Sütün kalitesini artırmak için yardım...

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
Arkadaşlar merhaba;

Bugun kızım 13 günlük ..
2. doktor muaynesine gittik 7 günde 20 grm almış...

Doktorumuz rejim mi yapıyorsun diye sordu??
İnanılmaz üzüldüm =(

Dedim alakası yok öyle şey yaparmıyım dedim..

OOFF İÇİME DERT OLDUUUUU...

şimdi araştırıyorum büyük ihtimal sütüm kalitesiz... bide çok iyi beslenmiyorum sanırım... sütün kalitesini arttıracak çok bişey yemiyorum...

tecrübeli arkadaşlardan konu hakkında yardım rica edecektim.. =(

Merhaba masal prensesi valla ben çok tecrübeli değilim ama 29 günlük bi bebişim var sağol bizimkiler sayesinde kusucam ben sana kalite arttırdığını bildiklerimi yazayım öncelikle günde 3lt.ye yakın su ve sulu şeyler iç komposto bitki çayları yayada humana süt yapıcı çay var onu iç + Haşlama et kemik suyu bunlarda hem senin hem bebişin gelişimi için iyi + Ceviz badem hurma kuru incir bunlarıda gün içinde tüket kalite arttırıyomuş + Bide hamileyken kullandığım demir ilacını kullanmaya devam etmemi söylediler oda süt kalitesini arttırıyomuş + En son götürdüğüm çocuk doktoru bana şerbetli tatlı ye dedi baklava filan işte şerbetli olan herşey bunlarda süt yapıyomuş, hazır helva pekmez tahin bunlarda süt yapıyo düşün benim günlük olarak tükettiklerim bunlar ve en son gittiğimde doktora bebişim 3.600 3.800 arası olması gerekirken bebiş 4.090 gr.dı düşün artık dene bak bunları mutlaka faydasını görürsün

Bunların dışında bide eşim akşam geldikçe bişiler tıkıştırıyo ağzıma düşünün halimi :)))) Obez olcam yakında..... Allah kolaylık versin öpüyorum

Masalcım sütün miktarı değil kalitesinden şüphen varsa üniversite hastanelerinde süt kalitesine bakıyorlar. Bende ölçtürmeyi düşünüyordum ama doktorumuz kilo alımı + ya geçtiği için gerek görmedi.

sevgiler

hemen yazdıklarını uygulamaya koyucam.. sütüm yeterli ama çok sulu yani yağlı değil diyorlar...
doyuramıyorum ((

ooff offf

slm kızlar benım bebegımde 2 aylık 5280 gram. doktor zayıf oldugunu soyldı cok uzuldum. helva ve sogan yıyorum sutum yeıyor ama sanırımkalıtesı yok. dedıklerını bende uyguluycam canım. gercı yemk yemeye fırsat bulamıyorum ama ...

Ay ama soğan gaz yapmıyomuuu valla bende çok severim soğanı ama gaz yapıyo diye yiyemiyorum yaaaa... Açıkcası eşim gündüzleri evde olmadığından biaz ihmal ediyorum ben buna rağmen sık yiyorum eşim evdeyken iki dakika boş kalmıyorum habire bişiler tıkıştırıyo sıvı daha çok tüketmeye çalışıyorum çoğunlukla ama

protein kaynaklı besinler tüketmeniz gerekiyo, benimde kızım ilk doğduğunda kilo artışı yavaştı doktor kırmızı et, balık eti, yumurta, tahıl, süt, yoğurt tüketmemi söyledi şimdi çok iyiyz maşallah

kızımı doyuramıyorum bi türlü...

saatte bir uyanıp ağlıyo 20*25 dk hiç durmadan emiyor ... sonra zorla uyutuyorum 1 saat sonra yeniden...

çıldırıcam

dün doktor demişti mama takviyesi istermisin diye =((

ooff keşke hayır demeseydim

her anne bebeğine uygun süt üretir arkadaşlar, kalitesiz süt diye bir şey yok. miktarı da kafaya takmamaya bağlı. sütüm yok mu, az mı dediğin an varsa da az geliyor.
masalprensesi, bebeğin çok küçük, çenesi güçlü değil o yüzden saat başı emmek istiyor, hele kırkı çıksın her şey daha kolay olacak.

içimi rahatlattın canım çok teşekkürler

bu konuda tecrube edınmıs bırı olarak sut artırımı ıcın en basta booooooolllllll suuu ortalama2lt.kuru ıncır dereotu ve maden suyu 2 siseye kadar bunların deneyın etkısını goruceksınız hem sekerdı serbetlı seyler sut yapar dıye lopöp löp yemeyın seker degıl sutlu tatlılar faydalı serbetlıler anca kılo yapar:))::)

Doktorum doğumdan sonra hastaneden çıkarken söylemişti , şimdi sana süt yapar diye tatlılar helvalar yedirmeye çalışırlar onun hiçbir etkisi yoktur, sadece tatlıdan sonra su içme ihtiyacı arttığı için süt yaptığı sanılıyor aslında süt yapan esas şey sudur. ceviz incir tahin gibi vitaminli şeyler annenin gücünü geri kazanması için çok gerekli, çünkü süt yapılması için annenin rezervi kullanılıyor. Boşuna kilo almıyor insanlar doğumdan sonra...

Sütün kalitesini annenin yediği belirler, bu doğru. Protein ağırlıklı beslenmelisiniz. Et, süt, yumurta, peynir, baklagiller, tavuk, bol bol balık. Ama moral daha önemli. Böyle şeyler düşünmeyin moralinizi de bozmayın.
Benim bebeğim 4430 gr doğdu. İlk iki hafta kilo kaybetti, 1. ayın sonunda daha 4400 gra ancak ulaşmıştı İlk ay düzene girmemesi normal. Sütünüz bolsa doyuyordur o. Sürekli uyanması acıkmaktan değil büyük ihtimalle gazdan. Artık gaz başlar bu günlerde. Gazını çıkarıp yatırın, umarım gazlı bir bebek değildir.

sütünüzü artırmak vitaminli kaliteli olması için iyi beslenmeliyiz yeşillik bol bol su kemik et suyu b vitamini çok iyi pekmez bal tereyagı hurma aşure çok iyi süt yapıyor bol bol yiyin bu arada kızlaaar tamam su tabiki çok sütü artırıyor ama tek başına değil bebeğim 30günlükken yolculuğa çıktım yolculuk sırasında yemek yiemedim bol su içtim ama yinede sütüm olmadı eve geldiğimdede yiyemedim karnımda çok açlık hissettim yine bol su içtim süt gelmiyor sabahı zor ettim sabah pekmez tahin yumurta güzel bir kahvaltı yapınca bol sıvıyla güzel sütüm geldi yani tek başına su değilde gün içinde hemiyi beslenme hem bol sıvı su alımı sütü hem vitamin yönunden zengin hemde bol hale getiriyor

merhabalar, öncelikle sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah:) benim bebeğim 25 aylık ben bebeğimi göğüs ucumu tutamadığı için sadece 1 ay emzirebildim. kilo alması geri olduğu içinde mama vermek zorunda kaldım. sütümü sağıp veriyodum, emmediği için sütüm gittikçe azaldı. salep ve boza içtiğim zaman sütüm iyi geliyodu. ama beslenmenize arkadaşların dediği gibi dikkat edin. sadece su içerek olmuyo süt. kuzenimin bebeği 28 aylık şu an. doğumdan sonra kilo verecem birde sadece su süt yapıyomuş diye pek birşey yemedi. su içiyorum süt oluyo dedi durdu. bebeğinin dişleri neredeyse 1yasına yakın bir yasta çıkmaya basladı, ve yasıtlarından daha zayıf kaldı. sadece su içerek süt olmuyo mutlaka protein içeren gıdalarda yiyin. birde mısırı duymustum. ben denemedim ama bir deneyin. sağlıkla kalın

bu çok normal bebekler bellı bır duzene gırene kadar o kadar sık uyanıyor ve emmek istiyorlar sütün yeterlidir bebeğin ne kadar emmek isterse süt okadar geliyor. senın yaşadıgın kaygıları bende yaşıyorum zaman zaman ama kendını motıve etmen lazım. gaz sorununuzda olabılır bence doktorunu degıstır.

bebekler aylık kac gr almaları lazımmıs ?bunu sordunmu doktoruna?

hurmali sutu tavsiye ediyorum cok ise yariyor yatmadan once 1 su bardagindan daha buyuk bardaga sutumuzu koyuyoruz icine 4 yada 5 tane hurmanin cekirdeklerini cikarip atiyoruz gece bebeginizi emzirmek icin kaltignizda bu karisimi icin gercekten cok sut yapiyo benim bebegim 2 aylik ve 6.700 gram

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…