Premature Bebekler sütüm yetmiyor mu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ebrushn

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2019
76
13
88
33
merhabalar. benim göğüslerim den hiç süt akmıyor kızım 25 günlük. Hep emziriyorum henüz doktora gidip kilosuna baktirmadik 1 ay olunca bakalım demişti doktorumuz. Ama ben sütüm yetip yetmediğinden çok şüpheliyim bebeğim emip uyuyor bezini de islatiyor ama ne zaman mama vermek istesem onu fa yiyor bu ac olduğunu mu gösterir lütfen yardımcı olun. bazı arkadaşlarım sütlerinin aktığını göğüs pedi kullandıklarını söylüyorlar ama benim göğsüm sadece sabahları uyandığımda biraz sert oluyor gün boyu hep yumuşak. sütüm artsın diye de yemedigim şey icmedigim çay kalmadı

Sürekli sütünüzü sağın. Süt gelmese de sağın. Medela'nın elektrikli pompası bu işte en iyidir. Ebebek veya Jokerlerden temin edebilirsiniz.
Boş kaldığınızda sütünüzü sağıp, kaşıkla veya biberonla verin bebeğinize. Mama vermeyin.
Sütünüz artacaktır.
Süt gelmese de her iki göğsünüzü on'ar dakika sağın. Bu işlemle beyne, "bebeğimin süte ihtiyacı var" emri gidecek ve sütünüz artacak.
Bol su için bir de olur mu.
Sevgiler.

Sut artması icin yemek pek önemli degil en onemlileri uyku ve su.bezini islatiyor ve cok aglamiyorsa emmek istiyorsa sutunuz bebeginize yetecek kadar var demektir herkesin sutu akacak diye birsey yok benim sutum bebegimi memeden kesene kadar ustumu islatacak kadar akardi ama 5. Ayda kilo alimi az oldugu icin ek gidaya erken basladim sutun fazla gelmesi kilo icin bir olcut degil. su durumda mama vermeniz sizi daha az emmesini memeden sogumasini ve sutunuzun azalmasindan baska bi isinize yaramaz 5 gun kalmis mama vermeyin olurda kilo alimi azsa zaten doktor mama takviyesi verir.arkadasin da dedigi gibi bebek emmedigi donemlerde sutunuzu sagmanizda sut arttirimina yarar.saglicakla buyutun bebisinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…