Sütüm yetmiyor kaygısı?

rosinant

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
272
331
33
Arkadaşlar merhaba 23 gün önce doğum yaptım.37 haftalık 2700 gram doğdu bebeğim.Emziriyorum fakat ilk haftalarda aşırı şiş ve sert olan göğsümden eser yok,sütüm var yok değil fakat bazı öğünler yetiremiyorum çocuğuma hissediyorum.Emmeye yutkunarak başlıyo sonra göğüslerim sızlıyo süt fışkırıyo 5-10saniye,sonra 2 dk daha yutkunarak emiyo sonraysa yutkunmadan boş emiyo,yani ben öyle hissediyorum.Öyle olduğunda da yatırınca uyanıyo,4-5defa emzir-yatır yapıyoruz en son yorulup uyuyo galiba.Doğduktan 15 gün sonra kontrole gittik 3100gram olmuş doktor iyi dedi ,bugün saydım şu saate kadar 5kez idrar 1kez kakasınıda yaptı fakat gönlüm tatmin olmuyor,bu çişi kakayı yaptıracak sütü nasıl üretiyorum onada şaşırıyorum.
Emziren tecrübeli anneler siz ne diyeceksiniz bu konuda,her annenin yaşadığı kaygılar bunlar biliyorum ve mamaya başlamadan 6ay sadede anne sütüyle beslemek istiyorum

Bi kere öyle düşünme. Gerekirse mama da vereceksin. Ben de hep öyle hayal etmiştim ama sarılık geçmedi beslenme önemliydi az az mama takviyesi yaptım. Sütüm yetmiyor mu diye düşündükçe gerçekten gider sütün. Benim malesef bu stresim, yaşadığım meme reddi vs olayları sütümü çok azalttı. Bebeğini kokla bol bol. Kilosu iyi, çişini yapıyor demek ki doyuyor :) çenesi yoruluyordur annesi hem...

Sutun en büyük düşmanı sutum yetmiyor mu kaygisidir. Hemen kafandan bu düşünceyi at. 15 günde 400 gr çok iyi sutun yetiyor rahat ol. Günde en az 3 lt su ic, bolbol uyu ve en önemlisi bolbol emzir ve bebeginle temas hali de ol, sutum yetmiyor mu diye hiç kaygilanma Allahin izniyle bebegini ilk 6 ay mama vermeden anne sütüyle beslersin. Tecrübeyle sabit

Bi kere öyle düşünme. Gerekirse mama da vereceksin. Ben de hep öyle hayal etmiştim ama sarılık geçmedi beslenme önemliydi az az mama takviyesi yaptım. Sütüm yetmiyor mu diye düşündükçe gerçekten gider sütün. Benim malesef bu stresim, yaşadığım meme reddi vs olayları sütümü çok azalttı. Bebeğini kokla bol bol. Kilosu iyi, çişini yapıyor demek ki doyuyor :) çenesi yoruluyordur annesi hem...
İlk çocuğum küvöz çocuğu,onu emziremedim emme refleksi oluşmadan doğmuştu daha sonraysa küvöz içi oksijen aldığı için dışarı çıkaramıyorduk emzirmek için bile,içerde biberonla beslenmeye başladı,iyi oluncada göğsümü tutmadı,bi müddet silikon göğüs ucuyla emzirdim sonra onuda bıraktı,sağmaya başladım sağmaylada sütümü koruyamadım azaldı ve bitti o yüzden içimde yaradır bu emzirebilme olayı :(

Arkadaşlar merhaba 23 gün önce doğum yaptım.37 haftalık 2700 gram doğdu bebeğim.Emziriyorum fakat ilk haftalarda aşırı şiş ve sert olan göğsümden eser yok,sütüm var yok değil fakat bazı öğünler yetiremiyorum çocuğuma hissediyorum.Emmeye yutkunarak başlıyo sonra göğüslerim sızlıyo süt fışkırıyo 5-10saniye,sonra 2 dk daha yutkunarak emiyo sonraysa yutkunmadan boş emiyo,yani ben öyle hissediyorum.Öyle olduğunda da yatırınca uyanıyo,4-5defa emzir-yatır yapıyoruz en son yorulup uyuyo galiba.Doğduktan 15 gün sonra kontrole gittik 3100gram olmuş doktor iyi dedi ,bugün saydım şu saate kadar 5kez idrar 1kez kakasınıda yaptı fakat gönlüm tatmin olmuyor,bu çişi kakayı yaptıracak sütü nasıl üretiyorum onada şaşırıyorum.
Emziren tecrübeli anneler siz ne diyeceksiniz bu konuda,her annenin yaşadığı kaygılar bunlar biliyorum ve mamaya başlamadan 6ay sadede anne sütüyle beslemek istiyorum

Allah var kara kara konu acsam diye dusunurken senin actigin konuyu gördüm .
Ayni dert bendede var.

Tamda senin anlattigin sşeyleri yyaşıyorum .bugun asimiz vardi. Tam 1aylik olduk.

Dogum kilosu 3.430gr.
Suanki kilosu 3.850

Saglik ocagindakk doktor kilosu iyi dedi .

Ama bben bitik durumdayim.

1aylik bebek ortalama 600gr ile 1kilo arasi kilo almaliymis.

Moralim cok cok bozuk. Sutum var eeeevet. Kakasi ve çişide cok iyi.

Suan rezene içiyorum .

Sutumu yaglandirmak artirmak icin ne yapailirim?

Sizler ne yapmıştınız ?

Ve evet en aazindan ilk 6 aanne sütüyle beslemek istiyorum kuzumu.

Kendimi suclu ve yetersiz hhissediyorum :KK43:

İlk çocuğum küvöz çocuğu,onu emziremedim emme refleksi oluşmadan doğmuştu daha sonraysa küvöz içi oksijen aldığı için dışarı çıkaramıyorduk emzirmek için bile,içerde biberonla beslenmeye başladı,iyi oluncada göğsümü tutmadı,bi müddet silikon göğüs ucuyla emzirdim sonra onuda bıraktı,sağmaya başladım sağmaylada sütümü koruyamadım azaldı ve bitti o yüzden içimde yaradır bu emzirebilme olayı :KK43:
Hiç dert etme kilo iyi çişli bez sayısı iyi... sen bol bol emzir ve kafandan olumsuz düşünceleri at :)

Hiç dert etme kilo iyi çişli bez sayısı iyi... sen bol bol emzir ve kafandan olumsuz düşünceleri at :)
Sağol arkadaşım :)
Allah var kara kara konu acsam diye dusunurken senin actigin konuyu gördüm .
Ayni dert bendede var.

Tamda senin anlattigin sşeyleri yyaşıyorum .bugun asimiz vardi. Tam 1aylik olduk.

Dogum kilosu 3.430gr.
Suanki kilosu 3.850

Saglik ocagindakk doktor kilosu iyi dedi .

Ama bben bitik durumdayim.

1aylik bebek ortalama 600gr ile 1kilo arasi kilo almaliymis.

Moralim cok cok bozuk. Sutum var eeeevet. Kakasi ve çişide cok iyi.

Suan rezene içiyorum .

Sutumu yaglandirmak artirmak icin ne yapailirim?

Sizler ne yapmıştınız ?

Ve evet en aazindan ilk 6 aanne sütüyle beslemek istiyorum kuzumu.

Kendimi suclu ve yetersiz hhissediyorum :KK43:
ya Allah yardımcın olsun canım zor bir dönem şu 6 ayı sağ salim bitirsem diye gün sayıyorun resmen

Back
X