Sütümü nasıl arttırabilirim?

utkumuz

Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
2.800
1.545
333
merhaba arkadaşlar,benim 2-3 gündür sütümde belirgin bir azalma var gögüslerim boş boş sanki,önceden gayet iyiydi.,ne yapabilirim bilmiyorum,still tea kullanmaya başladım dünden beri,bol bol da su içiyorum.bana bi fikir verin,bebeğim daha 20 günlük

Canımcım öncelikle sütüm azaldımı düşüncesini kafandan çoookk uzaklara yolla çünkü süt üretimini asıl engelleyen bu düşüncedir. Bebeğini bol bol emzir ne kadar çok emerse o kadar süt artar. Şu an bebişin ihtiyacı arttığı için sana süt azalmış gibi gelebilir ama aslında daha çok emzirmelisinki beyin ona göre süt üretimini arttırsın. Bu dönem dönem olacak bu şekilde...
Ayrıca Yemek içmek bu işin ana çözümü olmasada bazı yiyeceklerin etkisi kesindir. Rezene çayını bol bol iç. 1tatlı kaşığı rezeneyi,1 tatlı kaşığı ısırgan otu,1 tatlı kaşığı anason ve1 çay kaşığı tane kimyon ile demlersen daha etkili olur.
Tam mevsimindeyiz bol bol beyaz üzüm ye..
Ayrıca bir kase yoğurda bolca dereotu doğrayıp bir kaşık çörek otu ile iyice karıştırıp yemeklerde sofrandan eksik etme..
Şekersiz komposto ve kuru incirde çok etkilidir.

allah bağışlasın...

sütü arttırmak için

1-soğan
2-bulgur pilavı
3-rezene
4-beyaz üzüm
5-yeşil yapraklı sebzeler kıvırcı gibi.
6-dereotu

ve bol bol su iç canım sütünde artma olduğunu göreceksin...

beyaz üzümü aç karnına ye özellikle soğan ve bulguru çok ye canım
bide stresten uzak durup bol bol dinlen

arkadaşın dediği gibi şekersiz komposto iç...

he bu arada...

sakın şekerli ye, tatlı yede sütün olsun saçmalığınada inanma boşuna kilo alma

bulgur pilavı gaz yapıyor nasıl yiyeceğiz benimde sütüm az rezene çayı içiyorum bol su soğana başladım şimdide mama vermek istemiyorum bebeğime arada aç kalınca veriyoruz

bana üzüm çok süt yapıyordu, bir de bulabilirsen ayva kompostosu iç bol bol...

gerçekten sütüm az düşüncesi bile sütün azalmasına sebep oluyor.. ben 25 günlük anneyim ve ilk günlerden beri hep kaç emmede yutkunduğunu sayardım.. psikopat olmuştum artık baktım yutkunmalar azaldı hemen üzülüyordum.. son bikaç gündür hiç saymıyorum ve inanırmısınız çocuğun ağzına verene kadar sütün damlıyor.. hiç kafana takma bunları.. sütün yetmediğinin tek belirtisi doktora gidince bebeğin yeterince tartı almamasıdır.. o zamana kadar sütün yetiyor :) arkadaşların yiyecek tavsiyelerini de uygula derim :)

8-9 adet kuru inciri 5 bardak suda kaynatıp suyunu sabah akşam 1 hafta boyunca iç...gerçekten inanılmaz sütü bollaştırıyor...

canım ayranın çokkkk faydası varmışş.benim bir ablam içerdi sürekli ayran ve çocuk 2-3 yaşlarına geldi hala sütü ilk günkü gibi gelior kesinlikle ayran iç derim

taze üzüm ye çok güzel süt yapıyor
tahin helvası
rezene çayı
özellikle bol bol su
bulgur pilavı bebekte biraz gaz yapıyor ama oda çok güzel süt yapıyor
birde sık sık emzir

bulgur plavı,soğan,çörek otu ,hurma,üzüm ,elma suyu,eczaneden anne sütünü artırıcı bitki çayı var reklam olur diye isim veremiyorum fiyatı 19 tl filan.birde bol su ılık su:)

hayatım bende herseyi içtim ama sana en yararlısını söyletyim. biyanmdan bebeğini emzirbi ytandan elinde su şisesi kafaya dik. 2 gündür uyguluyorum. ilk defa tek gögsümden sadece 100ml süt çıkmaya bvasladı ki; normalde ikisinden 100 ml cıkardı. bi dene:lepi:delikafadulden

kesinlikle bol bol su ve sık sık emzirmek, hatta mümkünse göğsünü sağabilirsin tamamen boşaltmak için. ve bitki çayları rezene, ıhlamur, yeşilçay, meyve kompostoları, doğal meyve suları bunlar sütün miktarını arttırır, yediklerinde sütün kalitesini yani besleyiciliğini arttırır cnm

Kesinlikle katılıyorumalkisalkisalkis

1,5 aylık anneyim. Ben de genellikle süt için şunları tüketiyoırum (ana yemekler dışında):
- Tahin helvası
- Semiz otu (gerçekten işe yarıyor)
- Armut
- meyve suyu (genelde kayısı)
- rezene çayı

bunlar dışında yeşil mercimek ve ayvanın da sütü artırdığını duydum.

canım arkadaşlara katılıyorum bi kere sütüm az düşüncesi sütü azaltıyor bol bol su içmek en faydalısı:)
üzüm yemek bana çok iyi geliyor bide ben süt arrtırıcı çaya devam ediyorum hergün 3 kere içiyorum en önemlisi bol bol sütüm olcak die düşünüyorum ve bebeğini sürekli emzir...untma her annenin sütü bebğine yeter kulaklarını tıka ve emzir 4 aydan sonra başlarsın ufak ufak takviyeye bebek büyütmek çok zor allah kolaylıklar versin sen ne kadar emzirirsen o kadar az hasta olur bebişin bunuda unutma

kızlar bende arkadaşlardan bozanın sütü arttırdığını duymuştum. hazır kışta gelmişken denemenizde fayda var bence.

bende 51 günlük anneyim başta bende süt sorunu yaşadım. hamileyken hiç düşünmemiştim süt sorunu yaşayacağımı bebişim bi doğsun doya doya emzirecem diyordum ama ilk iki gün çok uğraşmama rağmen çok çok az sütüm geldi ve oda kanlıydı hastaneden eve çıktıktan sonrada çok uuğraştım sütüm gelsi diye neler denemedim ki ama herşey kafada bitiyormuş artık eskisi gibi düşünmüyorm yetiyormu yetmiyormu diye bebeişim doymuyorsa mama veriyorum beni emdiği ona yeter inşallah diye düşünüyorum sık sık emzirmeye çalışıyorum arkadaşların yadığı herşeyi uyguladım ve faydalarınıda gördüm birde bol bol dinlenme ve uyuma gündüzleri bile uyumaya çalış artışı hemen hissedeceksin Allah herkese bol bol süt nasip etsin inşallah....

ben bi de son zamanlarda sağmaya başladım.. sağmakta arttırıyor canım çünkü benim bebeğim hep uyuya kalıyordu hiç tam boşaltamıyordu göğsümü tabi sağarken tam boşaltıyorum ben bu sefer arttı tabi az bi miktar.. gerçi ben yine de tek göğsümden 100 ml çıkartamıyorum ama o da olacak inşallah akannehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…