vermediği müddetçe problem yok,gerekirse 50 gr almış olsun bir ayda

Kilo alımını takip edin mutlaka. Ordan belli olur. Daha çok küçük illa 3 saatte bir emmesi gerekmiyor o istedikce emzirin. Sutunuz azsa bile belki sık emince doyuyor dur. 3 saate sartlamayin yazık zaten yorulur az emer bir daha ister.

Teşekkürler çişini yapıyorda kakayı ilk zamanlar çok yapıyordu bu ayda nerduse hiç yapmıyor çok az az

Dr kontrolun yakinmi Saglik ocagina danisabilirsin. Ben dogumdan sonra tabircu olduktan onbesgun sonraydi kontrol. Anlamistim zayifladigini ama tabii dra sorarak mama baslamak konusunda israr ettim. Kiloda problem yoksa sorun olmaz. Bebek, gazi olunca huzursuz olunca emmek ister. Emerek rahatlatirlar kendilerini sadece ac oldugu icin degil.

Gunde bes defa islak bez degistirdiginde doyuyordur diye biliyorum doktorumuz soylemisti.
Doktorunuz takip ediyordur zaten disaridaki insanlarin yorumlarini kafaniza takmayin.

Gunde maksimum 40 gram alir o aylik bebekler. Siz sut arttirici gidalar ve caylar alin

İki haftada 300 gr falan alıyor
Bebehinizin kilo alımı güzel bence. Her istediğinde emzirin daha çok küçük,korkunca ,kendini güvende hissetmek isteyince, anne kokusunu ozleyince ,gazi olduğunda kısaca herşey de emmek ister ,daha yeni yeni keşfediyor herşeyi,size ihtiyacı var. Doktorunuz kilo alımını güzel buluyorsa hiç kimseyi dinlemeyin,
Sütun az doymuyor diyenlere kulaklarınizi tikayin, doktorumuz kilosu iyi diyor ,sütüm yetiyormus diyin .
Goguslerinizin dolu dolu sert olması şart değil, herkeste öyle olcak diye birşey yok,bebeğiniz emdikce sutunuz daha da artacaktır. Hiç kafaniza takmayın bebisinizle aranızda ki bağı güçlendirmeye bakın,ne güzel emmek istiyormuş her istediğinde alın sarılın emzirin doya doya.
Allah yavrunuzu sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

memenin dolu dolu olması süt var demek degildir.. büyük memede cok süt olur gibi birşey de söz konusu degildir. bazen bakarsın minicik 70 beden sutyen giyen kadın 3 cocuk emzierecek kadar süt cıkartır şaşarsın.
şimdi cocuk eger yarım saatte bir emiyorsa emme mkasları zayıftyır cabuk yoruluyordur. gene emmek istiyordur.
yada sütün az az geliyordur. yarım saat içinde gene akış varsa emiyordur.
ılık degilde az daha sıcak suyla duş alırken gögüslerine masaj yap. ama masajı gelişi güzel yapma hiçbirş işe yaramaz. yutube yaz süt meme masajı diye. yabacnılar özellikle cok güzel videolar koymuşlar anne cocuk bakımı vs.
kanalları acıp daha gür süt cıksın diye ve kolay emme acısından bu masaj cok önemli.
he bir de hemen uykuya dalan bir coocuksa ememerken dalıp uyuyordur. sonra gene uyanır gene emer.
yada tum bu yazılanlar seni ikna etmez içinde halaacabalar varsa saglık ocagına gibip süt emizrme ile ilşgili detatylı bilgi iste. anlatsınlar. cocuk dokt. da sorabilirsin.

Saoln inş bende emzirmek istiyorum ztn sürekli ama işte sürekli emince doymuyr mu dye şüpheleniyorum birde emdikçe sütüm yenilenmiyo artmıyo dye endişeleniyorum

Anne sütü çok çabuk sindirildiği için acıkıyor. Tabi ki yarım saatte emzireceksiniz daha küçük. Büyüdükçe emzirme aralığı açılır

oğlum 1 buçuk yaşında 10 dakikada bir istiyor bunaldım artık.Hem daha küçük bebeğin normal bence çenesi çabuk yorulduğu için isteyebilir. Sürekli ağlıyorsa, uyumuyorsa doymuyordur. Ama uykusu iyiyse ve kilo da alıyorsa gayet duyuyordum.

Her sütüm yetmiyor diyen arkadaşa anlatırım bu karikatürü sen etrafa çevreye hele teyze ninelere bakarsan tabi yetmez derler ama dr kilo boy ölçümünden sana söyler yeterli olup olmadığını ayrıca aç çocuk durmaz ağlar uyumaz yetmediğini anlarsın merak etme

Eki Görüntüle 1971862
Her sütüm yetmiyor diyen arkadaşa anlatırım bu karikatürü sen etrafa çevreye hele teyze ninelere bakarsan tabi yetmez derler ama dr kilo boy ölçümünden sana söyler yeterli olup olmadığını ayrıca aç çocuk durmaz ağlar uyumaz yetmediğini anlarsın merak etme

Çok şükr kilo alıyor ağlamyrda öle sürekli ama uykusu yok emincede uyunuyor gündz hiç uyksu yok gecede geç uyuyo bu doymadğndan mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…