Bebek Beslenmesi Sütüm yetmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Yahyistannn

Olmuş olandan daha iyisi mümkün değildir...
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
44
10
3
S. A iki ay 10 günlük bir oğlum var sütüm yetmiyor ilk günden günde iki şişe mama veriyorum mecbur szde de var mı bi sorun yardmci olun lütfen

Doyuyordur o ya gazı falan vardır. Ben de hep yetmiyor mu dedim çok ağlıyordu verdiğim zaman da içiyordu. Şimdi öyle değil benim ki de üç aylık bu arada.

Bol su icmen sivi tuketmen lazim. Bunun yani sira sutune fayda saglayacak besinleri bir arastir. Sut icin bazi caylar var onlarida icebilirsin.
Benim ilk uc ay goguslerim yara icindeydi. Aglaya aglaya emziriyordum ahh ne gunlerdiiiiiiii hem aglayip hem eziriyodumm cok sukurrr gecti gitti.
O yara oldugu zaman bir gogsumu bir gun dinlendiriyodum cunku durum vahimdi.
O sirada cozum buldum su eczanede ucuz pompalar varya ondan aldim.
Mesela o gogsum yaraydi diye birgun gogsumu dinlendiriyodum sutumu onunla aventin biberonuna dolduruyodum bu sekilde 15 gunde gogsum kendine gelmisti. Sutum yetiyodu ama fark ettim ki sutu daha da arttirdi.
Bende kizim bir gogsumu emip doyuyosa hemen ardindan oburunu sagiyodum. Onlari sakliyodum hatta veriyodum. Yine doluyodu emiyodu.
Belki sanda faydasi olur bana oldu bu sekilde 6 aya kadar hem emzirdim hemde sagip biberondan da vermistim sut bittikce yeni sut oluyo biliyosun ki bu sekilde artmisti.
Skma canini 6 aydan sonra hafifliceksin. Ek gidaya gecip emzirdiginde mamaya gerek kalmicak.

Süt artdirici yiyecekler ve icecekler var mesela rezene cay karisimi. Balik süt yapar bol su lifli meyveler ama süt kalitesiini degistirirmi bilmiyorum.
Hic olmuyorsada dedigin gibi biberondan süt ver. Benim yasadigim yerde anneler cok önem vermiyor emzirmeye mesela dogumda ebeler soruyor emzirmek istiyormusun diye. Istemezsen sana hap veriyorlar süt gelmesin diye. Yani demek istedigim su ki kendini cocugunu hangi sebeden dolayi emziremiyorsan yada emzirmek istemiyorsan kendini kötü veya suclu hissetme cocuk öylede böylede büyüyecek

Süt artdirici yiyecekler ve icecekler var mesela rezene cay karisimi. Balik süt yapar bol su lifli meyveler ama süt kalitesiini degistirirmi bilmiyorum.
Hic olmuyorsada dedigin gibi biberondan süt ver. Benim yasadigim yerde anneler cok önem vermiyor emzirmeye mesela dogumda ebeler soruyor emzirmek istiyormusun diye. Istemezsen sana hap veriyorlar süt gelmesin diye. Yani demek istedigim su ki kendini cocugunu hangi sebeden dolayi emziremiyorsan yada emzirmek istemiyorsan kendini kötü veya suclu hissetme cocuk öylede böylede büyüyecek
:110:

Canım dert etme mama ile destekle,benimde ilkinde 3 ay çok az geliyordu, ne zaman kafaya takmayı bıraktım durumu kabullendim sütüm arttı ,üzülme hiç 1 yudum bile anne sütü içse kardır,doymadığı yerde formül süt ver

Ayni dirumdayiz canim. Bebegin 65 gunluk malt ićecekleri den siparis verdim onu deneyecegim. Bi de bazi ilaclar varmis kk da gordum kullanan bayanlar var. Onu arastiriyorum simdilik.. motilium hapi var mesela...

Sutun az gelmesi ssenin beyninle alakali yani surekli kendine sutun yetmiyor deedigin zaman sutun azalir. Laptamildi sanirim reklamlarda da var anneler icin onun cayindan ictim bi donem sutu arttiriyor. Bulgur pilavi sut yapar bunlari dene

Yesil soganda cok sut yapiyor. Birde 4 saat bebege ayni memeyi vermen gerekiyor 4 saat sonra diger memeyi

Yiyeceğiniz veya içeceğiniz hiçbirşey sütünüzü arttırmaz,tek yapacağınız sık sık emzirmek ve bol su içmek. Sütünüz aslında bebeğinize yetiyor ama anne sütü sindirimi çok kolay olduğu için bebeğiniz sık acıkıyor,saat tutmayın dakikayla emzirmeyin bebeğiniz her istediğinde emzirin bir sağ meme bir sol meme devamlı çevire çevire emzirin. Bebek emdikçe süt üretiminiz artacak,göğüsler boşaldıkça beyindeki hormonlarınız daha fazla salgılanacak.
Formül süt bir kısır döngüdür sindirimi zordur bu yüzden bebek uyur. Biberondan aynı miktarda aynı hızda gelen mamaya alışan bebek anneyi emmek istemez,kolaya kaçar,emzirmediğiniz süredede süt üretiminiz yavaşlar. Nasıl ki ağır bir yemek yediğinizde rehavet basar uykunuz gelir aynısı bebek için geçerli. Hatta ilginç bir bilgi bebeklerde en sık rastlanan ölüm şekli beşiğinde nedensiz ölümlerdir. Ama anne sütü alımında bebeğin sık sık acıkarak uyanması sonucu bununda önemli oranda azaldığı gözlemlenmiştir,sık sık uyanan anneyede bebeği kontrol imkanı bulur. Doktor tavsiyesi dışında mamaya yönelmeyin gerçi şimdiki doktorlar da birçoğu mama yanlısı ama bebeğiniz persentilde % 3 ün altına düşmedikçe kilo olarak mama tavsiyesi yapılmaz.
Kısacası anne sütü bir mucizedir ve bebeğinize yetecek kadar süt memelerinizde herzaman mevcuttur,sağdığınız süte bakarak umutsuzluğa kapılmayın pompa ile bebek aynı değildir bebek çok daha
fazla sütü emebilir anneden,bebek çenesi en iyi pompadan daha güçlüdür.
Doğada hiçbir hayvan sütüm yetecek mi diye düşünmez bir sürü yavruyu sadece emzirerek doyurur,misal sokak kedileri sadece çöpten beslenmeye rağmen 5-6 yavruyu emzirerek büyütebilir.
Uzun oldu ama amacım yardımcı olmak bebeğiniz sadece acıktığı için emmek istemez susar emmek ister,korkar emmek ister,sizi özler emmek ister,şuan tek tanıdığı ve güvendiği sizsiniz kokunuzu ister sık sık emzirin bebeğinizi sütünüzün nasıl arttığına şaşıracaksınız tek ilacınız bebeğiniz

Doyuyordur o ya gazı falan vardır. Ben de hep yetmiyor mu dedim çok ağlıyordu verdiğim zaman da içiyordu. Şimdi öyle değil benim ki de üç aylık bu arada.
Bizde de aynı gazdan doLayı ememiyor dedi doktor sakın mama verme 3 ay sabret dedi. Yani emmek istiyor biraz çekiyor başlıyor sonra ıkınmaya sıkılmaya kıpkırmızı oluyor. Sebep gazmış bende sütüm yetmiyor sanmıştm
Yiyeceğiniz veya içeceğiniz hiçbirşey sütünüzü arttırmaz,tek yapacağınız sık sık emzirmek ve bol su içmek. Sütünüz aslında bebeğinize yetiyor ama anne sütü sindirimi çok kolay olduğu için bebeğiniz sık acıkıyor,saat tutmayın dakikayla emzirmeyin bebeğiniz her istediğinde emzirin bir sağ meme bir sol meme devamlı çevire çevire emzirin. Bebek emdikçe süt üretiminiz artacak,göğüsler boşaldıkça beyindeki hormonlarınız daha fazla salgılanacak.
Formül süt bir kısır döngüdür sindirimi zordur bu yüzden bebek uyur. Biberondan aynı miktarda aynı hızda gelen mamaya alışan bebek anneyi emmek istemez,kolaya kaçar,emzirmediğiniz süredede süt üretiminiz yavaşlar. Nasıl ki ağır bir yemek yediğinizde rehavet basar uykunuz gelir aynısı bebek için geçerli. Hatta ilginç bir bilgi bebeklerde en sık rastlanan ölüm şekli beşiğinde nedensiz ölümlerdir. Ama anne sütü alımında bebeğin sık sık acıkarak uyanması sonucu bununda önemli oranda azaldığı gözlemlenmiştir,sık sık uyanan anneyede bebeği kontrol imkanı bulur. Doktor tavsiyesi dışında mamaya yönelmeyin gerçi şimdiki doktorlar da birçoğu mama yanlısı ama bebeğiniz persentilde % 3 ün altına düşmedikçe kilo olarak mama tavsiyesi yapılmaz.
Kısacası anne sütü bir mucizedir ve bebeğinize yetecek kadar süt memelerinizde herzaman mevcuttur,sağdığınız süte bakarak umutsuzluğa kapılmayın pompa ile bebek aynı değildir bebek çok daha
fazla sütü emebilir anneden,bebek çenesi en iyi pompadan daha güçlüdür.
Doğada hiçbir hayvan sütüm yetecek mi diye düşünmez bir sürü yavruyu sadece emzirerek doyurur,misal sokak kedileri sadece çöpten beslenmeye rağmen 5-6 yavruyu emzirerek büyütebilir.
Uzun oldu ama amacım yardımcı olmak bebeğiniz sadece acıktığı için emmek istemez susar emmek ister,korkar emmek ister,sizi özler emmek ister,şuan tek tanıdığı ve güvendiği sizsiniz kokunuzu ister sık sık emzirin bebeğinizi sütünüzün nasıl arttığına şaşıracaksınız tek ilacınız bebeğiniz
kesinlikle o kdr güzsl yazmışsınız ki. Korktuğnda da emmek istiyor benim bebeğim bende farkettim. Doktor bana gerekirse 24 aaat aralıksız emzireceksin dedi. Anneliğin doğasında var dedi.

Benimde sutum yetmez diyordum kafaya takiyordum uzuluyordum sonra olumsuz dusunmeyi biraktim benim sutum bol olacak yetecek diye beyne sinyal gonderdim hep.simdi 17 aylik yavrum hala emiyor cok sukur.
Sık emzir.gunduzleri mutlaka uyuyun duzenli uyku saatiniz olsun.
Ayran sut yogurt tuketin.tahin helvasi yiyin.borulce yemegi sut yapar..kuru yada yas..dereotu bikacdal hergun yiyin.

Bizde de aynı gazdan doLayı ememiyor dedi doktor sakın mama verme 3 ay sabret dedi. Yani emmek istiyor biraz çekiyor başlıyor sonra ıkınmaya sıkılmaya kıpkırmızı oluyor. Sebep gazmış bende sütüm yetmiyor sanmıştm
kesinlikle o kdr güzsl yazmışsınız ki. Korktuğnda da emmek istiyor benim bebeğim bende farkettim. Doktor bana gerekirse 24 aaat aralıksız emzireceksin dedi. Anneliğin doğasında var dedi.
Kızımın 2 aylık kontrolünde kilo ölçümünden sonra doktor günde 6 defa 100er cc mama ver dedi ki bebeğim o ay 1,200gram almıştı sadece anne sütüyle,gazı var sık uyanıyor dediğim için. Beni hangi ara acıkıp emecek dedim bir mama bir meme gidecekmişiz mantıksızlığa bak.
Hiçbir zaman göğüslerim taş gibi olmadı,hiç kıyafetime sızmadı,sağdığımda asla 50cc den fazlasını göremedim ama 6 ay boyunca su dahi vermeden emzirdim. Kızım 9 aylık 1 yaşına kadar ana besini anne sütü olmaya devam edecek inşallah sonrada o bırakana kadar devam

Merhaba arkadaşlar, konunun üzerinden çok geçmiş ama benim gibi hala girip araştırıken okuyanlar için cevaplamak gerekirse;

Ben de aynı sorunu yaşadım ilk haftalar mama takviyesi, günde bir iki derken sütümü arttırmak için araştırmaya başladım. Sağdığımda 10-20 cc çıkıyordu çünkü ve çok üzgündüm. Şu an oldukça iyi durumdayız ve neredeyse hiç mama vermiyorum.

Kendi kişisel deneyimim şöyle oldu:
*İyi bir pompa alın ve emzirme sonrası sağın
*Bol su için
*Stres yapmayın ve bol bol uyumaya çalışın
*Çemenotu tohumu, rezene ve şevketibostan (İngilizcesi Blessed Thistle, türkçeye böyle çevirdi google tam emin değilim) iyi geliyor.
*Son olarak hiç birinden sonuç alamazsanız ben Motilium diye bir ilaç kullandım.Avrupa ve KAnada da süt arttırımı için kullanılıyor, fakat ABD de kalp rahatsızlığına sebep olduğu için yasaklanmış. Bu konuda herkes kendi riskini tartmalı. Ben uzman değilim ancak kendi yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Çünkü ne kadar yanlış olsa da, ancak yaşayan bilebilir bebeğine yetmeme hissini ve her mama verdiğinde ağlamayı. Umarım hiç bir anne /anne adayına bu bilgiler gerekmez.

Sağlıcakla...

Back
X