Çok teşekkür ederim iki çocuk büyüten bir arkadaşım yetersiz olduğunu söyledi bir an da çok üzüldüm. Elimden geldiğince su tüketiyorum süt yapan gıdalar yiyorum yine de bu şekilde artmıyor. Günlük altını kirletme sıklığını daha yakından takip edicem. Bebeğim 2300 gramdı, 300 gram kilo almıştı 2600 dü en son.Kabak siyah üzüm kereviz yiyin süt artışı olur takvıye olarak bestlak damla da kullanabılırsınız . Bebek doymasa ağlar gün içinde 6-7 tane çişli bez alıyorsanız yeterli
Bebek emince tabikide artacak hem temas hemde emme refleksi pompadan daha güçlü siz 40 cc sağıyorsanız bebek emerken 60 cc süt içer.
2300 gram bi bebek için 2 saatte 30-40 cc yeterli
Bebek uyuyor diyelim son günlerde yarım saat dahi olmadan huysuzlanıp tekrar kalkıyor ve ben tekrardan emziriyorum böyle olunca da acaba doymadı mı diyorum. Bazen direk sağdığım sütü veriyorum 40 cc daha fazlası olsa onu da içer muhtemelen çünkü kendim çekiyorum biberonu sağdığım süt bitince. Kontrolüne henüz 10 gün kadar var sadece süt verip takip etmek isterdim ama böyle olunca doymadığını hissediyorum.bebek emdiğinde daha fazla süt gelir, doğru.
benim doktorum, eğer bebek uyuyor, acıktığında uyanıyor ve idrarını düzenli yapıyorsa doyuyordur demişti.
ben yine de rahat edemeyip 3-4 gün mama verdim. verdiğim tüm mamayı kusunca demek ki doyuyor dedim ce kestim mamayı. su an 1 yasına girecek
Bebeğiniz çok güzel kilo almış, yani karnı doyuyor. Zaten doğduğu zaman önce kilo kaybediyor ve 10 gün içerisinde eski kilosuna dönmesini bekliyorlar. Sizin ki 300 gramını da almış 1.ayina kadar daha da alır. İçinizi ferah tutunÇok teşekkür ederim iki çocuk büyüten bir arkadaşım yetersiz olduğunu söyledi bir an da çok üzüldüm. Elimden geldiğince su tüketiyorum süt yapan gıdalar yiyorum yine de bu şekilde artmıyor. Günlük altını kirletme sıklığını daha yakından takip edicem. Bebeğim 2300 gramdı, 300 gram kilo almıştı 2600 dü en son.
Bu konu içinde şunu söylemek isterim bebeğiniz sadece doymak için emmek istemiyor duygusal olarak da ihtiyacı var. Sağma yerine bebeğinize emzirirseniz sütünüz daha çok artar. Bebeğinizi emzirin ardından sağım yapıp kalan sütü boşaltınBebek uyuyor diyelim son günlerde yarım saat dahi olmadan huysuzlanıp tekrar kalkıyor ve ben tekrardan emziriyorum böyle olunca da acaba doymadı mı diyorum. Bazen direk sağdığım sütü veriyorum 40 cc daha fazlası olsa onu da içer muhtemelen çünkü kendim çekiyorum biberonu sağdığım süt bitince. Kontrolüne henüz 10 gün kadar var sadece süt verip takip etmek isterdim ama böyle olunca doymadığını hissediyorum.
3 çocuğum varÇok teşekkür ederim iki çocuk büyüten bir arkadaşım yetersiz olduğunu söyledi bir an da çok üzüldüm. Elimden geldiğince su tüketiyorum süt yapan gıdalar yiyorum yine de bu şekilde artmıyor. Günlük altını kirletme sıklığını daha yakından takip edicem. Bebeğim 2300 gramdı, 300 gram kilo almıştı 2600 dü en son.
Çok teşekkür ederim. Ancak o sıra mama takviyesi de veriyorduk kilosuna o şekilde bakıldı. Lohusalık sanırım oldukça etkileniyorum ilk günler hiç takmadım gerçekten sağım yapınca daha fazla gelirdi. Şimdi dikkatim direk ne kadar oldu vs olunca çok daha az çıkıyor. İki göğüsten 40 cc çıkarabildim mesela az önce. Sağımı bırakıp sadece emzirme odaklı mı gitsem ne yapsam bilemedim.Bebeğiniz çok güzel kilo almış, yani karnı doyuyor. Zaten doğduğu zaman önce kilo kaybediyor ve 10 gün içerisinde eski kilosuna dönmesini bekliyorlar. Sizin ki 300 gramını da almış 1.ayina kadar daha da alır. İçinizi ferah tutundoktorunuz yetersiz derse o zaman düşünürsünüz. Birde kendinize benim sütüm çok bebeğim doyuyor sütüm taşıyor vs diyin gerçekten işe yarıyor. Böyle şeylere normalde asla inanmam ama ben sütüm ne kadar çok diye düşündüğümde hemen sütüm artardi hatta damlamaya başlardı ama ne zaman ya bebeğim doymuyorsa diye düşünsem o an bakar elimle sağım yapardım 1-2 damla zor gelirdi. Emzirmede psikoloji çok çok önemli. O yüzden arkadaşınıza da söyleyin size olumsuz bir şey demesin. Aksi bir şey olmadıkça bizim vücudumuz emzirmeye ve bebeğimizi doyurmaya elverişli.
Lohusalık feci bir etkilenme oluyor arkadaşım öyle söyleyince içime bir öküz oturdu gerçekten. Dediğiniz gibi her çocuk birbirinden farklıdır. Doktor kontrolümüze henüz 10 gün kadar var o zamana kadar sadece süt ile beslemeye devam etmekten korkuyorum sarılık tehlikesi atlattı çünkü. Kilo alımı da süt artı mama takviyesi alıyorken bakıldı. Kafam o kadar karıştı ki ne yapacağımı bilemiyorum.3 çocuğum varsöylucegım tek şey bebek aglamıyorsa çişli bez verıyorsa söylediğim sayıda uyanık olduğu süreçlerde de mutlu ve hareketliyse doyuyordur . Sizin söylediğinize göre kilo alımıda guzelmıs
Size bide tavsıye vermek istiyorum 3 çocuğumun üçüde birbirinden farklı hatta ikisi ikiz biri Kenya biri Konya . Kimseyi dinlemeyin her çocuk aynı değildir kıyas yapmalarına izin vermeyin doktor kontrollerinizde aklınızdakileri doktorunuza sorun etrafın her dediğini dinlerseniz delirirsiniz
Bende benzer bir durum yaşamıştım hatta doktor istersen 1 öğün mama verebilirsin demişti ama sonra dedim ki niye emziremeyeyim. Mama hazırlamak bana zor gelmişti. Ben sağım yapmadım sadece ilk zamanlar sütüm artsın diye bebeğim emdikten sonra sagdim. Sütüm artsın diye bebeğimi sürekli emziriyordum. Pompadan süt gelmesi için vücudun alışması da gerekiyor. Benim bebeğim hep güzel gelişti işe başlayacağım zaman süt sagip bırakırım diyordum sağıyorum sağıyorum 1 damla gelmiyor. O kadar korkmuştum ki. Ben bu çocuğu aç bırakmışım diye resmen depresyona girdim. Sonradan öğrendim ki pompa bebek kadar iyi çekemiyormuş ve vucud alıştıkça sağım ile çok süt elde edilebiliyormuş. Mama vermek isterseniz de kimse sizi yargılamaz. İster biraz daha sadece emzirme olarak ilerleyin isterseniz günde 1 öğün mama takviyesi yapın. Siz mutlu olduğunuz sürece bebeğiniz mutlu ve sağlıklı olacaktırÇok teşekkür ederim. Ancak o sıra mama takviyesi de veriyorduk kilosuna o şekilde bakıldı. Lohusalık sanırım oldukça etkileniyorum ilk günler hiç takmadım gerçekten sağım yapınca daha fazla gelirdi. Şimdi dikkatim direk ne kadar oldu vs olunca çok daha az çıkıyor. İki göğüsten 40 cc çıkarabildim mesela az önce. Sağımı bırakıp sadece emzirme odaklı mı gitsem ne yapsam bilemedim.
2300 dogup, dogumdan sonra 1800-1900 lere düşmüştür ödemi atınca . suan 2600 diyorsunuz gayet güzel kilo almış. Allah bağışlasın güzel güzel sağlıkla büyütün inşallahLohusalık feci bir etkilenme oluyor arkadaşım öyle söyleyince içime bir öküz oturdu gerçekten. Dediğiniz gibi her çocuk birbirinden farklıdır. Doktor kontrolümüze henüz 10 gün kadar var o zamana kadar sadece süt ile beslemeye devam etmekten korkuyorum sarılık tehlikesi atlattı çünkü. Kilo alımı da süt artı mama takviyesi alıyorken bakıldı. Kafam o kadar karıştı ki ne yapacağımı bilemiyorum.
Emmiyor mu?bol bol emzirmek sütü arttırmada çok etkilidir. İlk 15 gün doğum kilosunu yakaladiysa doyuyordur. Her bebeğin doğum kilosuna göre artışı değerlendirilir.0-3 ay ayda 600-1000 Gr alması beklenir . Cisli bez takıbi ile günde 4-5 dolu bez doluyorsa doyuyordur. Ayrıca sütü arttirmakda bol su içmek, emzirme sonrası sağım çıkan miktar önemli değildir önemli olan beyne süt yok yeterli değil üret sinyali vermek , gece emzirmeleri çok önemli 2-3 saat te bir, aksatmadan emzirme yapilmali biberondan uzak durulmali ( kaşık biberon, şırınga ,eds yöntemi ile beslenmeli verilecekse ) . Birde akşamları power pung Süper sağım yaparsanız iyi arttırıyor. Beslenmenizde de ekstra şekerli şeylere gerek yok ,su 3-4 litre .Bebeğim 18 günlük iki saatte bir sağım yapmaya çalışıyorum sürekli miktarı değişiyor genel anlamda 30-60 cc arası çıkıyor bir arkadaşım bunun yeterli olmadığını söyledi bu durum üzdü beni biraz. Bebeğin kontrolüne 10 gün var o zamana kadar sadece anne sütü ile besleyip kontrol sonrası sütün yetip yetmediğini soracaktım. Ama şu an kafam karıştı ek olarak mama verip vermeme konusunda arada kaldım. Bebeğim 2300 gram doğmuştu, sezeryan ile doğum yapmıştım o yüzden on gün kadar mama da verdim sütüm geldikten sonra kestim. Aklıma takılan sütüm yetiyor mu bu bir ikinci olarakta ben sağım yaptığımda bu kadar çıkıyor bebek kendisi emdiğinde daha fazla mı emiyor daha az mı?
Emiyor aslında az önce yarım saat kadar emzirdim üzerine 40 cc sağılmış sütüm vardı onu da verdim bitirdi. Yani sadece emzirmem ile doymuyormuş sanırım bunu anladım. Doyan bebek tekrar bir şey verildiğinde içmez sanırım. Ama benim o kadar sütüm çıkmaz ki. Hem emzirme hem de 40 cc süt. Zaten sağım yaptıktan sonra sütüm kalmıyor gibi düşünüyorum o yüzden de bebek emdiğinde süt yok gibi düşünüyorum.Emmiyor mu?bol bol emzirmek sütü arttırmada çok etkilidir. İlk 15 gün doğum kilosunu yakaladiysa doyuyordur. Her bebeğin doğum kilosuna göre artışı değerlendirilir.0-3 ay ayda 600-1000 Gr alması beklenir . Cisli bez takıbi ile günde 4-5 dolu bez doluyorsa doyuyordur. Ayrıca sütü arttirmakda bol su içmek, emzirme sonrası sağım çıkan miktar önemli değildir önemli olan beyne süt yok yeterli değil üret sinyali vermek , gece emzirmeleri çok önemli 2-3 saat te bir, aksatmadan emzirme yapilmali biberondan uzak durulmali ( kaşık biberon, şırınga ,eds yöntemi ile beslenmeli verilecekse ) . Birde akşamları power pung Süper sağım yaparsanız iyi arttırıyor. Beslenmenizde de ekstra şekerli şeylere gerek yok ,su 3-4 litre .
Yok şöyle oldu 2450 gram doğdu üçüncü gün ödemi gidince 2300 oldu sonrası mama artı süt ile birlikte 2600 oldu 14.gün kontrolünde ben ise bir haftadır mamayı kestim. Yani kilo kontrolü olduğu zaman mama takviyesi de vardı. Az önce yarım saatten fazla emzirdim üzerine sağılmış 40 cc süt verdim onu da bitirdi ama hala aç gibi duruyor. Sanırım sütüm yetmiyor bebeğe ama benim de hem iki saatte bir emzirme hem de aynı an da 40 cc sütüm çıkmıyor.2300 dogup, dogumdan sonra 1800-1900 lere düşmüştür ödemi atınca . suan 2600 diyorsunuz gayet güzel kilo almış. Allah bağışlasın güzel güzel sağlıkla büyütün inşallah
Çok teşekkür ederim. Herkes sizin gibi düşünceli olsa keşke mamaya öcü gibi bakıyorlar resmen. Ben de isterim sütümün çok olmasını ama şu an olan durum bu. Şöyle ki az önce yarım saat emzirdim üzerine sağılmış 40 cc sütümü de içti hala doymadı gibi duruyor. Küçücük midesi varken nasıl bubkadar yiyebiliyor anlamadım.Bende benzer bir durum yaşamıştım hatta doktor istersen 1 öğün mama verebilirsin demişti ama sonra dedim ki niye emziremeyeyim. Mama hazırlamak bana zor gelmişti. Ben sağım yapmadım sadece ilk zamanlar sütüm artsın diye bebeğim emdikten sonra sagdim. Sütüm artsın diye bebeğimi sürekli emziriyordum. Pompadan süt gelmesi için vücudun alışması da gerekiyor. Benim bebeğim hep güzel gelişti işe başlayacağım zaman süt sagip bırakırım diyordum sağıyorum sağıyorum 1 damla gelmiyor. O kadar korkmuştum ki. Ben bu çocuğu aç bırakmışım diye resmen depresyona girdim. Sonradan öğrendim ki pompa bebek kadar iyi çekemiyormuş ve vucud alıştıkça sağım ile çok süt elde edilebiliyormuş. Mama vermek isterseniz de kimse sizi yargılamaz. İster biraz daha sadece emzirme olarak ilerleyin isterseniz günde 1 öğün mama takviyesi yapın. Siz mutlu olduğunuz sürece bebeğiniz mutlu ve sağlıklı olacaktır
İçiniz rahat edecekse mama desteği verin . Benım ikizlerin biri memeyle doyarken öbürü üstüne mama yiyorYok şöyle oldu 2450 gram doğdu üçüncü gün ödemi gidince 2300 oldu sonrası mama artı süt ile birlikte 2600 oldu 14.gün kontrolünde ben ise bir haftadır mamayı kestim. Yani kilo kontrolü olduğu zaman mama takviyesi de vardı. Az önce yarım saatten fazla emzirdim üzerine sağılmış 40 cc süt verdim onu da bitirdi ama hala aç gibi duruyor. Sanırım sütüm yetmiyor bebeğe ama benim de hem iki saatte bir emzirme hem de aynı an da 40 cc sütüm çıkmıyor.
Bebek verdikçe emer biberon birde akışı stabil hep aynı hızla içer .Siz emzirme sonrası sağım yapın küçük küçük gelecektir. Emzirme sonrası sağım sütü arttırmak içindir . Süt her zaman var talep oldukça daha çok üretir. Hem emzirin hem sağım yapın yetmediği yerde mama verirsiniz fakat dediğim gibi biberon ve emzirme uzun sürmüyor , kaşık biberon tercih edin. sadece sağıma doğru iter. Fakat emzirmek başka sağım zahmetli bir iş . Sütünüz varken emzirmeye ağırlık verin emzirmeden sonra sağım yapın. Doğru emdiginden emin olun. Bol bol emzirme videoları tutturma videoları izleyin. Siyah bölgeyi mümkün olduğunca almalı dudakları dışa dönük olmalı bebeğin kafası memeye dönük karnı karnınıza dönük olmalı siz bebeğe egilmeyin arkanıza yaslanıp bebeği memeye götürün. Emzirmeyi aksatmayin gece gündüz Sütünüz bebeğin ihtiyacı kadar artacaktır zamanla.Emiyor aslında az önce yarım saat kadar emzirdim üzerine 40 cc sağılmış sütüm vardı onu da verdim bitirdi. Yani sadece emzirmem ile doymuyormuş sanırım bunu anladım. Doyan bebek tekrar bir şey verildiğinde içmez sanırım. Ama benim o kadar sütüm çıkmaz ki. Hem emzirme hem de 40 cc süt. Zaten sağım yaptıktan sonra sütüm kalmıyor gibi düşünüyorum o yüzden de bebek emdiğinde süt yok gibi düşünüyorum.
Öncelikle gözünüz aydın sağlıkla mutlulukla büyütünÇok teşekkür ederim. Herkes sizin gibi düşünceli olsa keşke mamaya öcü gibi bakıyorlar resmen. Ben de isterim sütümün çok olmasını ama şu an olan durum bu. Şöyle ki az önce yarım saat emzirdim üzerine sağılmış 40 cc sütümü de içti hala doymadı gibi duruyor. Küçücük midesi varken nasıl bubkadar yiyebiliyor anlamadım.