• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İç Giyim ve Gecelik - Sabahlık - Pijamalar Sütyen mi ? Südyen mi ?

Risus

papatya böceği
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2010
1.294
18
358
Kocaeli
Sütyen mi ? Südyen mi ?

Evet kızlar şu son zamanlarda çözemediğim içinden çıkamadığım durum tam olarak bu.. :27:
kimi marka südyen yazıyor kimi marka sütyen her ikisini yazdığımda da imla hatası varmış gibi altı çiziliyor.. bilemedim ki sizce nedir bu ? :55:

TDK nın sitesinden bugün itibariyle öğrendiğim üzere şöyle yazılıyor imiş.

sütyen

isim Fransızca soutien-gorge sözünden

1. isim Göğüsleri dik tutup dolgun göstermek için kullanılan, saten, dantel vb. kumaşlardan yapılan kadın iç çamaşırı

Sütyen mi ? Südyen mi ?

Evet kızlar şu son zamanlarda çözemediğim içinden çıkamadığım durum tam olarak bu.. :27:
kimi marka südyen yazıyor kimi marka sütyen her ikisini yazdığımda da imla hatası varmış gibi altı çiziliyor.. bilemedim ki sizce nedir bu ? :55:

TDK nın sitesinden bugün itibariyle öğrendiğim üzere şöyle yazılıyor imiş.

sütyen

isim Fransızca soutien-gorge sözünden

1. isim Göğüsleri dik tutup dolgun göstermek için kullanılan, saten, dantel vb. kumaşlardan yapılan kadın iç çamaşırı

sütleğen:) mantığı çok doğru değilmi kızlar?

$1.webp

bu da sevgili word un dilinden , birde sutyen seçeneği çıktı

1 sütyen
2 südyen
3 sutyen

bu ne len :52:

Sütyen,südyen,sutyen değil ben çocukken sütlaç olarak biliyodum :)) bence memelik daha uygun :) (südyen);):42::76:

fransızcadan dilimize girmiş ve türkçe fonetiğe göre de sütyen.

Benim bir yeğenim var ben ne zaman sünyen takacağım diyor doğrusu o işte sünyen :-))))))))))

Benim bir yeğenim var ben ne zaman sünyen takacağım diyor doğrusu o işte sünyen :-))))))))))

bencede sünyendir o yaa :9: demek sünyen takmak istiyor :D

sütyen dile daha yatkın...ama ikizlere takke daha güzel..:27: :27: :27: :27: :27:

ikizlerime takke istiyom ben :51:
desteksiz yumşacık takkeler istiyom :51:

Doğrusu sutyen. Fransızca soutien den geliyor. Kelime anlamı destek ve u şeklinde okunuyor. Ama türkçede ü ile söylemek daha kolay :17:

word sutyen i kabul ediyor evet ama sütyen türkçe okunuşa daha uygun :24:

Back
X