sütümü arttıramıyorum acil yardım

meselafulyaolsunmu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2017
485
484
103
kızlar eminim bu konu ile ilgili cok sey acilmistir ama ben yeni annelerden taze taze deneyimlerini paylasmalarini rica ediyorum..ne yapsam da lıkır lıkır akmıyor..humana caylari, lactamil, rezene, bol su....bi damla varmis oni almadim kullanan var mi? her türlü öneriye acigim..acil yardim lutfen kafayi yicem:KK43:

kızlar eminim bu konu ile ilgili cok sey acilmistir ama ben yeni annelerden taze taze deneyimlerini paylasmalarini rica ediyorum..ne yapsam da lıkır lıkır akmıyor..humana caylari, lactamil, rezene, bol su....bi damla varmis oni almadim kullanan var mi? her türlü öneriye acigim..acil yardim lutfen kafayi yicem:KK43:
Sutun miktarini kafana takiyosan, takma. Sutun az da olsa bebegine yetiyodur merak etme. Bu denediklerin bir anda artirmaz sutu. Uzun sure devam et ve bebegini sik sik emzir. 5 dk olsa bile devam et. Sut bu sekilde artar. Ben de ilk basta moralim bozuktu. Sut sagiyodum 5 ml bile yoktu. Ama bebegim bir ayda 1 bucuk kilo aldi. Sutum yagliymis megerse. Sonraki ayda sutum artmaya basladi. Caba harcamadim ekstra bir seyle. Sadece stres yapmamaya ve emzirmeye calistim. Bir de farkettim ki uykusuz oldugum zaman azaliyor.

- İlk önce stres yapmayı bırakmalısın her şeyden önce bu. Kendine şunu söyle " bebeğimi doyuracak süte sahibim ve sütüm bebeğime yetiyor" buna önce sen inan.
- Ilık bir duş al, sıcak su torbasını doldur (kaynar olmasın) ince bir havluya sar ve göğüslerine koy sıcak değil ılık olsun. Ilık kompres yap göğüslerine süt kanalların genişlesin.
- Ilık kompres sonrası kan akımını arttırmak için göğüslerine nazikçe masaj yap.
- Meme ucu sorunun varsa hoffman egzersizi nedir araştır ve uygula.
-Bebeğin ne kadar şu an bilmiyorum ama yeni doğmuşsa zaten mide hacmi küçük sütün yetecektir, üzülme.
-Bebeğini soy sadece bezi kalsın sende üzerindeki her şeyi çıkart bebeğini göğsüne yatır emzirmek için değil ten tene temas etmeniz için, hormonlarını harekete geçirmek için. Üzerine ince bir örtüsar bebeğin senin teninle ısınacak senin de süt hormonun çalışmaya başlayacak en az yarım saat bu şekilde kalın imkanın varsa daha çok ve bunu her gün yap.
- Emzireceğin vakit bebeğini göğsüne yaklaştır meme ucunla ağzına dokun ve memeyi aramsını sağla ağzını kocaman açtığında memeni ağzına ver ama sadece ucunu değil kahverengi kısmını alabildiği kadar ağzında olsun.
- Memeni C şeklinde tut makas yaparsan süt kanallarını tıkarsın çünkü.
-C şekli tutuşta işaret parmağın bebeğinin çenesinde olsun uyarı verebilirsin ara sıra.
-En az 20 dk bir göğüsten emzirmeyi dene.
-Sonraki emzirme diğer göğüsten olsun. Bir göğüs tamamen bitmezse kalanı sağ ve depola göğüslerini boş bırak ki yerine süt yapılsın.

Selam, bende ikizler var lactamil kullandım ben memnunda kaldım hergün 1 bardak toz olanından hazırlayıp içtim tadıda hoşuma gitmişti deneyin derim

Sutu arttiran tek sey emzirmekmis canim. Bol bol emzir, bir meme de sut mu bitti digerine gecir. Istersen emzirdiktem sonra bi 5 dk kendini sag hem sut biriktirirsin. Yalniz sutun yeterli ise ve fazla sagim yapiyorsan bir sure sonra sut cikisi sagim yuzunden tazziklenmeye baslar bu da ileride sana yeni sorunlar cikarabilir.

Sagdigin sutleri gun icerisinde buzdolabinda esit sicakliga getirip birlestirip sonrasinda buzluga atabilirsin. Bebeginle bol bol ten temasi yap canim ve stress yapmamaya calis. Bebish ne kadar sute ihtiyaci varsa o kadar memenden talep edecektir. Bir sure sonra memelerinde bu talebe gore sut uretmeye baslayacak.

Ek olarak uykuyu ihmal etmemen ve dengeli beslenmen lazim. Bebek uyudukca sende uyu. Eger bebegin yenidogansa, 40i cikana kadar gunduz her talebinde ve talep etmezse bile max. 1.5 saatte 1 geceleri de 2 max 2 saate 1 emzir. Inan bir sure sonra bebeginin ac oldugunu dusundugunde bike gogsunden sut akmaya baslayacak hic endise etme.

Yiyecek icecekle degilde benim sutum surekli emzirme ile artti. Surekli emzirdim saatlerce 3/4 gun boyle devam edersen arttigini goreceksin

Dere otu sütün artmasinda cok yardimci oluyor

Eklentiler

• IMG_3469.webp
    IMG_3469.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 97
Emzirme kampı yap...ama sütünün lıkır lıkır akmasına gerek yok...her memenin anatomisi aynı değildir...kimisi süt tutamaz fışkırtır oooo ne çok sütün var derler, kimisi süt doludur ama tutma kapasitesi fazladır akmaz şişmez sütün yok derler...

Emzirme kampını en az 3 gün denemen gerekiyor...ćok detaylı anlatamayacağım netten araştırabilirsin...genel hatlarıyla söylemem gerekirse 3 gün boyunca yeyip bol su içip hiç durmadan emzirip bebegin uyuduğunda uyuyacaksın....sütüm yol düşüncesini kafandan atıp emzirmenin keyfine var...

Bulgue pilavi ve bol su, bide sıksık emzirin emdikce gelir artar ve olumlu dusunun :)

Back
X