Szlme ie girmek istediimi nasl dile getirebilirim?

mehtapguzeli

Duygusal Peri
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
159
1
96
37
Sakarya
arkadaşlar işe girmek istiyorum ama sözlüm pek ılımlı bakmıyo bi markette çalışıcam ücretide güzel evleninceye kadar çalışayım diyorum 8 9 ay kadar çünkü hem çeyiz hem ihtiyaçlarımı karşılamam lazım oturduğum yerden kimse bana para vermez verselerde az verirler yetmez kendi paramı kazanıp bişeyler yaparsam daha rahat olurum adabımla işime işimden evime giderim amapek istemiyo düşünmem lazım diyo paraya ihtiyacım olduğunu biliyo ama hem kıskançlık hemde nebilim istemiyo işte bunu onu kırmadan nasıl anlatabilirim. lütfen ikna edici fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.:sinifsinif:

Canim benim daha sözlüsün ve sözlünün himayeti altinda yasiyorsun.
Senin kendine güvenin yokmu?
Tabikide git calis, calismak kadar güzel birsey varmi bu hayatta? Kendi parani kazan ve kimseye muhtac olma, hatta evlendikten sonrada calis, esine maddi durumda yardimcida olmus olursun.
Bu arada neyin kiskancligini yapiyorki?
Eger simdiden bu kadar söz hakki varsa sözlünün kimbilir evlenince neler yapar sana.
Onun icin herseyin bir siniri var, ve hic kimsede sinirini asmasin. Bu arada daha sözlüsün ve annen baban karar verebilir calisip calismamana sözlün degil.
Bulunmaz hint kumasi yapma sözlünü yoksa evlenince bas edemezsin.

sölünü en iyi sen tanıyorsun. ama biraz sert ol. ben çalışmak istiyorum de. inatçı ol..

ataerkil bir ailede olduğunuzu varsayarak konuşuyorum. (ben de öyleyim)
şu an sizden sorumlu olan kişi sözlünüz değil babanız.
niyetiniz bekarken çalışmak.
babanız izin veriyor mu? veriyorsa tamam.
sözlünüze afedersiniz de bk yemek düşer. bunu ona hatırlatın.
(ataerkillik dahi bazen kadınların tarafında olabilir)

evet ailem izin veriyo biraz skıntıdayız zaten ama bunu kırmadan anlatmak istiyorum çalışıcam işte dediğimde biraz onu önemsemiyomuşum gibi zannediyo sen beni kaale almıyomusun sen nedersen de seni takmam demek mi istiyosun diye tepkiyle yaklaşıyo, hani onunda fikirlerine değer verdiğimi dile getirerek çalışma isteğimi kırmadan dile getirmek istiyorum.

Guzellıkle söyle canısı...
Eger saat sartlarıda uyarsa kendısının senı bırakıp alabılecegını,ıstedıgı zaman senı görebılecegını söyleyebılırsın...Görüşmeye beraber gıdebılecegınıze dıyebılırsın...

ışın cıddıyetını anlayamamış sozlunuz sanırım. çalışmak, çalışan bir bayan olmak sızın doğal hakkınız... annem de evlenene kadar çalışmış, evlenınce babamın ısteğı ıle bırakmış 17 sene sonra tekrar başladı. sız annem kadar geç açmayın gözünüzü :)

Çeyizini tamamlayacak mı sözlün, evlenene kadar bütün masraflarını karşılayacak mı?
Eğer cevabın hayırsa ne için izin alıyosun?
Daha şimdiden neden iplerini müstakbel eşinin eline veriyosun?
Anlamıyorum valla

sen daha evvel sözlüm beni kapatmak istiyor diye dert yanmıştın değilmi..bu kadar insan sana akıl verdi ama sen onu korudun bize...ee biz sana daha ne diyelim be güzelim...

sen daha evvel sözlüm beni kapatmak istiyor diye dert yanmıştın değilmi..bu kadar insan sana akıl verdi ama sen onu korudun bize...ee biz sana daha ne diyelim be güzelim...

haklısın! bu sozlu evlenınce hanımefendıyı vıtrın süsü gıbı dolaba kaldıracak galıba. akannehir

Bence tuvalete giderkende sözlüne sor bakalim gidebilirmisin diye, hani beni ciddiye almiyor demesin sonra.
Canim benim neyin eksik? Neden bu kadar asagilik gibi görüyorsun kendini? Hic özgüvenin, gururun, serefin yokmu?
Erkek erkek diye diye ne yapmaya calisiyorsun, ben anlamiyorum ya.
Diyelimki sözlünden ayrildin, o zaman hayatin nasil gececek, onu cok merak ediyorum.
Babandan daha cok sözlünü önemsiyorsan, yuhhh diyorum baskada birsey demiyorum.

nasıl evlenmeye karar veriyorsunuz neleri göze alıyorsunuz

hiç düşünmeden mi hareket ediyorsunuz

çocuk oyuncağımı bu ? baştan ne konuştunuz siz

benim nişanlımda kapansam hoşuna giderdi çalışmamı istemezdii aileler farklıydı ama ben sevdim

aldım karışma konuştum bir güzel..

bak canım ben seni sevdim benlede evlenmek istiyorsun ama bazı şeyleri

düşünmeden haraket etmeyelim ben çalışıcam bunu kabul etmelisin yoksa ilerde sorun olur

ilerde benim kapanmamı istememlisin...
ozmanlar kabul etti..mecburdu çünkü şart koşmuştum.. şimdide

bunun kaşrısına çıkamaz...
sen evli değilsin... bilmiyorum en başta çalışmanı istemedi sende kabu ettiysen

bişey diyemem..

evlenicke kızsın sözlündemi izin alıcaksın ....ancak destekler yada çalıştığın yeri beğnemez

anlarım ama...nebilim yaa bana çok ters gelio

evliliğ oyuncak sanıp balıklama düşünmedne taşınmadan üstüne atlamak

Gerçekten ne acayip insanlar var ya...
Güzelim kabahat sözlünde değil bence kabahatin en büyüğü sende..
Daha evlenmemişsin bile nasıl üstünde bu kadar hakimiyet kurmasına müsade ettin?
Tabi baştan ipleri eline verirsen olacağı bu...
Şimdi nasıl yapsam nasıl etsem diye boşuna kendini yorma..
Adam her dediğini yaptırmaya alışmış belli ki..
Keyfi isterse çalıştırır istemezse çalıştırmaz..
Sen konuşsanda ikna etmeye çalışsanda değişen birşey olmaz!

bu sorun aranızda çözzümlendi mi?

evet ailem izin veriyo biraz skıntıdayız zaten ama bunu kırmadan anlatmak istiyorum çalışıcam işte dediğimde biraz onu önemsemiyomuşum gibi zannediyo sen beni kaale almıyomusun sen nedersen de seni takmam demek mi istiyosun diye tepkiyle yaklaşıyo, hani onunda fikirlerine değer verdiğimi dile getirerek çalışma isteğimi kırmadan dile getirmek istiyorum.

senin fikirlerine değer veriyorum. ama ailemin durumu malum.:gitme: benim de çeyizimi hazırlamam gerekiyor. bu giderlerimi karşılayabilmem için de çalışmam gerekiyor.:delphin:
beni anlamanı umarım... şakkıdıdiye konuşsan anlar mı bilmem

yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim:lepi:

her ay maaşımı sen ver çalışmayayım de :olmaz: bu kadar baskı altında olmakta neymiş,kendine güvenin olsun... :1closedeyes:

ya kızlar haklısınız ama kahretsın ya insan sevinse niye böyle oluyo ama yok ya haklısınız ne yaparsa yapsın giricem işe bugün görüşmeye çağırdılar gidicem. ama o uyuyo gececi olduğu için, ama haberi olmicak. şimdi ona akşam gitiim görüştüm dicem bana dicek peki benim fikrimi aldın mı uyuyodun falan aniden oldu dicem. bana dicek biliyosun istemediğimi falan am yarın işe başlıcasm galiba bunu onada söylicem yarın başlıyorum dicem. tokat yemiş gibi kalıcak. beni adamdan saymıyosun dikine gidip çalışcaksın yani.... gerisini getiremiyorum

ya kızlar haklısınız ama kahretsın ya insan sevinse niye böyle oluyo ama yok ya haklısınız ne yaparsa yapsın giricem işe bugün görüşmeye çağırdılar gidicem. ama o uyuyo gececi olduğu için, ama haberi olmicak. şimdi ona akşam gitiim görüştüm dicem bana dicek peki benim fikrimi aldın mı uyuyodun falan aniden oldu dicem. bana dicek biliyosun istemediğimi falan am yarın işe başlıcasm galiba bunu onada söylicem yarın başlıyorum dicem. tokat yemiş gibi kalıcak. beni adamdan saymıyosun dikine gidip çalışcaksın yani.... gerisini getiremiyorum

Vay suraya bak...sen ise güce gidince adamdan sayilmiyor demekki....??

Bu nasil bir zihniyet yahu?
Erkek arkadasinin zihniyetinden bahs etmiyorum sana kiziyorum suzi....daha evlenmeden öyle bir hakimiyet kurmuski müstakbel esin üzerinde gidip ikiniz icin para kazanmaya bile korkuyorsun.....simdiden böyle ise ilerde nasil olacak hic düsündünmü?:hulya:

Neden buna izin veriyorsun? Sevgi bu degil be güzelim......yarin öbür gün evlendikten sonra Annenlere gitmek isteyeceksin o zamanda hayir dedigi zaman nasil üzülecegini hic tahmin edebiliyormusun?:delphin:

Tabikide esinle konusacagin fikir alacagin bazi seyler vardir evlilikte.....ama bu izin alma olayini bir türlü kafam basmiyor benim.....coluk cocukmuyuz yahu?
Ben Annemlere gidiyorum....Ben surdayim ben burdayim ben calismaya karar verdim demek bana göre gayet yeterlidir....ne ben esimden izin alirim nede esimin benden izin almasini isterim!!:hulya:

Nasil baslarsan öyle gider bu isler.....bence cok fazla taviz veriyorsun....

Ayrica madem calismani istemiyor beyfendi söyle ona marketden alacagin ayligi bir zahmet her ay o saysin eline.....bakalim ne diyecek.:delphin:

Valla canım bence bu kadar onun ağzına bakma tmm git habersiz işe gir demiyorum ama sende bir birey olduğunu kendi kararlarını verebeilcek yaşta olduğunu ve çalışman gerektiğini düşündüğün için iş bulduğunu ve bu işe gireceğini söyle

Back
X