Sütün yaramıyor ac bakiyim

Mrb kizlar biraz canim skildi burdan icimi dokmek istedim .4,5 aylik bi kizim var kilo alimi sinirda , esimin anneannesi bebek görmeye geldi soyledikleri aynen şöyle ; bu cocuk gelismemis , sütün yaramamis göğüslerin küçük sütün yoktur ac bakayim...yok x`in çocuğu çok kilolu iki göğsünude emziriyor vs vsss ...
acıp gösterseydin cahil kadın işte hiç takılmaya degmez

"Aç bakayım " diyen bir kafaya mi üzülüyorsunuz ? Gülüp geçin. Boyu değil işlevi :)

Minicik bebeğinizin minicik ellerini koklayın , böyle tipler çıktıkça.

Kilo sağlık belirtisi değildir bebeklerde. Yapı meselesi.

Sütün yetmemesi, yaramaması ya da küçük göğüste süt yok vs diye bir şey yoktur. İçinize en ufak bir şüphe doğmasın. Cahil olduklarını bilsek bile anne olduğumuz için acaba oluyoruz. Sallamayın emzirmeye devam

Mrb kizlar biraz canim skildi burdan icimi dokmek istedim .4,5 aylik bi kizim var kilo alimi sinirda , esimin anneannesi bebek görmeye geldi soyledikleri aynen şöyle ; bu cocuk gelismemis , sütün yaramamis göğüslerin küçük sütün yoktur ac bakayim...yok x`in çocuğu çok kilolu iki göğsünude emziriyor vs vsss ...
ayy gül gec cahıl işte

he haklısın de hııc cıddıye alma kadın kafayı yemıs resmen cunku bunun ıcın sakıın uzulme

ona bakarsan benım memeler 95 beden dogumla bırlıkte 105 oldu sutum 2. ayda kesıldı hadı bakalım

Ah be kardes yarami destin. Ilk kizimda neler soyledi millet. Sutun yetmiyor,sutun yaramiyorlar havada ucustu.
Zaten depresyondaydim 2 ayin sonunda mama verdim gogsumden siril siril sut akarken.. Bebegim daha da zayifladi. Onu kestim. 5. Ay ek gidaya basladim. Yine bir degisiklik olmadi.
Bi kimse de demedi ki "ya bu bebek acayip kuvvetli,hareketli,algilari muazzam,akranlarindan cok ileride takma kilosunu" diye..
Ki etrafimdaki çoğu insan kizimin doktorunun "gözünüz ustunde olsun ustun zekali olabilir" dedigini biliyordu.
Peki ben ne yaptim. Butun bunlara ragmen kendimi hep uzdum,yiprattim.
Ne salakmisim. Yazik etmisim hem kendime hem kizima,hem esime.
O zaman basimizda office office reis de yoktu ki yol gosterseydi.

tatlım benim oğlum da uzayan sarılık ve az sütüm sebebi ile tee 6 aylık olana kadar sınırda kilo aldı.. çırpı gibiydi. ki mama desteği olmasına rağmen..
ne zaman katı gıdaya geçti maşallah şimdi gayet yapılı..
bir arkadaşın oğlu -oğlumdan 4 ay büyük- anne sütü çok yarayışlı idi doğduğu günden beni bir minik tosuncuktu.. ama benim oğlum şu an 13 aylık o 17 aylık oğlum yürüyor koşuyor tınmanıyor konuşuyor ama onunkinde hareket yok daha yeni yeni dengede duruyor.
diyeceğim gelişimin kilo ile ilişkisi olsa şu an senin doktorunun çıldırması lazımdı demek ki bebeğin gayet sağlıklı.. kimisi böyle.
hem çok kilolu olması iyi değil hantal oluo bebeler..
kimseyi dinleme.. benim eşim bile sütümün yetmediğini bildiğim zaman mama yapmak durumunda kaldığımda sen bu çocuğu emzirmek istemiyorsun dedi düşün halimi.. sonra şimdi pişman dediğine ben haksızlık yapmışım dio. el alem bunları demiş takılmamak lazım.
bizim milletimiz biraz saygısız. her türlü mahreme girmeyi kendilerinde hak görüyorlar.. sinirlenme boşuna..
Seni bilmem de ben bizim ailelerin yaşlılarıyla konuşmada çok yırtığımdır, sen de yırtık ol ortam müsaitse :)

Yaşlı kadın ilahi ya :)
Kendi memelerindeki son süt damlası da süt tozuna dönüşmüş, hala daha emziren kadına bulaşma derdinde.

Ya bayılıyorum ben ama bu anneannelere babaannelere çok komik oluyorlar.
"Anneanne sen bırak sütü, onu biz düşünürüz, sen torununun çocuğunu görebildiğine şükret bak ne kadar şanslısın" de. Konu değişir :)

Ayy canım vallahi ne guldum

Yanlış okumadım demi , bakıp da ne yapıcakmış ki , kvalideniz gözleriyle bakınca sütlü olcakmışsınız , anaaaa ne kvalideler var , vah vah nereye gidiyoruz biz

Benim esimin babaannesi de sagip koydugum sütü incelemis bi de tadina bakmisti boggggg
Yasli ve cahil insanlar bunlar ya dert etmeye degmez.

Babaanneye deseydiniz ya, ama ciddi bir tavırla "artık benim süt kızım oldun bana sütanne diyeceksin" :D

Ah be kardes yarami destin. Ilk kizimda neler soyledi millet. Sutun yetmiyor,sutun yaramiyorlar havada ucustu.
Zaten depresyondaydim 2 ayin sonunda mama verdim gogsumden siril siril sut akarken.. Bebegim daha da zayifladi. Onu kestim. 5. Ay ek gidaya basladim. Yine bir degisiklik olmadi.
Bi kimse de demedi ki "ya bu bebek acayip kuvvetli,hareketli,algilari muazzam,akranlarindan cok ileride takma kilosunu" diye..
Ki etrafimdaki çoğu insan kizimin doktorunun "gözünüz ustunde olsun ustun zekali olabilir" dedigini biliyordu.

Bana ders olsun. Doktor açlıktan hayati tehlikesi var demedikçe ek gıdaymış mamaymış kimsenin lafına bakarak vermemeyi düşünüyorum.

Açıp neyine bakacakmış? Kendi mi deneyecekmiş önce? Töbe töbe... Büyüklerin bazılarıda yaş ilerledikçe kafayı yiyor sanırım.

:70: aç bakayım mı demiş :70: demek arkadaş idrar yolu enfeksiyonu olsa durum kaotik bir hal alacak :27:

evet reisiniz olarak söyleyeyim, cevap ver konu sahibi. "mesele büyüklük olsa senin damızlık olman gerekirdi" de mesela :27:

Babaanneye deseydiniz ya, ama ciddi bir tavırla "artık benim süt kızım oldun bana sütanne diyeceksin" :KK70:

Amaaan hic aklima gelmemisti, simdi rahmetli oldu ama, benim süt kizimmis ya :KK53: kayinvalideme cok cektirmis zaten, senin sütün tuzlu demis 5 cocugunu da 40 gunden sonra emzirmesine izin vermemis.
bi de agzima kasik kasik kurek helvasi tepiyordu sütüm yagli olsun diye, süt ayni kalmisti da ben 90 kilo olmustum :KK70:

Böyle şeyler bilinmez ama sağlam bir kul hakkıyla gitmiş öbür tarafa...

Oralara hic girmeyelim daha bu aralikta vefat etti, son nefesine kadar da herkese melek kayinvalideme seytandi. Kayinvalidem 60 yasinda hala korkardi ondan, sozunden cikamazdi.

Oralara hic girmeyelim daha bu aralikta vefat etti, son nefesine kadar da herkese melek kayinvalideme seytandi. Kayinvalidem 60 yasinda hala korkardi ondan, sozunden cikamazdi.

Güzel diyorsun da 40 günden sonra hakkı olan sütü alamamış günahsız bebeklerin suçu neydi ki. Kayınvalideniz affetmişte olabilir, hakkını da helal etmiştir. Ama çocukları sütten mahrum etmek fikri vicdanımı sızlattı sadece. Neyse Allah rahmet eylesin diyelim.

Emziren birine söylenmemesi gereken ne kadar gereksiz cümle varsa kurmuş . Moralin bozulsun beynin memelerine süt yok die iyice kodlayıp tamamen sütten kesilmeniz için bu saçma sapan lafları sarf etmiş. İnanmayın ve bol bol emzirin dereotu yiyin kimyonlu et suyu için etiyle beraber yiyin bulgurdan yapılmış dolma biber yiyin hatta tam emziren annelik şalgamlı bulgur salatası tarifi var kase kase yiyin. Olmadı mami power için. Kısacası ağzınızı açın kulağınızı kapatın

Back
X