• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

T Rahim, letu, aşılama

tuzlu erik

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
13
Puanlar
8
Herkese Merhaba,
Biraz uzun yazacağım kusura bakmayın. Bunları yazmak için bile günlerdir düşünüyorum, kafam karışık, belki benzer süreçlerden geçen birileri vardır.
31 yaşındayım 1 senedir çocuk istiyoruz, hiç gebelik olmadı. Kasım ayında tam da 1 sene olmadan doktoruma gidip gebelik elde edemediğimi söyledim.
Eşim daha önce test vermişti ama yenisi istendi, sadece morfoloji 3 başka bir sorun yok onda. Beni de hsg çektirmem için bir merkeze yönlendirdi. Daha önce ilaçlı mr çektirmiştim rahim için ama olumsuz bir şey yoktu. Hsg rahmimin hafif T olduğunu gördü doktor. Letu verdi , ilk ay kontrolüne gittim ultrasonla ve vajinal muayenede sağ tarafta 3 tane çok güzel yumurtanın olduğunu söyledi 2-4 gün aralığında 2 kere ilişki olsun bundan sonralarında bana gelmene gerek yok dedi. Letuyu toplam 3 ay kullanacaktım.
ilişki günlerini değerlendirmeme rağmen 2 ayda hiçbir şey değişmedi hatta bu ay regl olmadan 1 hafta önce lekelenmem oldu ben yerleşme kanamasıdır belki dedim ama değilmiş.
Bu ay yine letu'yu kullandım, son aydı.
Eğer bu ayda gebelik olmazsa doktorum 2 kere aşılama deneyelim yoksa da histereskopi yapalım dedi.
Benim kafam karman çorman, burda da dahil T Rahimle, morfoloji 1 ile gebe kalan bir sürü insan var.
aşılaması ilk seferde tutan var, aşılama para tuzağı diyende var. ne yapacağımı bilmiyorum, doktoruma da çok güveniyorum. ama ne yapmalıyım ? benzer süreç geçiren var mı ? belki daha yenisin diyeceksiniz ama kendimi çok yıpratıyorum, duygusal olarak psikolojik olarak çok yorulmuş hissediyorum kendimi.
histereskopi olursam direkt sanki daha kolay gebe kalırmışım gibi geliyor. ya da mesela doktor kasım ayından beri hiç kan tahlili vs istemedi başka bir olasılık olabilir mi ?
önerilerinizi bekliyorum.

benimde sizin gibi T rahimdi ve bu çok geç farkedildi, ama ertelemedik kasımda histereskopi ameliyatı oldum. Bu ay bende ilk kez letu kullanıyorum neler olacak merak ediyorum ama görüştüğüm bütün doktorlar 4 5 ay kadar ilaçla deneyip sonra aşılamaya geçelim demişti. Sizinki neden hemen aşılama demiş anlamadım bir bildiği vardır. Umarım istediğiniz herşey gönlünüzce olur ama T rahim önemli aksatmayın bence

benimde sizin gibi T rahimdi ve bu çok geç farkedildi, ama ertelemedik kasımda histereskopi ameliyatı oldum. Bu ay bende ilk kez letu kullanıyorum neler olacak merak ediyorum ama görüştüğüm bütün doktorlar 4 5 ay kadar ilaçla deneyip sonra aşılamaya geçelim demişti. Sizinki neden hemen aşılama demiş anlamadım bir bildiği vardır. Umarım istediğiniz herşey gönlünüzce olur ama T rahim önemli aksatmayın bence
3 ay deneyelim dedi aslında bu ay artık son ayım, doktorum histereskopi ameliyatları sonrasında ' vücut eski haline dönmek istiyor ve ilerleyen yıllarda eski haline dönebiliyor ya da yapışıklıklar olabiliyor dedi. benimde kafamı kurcalayan hiç kan tahlili vermedim, geçen sene verdiğimde bir sorun yoktuda işte bir cevap bulmaya çalışıyorum.
aşılama fiyatları, süreç hakkında da bi bilgim yok.

3 ay deneyelim dedi aslında bu ay artık son ayım, doktorum histereskopi ameliyatları sonrasında ' vücut eski haline dönmek istiyor ve ilerleyen yıllarda eski haline dönebiliyor ya da yapışıklıklar olabiliyor dedi. benimde kafamı kurcalayan hiç kan tahlili vermedim, geçen sene verdiğimde bir sorun yoktuda işte bir cevap bulmaya çalışıyorum.
aşılama fiyatları, süreç hakkında da bi bilgim yok.
devlette yaptır aşılamanı canım ücretsiz yanı bende özelde yaptırıp yaptırmama konusunda tereddüt edıyordum ama aşılama tutma şansı düşük para vermek istemedim

devlette yaptır aşılamanı canım ücretsiz yanı bende özelde yaptırıp yaptırmama konusunda tereddüt edıyordum ama aşılama tutma şansı düşük para vermek istemedim
Haklısınız ama çalışıyorum, bunların hepsi izin demek, koşturmak demek. Çalışma şartların oek buna uygun değil. Özelde ne kadar hiç bilginiz var mı ?

Haklısınız ama çalışıyorum, bunların hepsi izin demek, koşturmak demek. Çalışma şartların oek buna uygun değil. Özelde ne kadar hiç bilginiz var mı ?
canım bende çalışıyorum izin alıp gıdıyorum mecbur sadece gonalf iğne 900luk 12000 tl genelde aşılama için bunu reçete ediyorlar hastaneden hastaneye aşılama fiyatları değişiyor 30-40 bulur rahatlıkla, devlet en azından sgk yüzde 80 karşılıyor ilaçların yoksa çok pahalı bide kolay kolay tutmuyor normal ilişki gibi düşün

canım bende çalışıyorum izin alıp gıdıyorum mecbur sadece gonalf iğne 900luk 12000 tl genelde aşılama için bunu reçete ediyorlar hastaneden hastaneye aşılama fiyatları değişiyor 30-40 bulur rahatlıkla
30-40 a tamam diyecek durumdayım, forumda geçen sene için 40-50 aşılama 20-30 ilaçlar için yazanlar var. 2 kere deneriz demişti doktorumda, ama işte tutmayacak bir şeyle neden vakit kaybedeyim diyorum. Bilmiyorum. 1 senedir hiç gebelik olmaması aklımda başka şeylerde var acaba atlandı mı diye düşündürtüyor. Gebe kalmaya çalışırken progestan kullanılıyor mu mesela, onu araştırdım birazda belkide döllenme oluyor ama tutunamıyor buna yardımcı olabilecek bir ilaç ya da takviyede var mı ?

30-40 a tamam diyecek durumdayım, forumda geçen sene için 40-50 aşılama 20-30 ilaçlar için yazanlar var. 2 kere deneriz demişti doktorumda, ama işte tutmayacak bir şeyle neden vakit kaybedeyim diyorum. Bilmiyorum. 1 senedir hiç gebelik olmaması aklımda başka şeylerde var acaba atlandı mı diye düşündürtüyor. Gebe kalmaya çalışırken progestan kullanılıyor mu mesela, onu araştırdım birazda belkide döllenme oluyor ama tutunamıyor buna yardımcı olabilecek bir ilaç ya da takviyede var mı ?
evet tutunmasını kolaylaştırmak için veriyorlar diye biliyorum aşılamadan sonra duphastonda duydum aşılama için de sürekli bir zam geliyor arayıp fiyat almanız en dogrusu evinize yada işinize yakın merkezlere bakmaya çalışın yumurtalarınızı uyarmak için ilaçlar veriyor kan tahlıllerınıze göre bir 5 gun kullanıp doktora kontrol gdııyorsunuz durumunuza Gore ıgneler azaltıp yada çoğaltılabiliyor ölçüleri en son bi çatlatma iğnesi vuruluyor aşılama için bı gun söyleniyor gıdıyorsunuz ben bunları hep araştıra araştıra öğrendim arkadaşlardan bende yaptıracağım

canım bende çalışıyorum izin alıp gıdıyorum mecbur sadece gonalf iğne 900luk 12000 tl genelde aşılama için bunu reçete ediyorlar hastaneden hastaneye aşılama fiyatları değişiyor 30-40 bulur rahatlıkla, devlet en azından sgk yüzde 80 karşılıyor ilaçların yoksa çok pahalı bide kolay kolay tutmuyor normal ilişki gibi düşün
devlette toplam ne kadar ödediniz ben özellerde 60ı buluyor diye duydum

devlette toplam ne kadar ödediniz ben özellerde 60ı buluyor diye duydum
aşılama için para ödemiyorsun devlette çatlatma iğnesi ve yumurta geliştirici, fitil vs için para ödüyorsun sgk varsa kullanılan ilaçların %20si ödeniyor kişiden kişiye değişir canım herkesin yumurta kalitesi yada yumurtlaması aynı olmuyor

aşılama için para ödemiyorsun devlette çatlatma iğnesi ve yumurta geliştirici, fitil vs için para ödüyorsun sgk varsa kullanılan ilaçların %20si ödeniyor kişiden kişiye değişir canım herkesin yumurta kalitesi yada yumurtlaması aynı olmuyor
Peki aşılama olmadan, ben şu an letu kullandım, şimdi tutunmasını destekleyecek bir şey var mı ? Ya da mesela başka kan değerlerimde bir problem var mıdır o da etkiliyor olabilir mi ? Bunun için başka doktordan cumartesi gününe az önce randevu aldım, farklı bir görüş olacak en azından bilmiyorum.

Peki aşılama olmadan, ben şu an letu kullandım, şimdi tutunmasını destekleyecek bir şey var mı ? Ya da mesela başka kan değerlerimde bir problem var mıdır o da etkiliyor olabilir mi ? Bunun için başka doktordan cumartesi gününe az önce randevu aldım, farklı bir görüş olacak en azından bilmiyorum.
sağlıklı beslen canım sofrandan salatanı eksik etme , kemik suyu kaynatıp iç bol bol havuç ,kabak çekirdeği, omega 3 takviyeleri kullan sigara içiyorsan azalt eşinde aynı şekilde o da yesin glutensız sağlıklı beslenmeye çalış tutunmasına çok ayrdım edıyor d vıtamını eksikliği de baya etkiliyor değerlerine baktır

Yeni aşılama yaptırdım sizin gibi devlete vakit ayırıp gidemem diye özele gittim fakat ignelere basladıktan sonra 3 güne bir doktor sizi görmek istiyor buda işe gidememek demek oluyor. Yani sadece hafta sonundan sonuna gidip gelirim gibi düşünmeyin benim sürecim 20 gün sürdü ve süreçte sürekli kontrole cagırdı

Özel olmasına ragmen bizde bir kaç sorun oldugu için doktorum ilaç raporu cıkarttı iğnelerin yüzde 80ini devlet karsıladı tabi bunun belli baslı sartları var

Özel olmasına ragmen bizde bir kaç sorun oldugu için doktorum ilaç raporu cıkarttı iğnelerin yüzde 80ini devlet karsıladı tabi bunun belli baslı sartları var
Özel değilse eğer sorunlar neydi paylaşabilir misiniz ?

Yeni aşılama yaptırdım sizin gibi devlete vakit ayırıp gidemem diye özele gittim fakat ignelere basladıktan sonra 3 güne bir doktor sizi görmek istiyor buda işe gidememek demek oluyor. Yani sadece hafta sonundan sonuna gidip gelirim gibi düşünmeyin benim sürecim 20 gün sürdü ve süreçte sürekli kontrole cagırdı
Doğrudur, konu hakkında hiç bilgim yok zaten. Sadece özelde sanki saatleri yönetmek daha kolay olabilir diye düşündüğümden özelden devam etmek istiyorum ama nasip tabiki

Özel değilse eğer sorunlar neydi paylaşabilir misiniz ?
Bende pcos var eşimde de ileri hareketlilik sorunu vardı. Maddi durumunuz varsa özel tercih edebilirsiniz. İlacları devlet karsıladıgı için 30 u buldu bizim ilaç da dahil olursa 50 i gözden cıkarın cünkü ne kadar doz iğne kullanıcagınıza doktor karar veriyor. Bende pcos oldugu için düşük doz kullandım

Bende pcos var eşimde de ileri hareketlilik sorunu vardı. Maddi durumunuz varsa özel tercih edebilirsiniz. İlacları devlet karsıladıgı için 30 u buldu bizim ilaç da dahil olursa 50 i gözden cıkarın cünkü ne kadar doz iğne kullanıcagınıza doktor karar veriyor. Bende pcos oldugu için düşük doz kullandım
Benimde bildiğim kadarıyla t rahim haricinde bi şeyim yok, eşiminde morfolojisi 3, ama işte bakıyorum araştırıyorum, chat gpt benden bıktı artık, forumu okuyorum. Bu değerlerle 1 kere bile gebelik olmadı 1 sene boyunca. O yüzden de anlam veremiyorum. Umarım güzel ilerler süreçlerimiz, iyi haberler alırız en yakın zamanda.

Benimde bildiğim kadarıyla t rahim haricinde bi şeyim yok, eşiminde morfolojisi 3, ama işte bakıyorum araştırıyorum, chat gpt benden bıktı artık, forumu okuyorum. Bu değerlerle 1 kere bile gebelik olmadı 1 sene boyunca. O yüzden de anlam veremiyorum. Umarım güzel ilerler süreçlerimiz, iyi haberler alırız en yakın zamanda.
Neden olmuyor diye sorguladıkca da olmuyor aslında biraz akışa bırakmak lazım ama o da olmuyor🥲 amin inşallah herkesin duaları kabul olsun

Neden olmuyor diye sorguladıkca da olmuyor aslında biraz akışa bırakmak lazım ama o da olmuyor🥲 amin inşallah herkesin duaları kabul olsun
Özetlemişsiniz durumu aslında, bedeni dinlemeyeyim diyorum olmuyor, kendi halinde bırakmaya çalışıyorum o da olmuyor. Hayırlısı olsun inşallah

Back
X