- Konu Sahibi tuzlu erik
İnanın benimde aynı bu süreç cok yorucuÖzetlemişsiniz durumu aslında, bedeni dinlemeyeyim diyorum olmuyor, kendi halinde bırakmaya çalışıyorum o da olmuyor. Hayırlısı olsun inşallah
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnanın benimde aynı bu süreç cok yorucuÖzetlemişsiniz durumu aslında, bedeni dinlemeyeyim diyorum olmuyor, kendi halinde bırakmaya çalışıyorum o da olmuyor. Hayırlısı olsun inşallah
Yakın zamanda güzel haberler alırız inşallahİnanın benimde aynı bu süreç cok yorucu![]()
Merhaba, bende 30 yaşındayım 1 senedir gebelik için uğraştırıyoruz. 3. Ayda gebelik oluştu ama kürtaj olmak zorunda kaldım. Sonrasında çekilen hsg ile rahmimin T şeklinde olduğunu öğrendim. 2 doktor ile görüştüm 1 i ameliyat olmalısın diğeri gerek yok dedi. Bende olmadım. Sonrasında 1 kimyasal gebelik yaşadımHerkese Merhaba,
Biraz uzun yazacağım kusura bakmayın. Bunları yazmak için bile günlerdir düşünüyorum, kafam karışık, belki benzer süreçlerden geçen birileri vardır.
31 yaşındayım 1 senedir çocuk istiyoruz, hiç gebelik olmadı. Kasım ayında tam da 1 sene olmadan doktoruma gidip gebelik elde edemediğimi söyledim.
Eşim daha önce test vermişti ama yenisi istendi, sadece morfoloji 3 başka bir sorun yok onda. Beni de hsg çektirmem için bir merkeze yönlendirdi. Daha önce ilaçlı mr çektirmiştim rahim için ama olumsuz bir şey yoktu. Hsg rahmimin hafif T olduğunu gördü doktor. Letu verdi , ilk ay kontrolüne gittim ultrasonla ve vajinal muayenede sağ tarafta 3 tane çok güzel yumurtanın olduğunu söyledi 2-4 gün aralığında 2 kere ilişki olsun bundan sonralarında bana gelmene gerek yok dedi. Letuyu toplam 3 ay kullanacaktım.
ilişki günlerini değerlendirmeme rağmen 2 ayda hiçbir şey değişmedi hatta bu ay regl olmadan 1 hafta önce lekelenmem oldu ben yerleşme kanamasıdır belki dedim ama değilmiş.
Bu ay yine letu'yu kullandım, son aydı.
Eğer bu ayda gebelik olmazsa doktorum 2 kere aşılama deneyelim yoksa da histereskopi yapalım dedi.
Benim kafam karman çorman, burda da dahil T Rahimle, morfoloji 1 ile gebe kalan bir sürü insan var.
aşılaması ilk seferde tutan var, aşılama para tuzağı diyende var. ne yapacağımı bilmiyorum, doktoruma da çok güveniyorum. ama ne yapmalıyım ? benzer süreç geçiren var mı ? belki daha yenisin diyeceksiniz ama kendimi çok yıpratıyorum, duygusal olarak psikolojik olarak çok yorulmuş hissediyorum kendimi.
histereskopi olursam direkt sanki daha kolay gebe kalırmışım gibi geliyor. ya da mesela doktor kasım ayından beri hiç kan tahlili vs istemedi başka bir olasılık olabilir mi ?
önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba bende 42 yaşındayım banada t rahim dediler bugün dr görüştüm tüp bebek için oda bana soruyor ameliyat olmak istermisin sana bırakıyorum dedi ben illede ameliyat ol demiyorum dedi benimde kafam çok karıştıMerhaba, bende 30 yaşındayım 1 senedir gebelik için uğraştırıyoruz. 3. Ayda gebelik oluştu ama kürtaj olmak zorunda kaldım. Sonrasında çekilen hsg ile rahmimin T şeklinde olduğunu öğrendim. 2 doktor ile görüştüm 1 i ameliyat olmalısın diğeri gerek yok dedi. Bende olmadım. Sonrasında 1 kimyasal gebelik yaşadımve yumurta rezervim yaşıma göre çok düşük yani çok zamanım da kalmadı. Gebelik olmaması yada olursa düşük olması korkusu sardı artık beni ne yapıcam bilmiyorum kafam çok karışık. Siz kendiniz için ne düşünürsünüz
![]()
Doğal yolla denemek için süreniz yaştan dolayı biraz riskli olabilir. Ama tüp bebek konusunda da hiç bilgim yok maalesef.Merhaba bende 42 yaşındayım banada t rahim dediler bugün dr görüştüm tüp bebek için oda bana soruyor ameliyat olmak istermisin sana bırakıyorum dedi ben illede ameliyat ol demiyorum dedi benimde kafam çok karıştı
Merhabalar bizde 2 yıldır deniyoruz malesef olmadı. Hsg flan çektirdim bi sorun yok dediler. Testler flan bir sıkıntı çıkmadı. Fakat 2 yıl içersinde amh değerim düştü baya. Ben de 31 yaşımdayım doğal yolla olcağına artık inancım kalmadı zaman da geçiyor. Doktor bana da letu kullandırdı 2 ay kullandım olmadı.3. Ayı kullanmadım başka sağlık problemim vardı oyüzden kullanmadım araya zamanda girdi tekrar kullanmayıda düşünmüyorum. Artık tüp bebek düşünmeye başladım ama önce aşılama olmalı mıyım çok kararsızım. Aşılamada çoğu kişinin olumsuz sonuclandığını söylemesinden dolayı acaba direk tüp bebek mi denesek diye düşünüyorum. Ayrıca özele gidiyorum ilaç kullanırken 10 günde bi çağrıyordu. çalıştıgımız için sürekli izin almak rapor almakta problem malesef. Küçük bir ilçedeyim sürekli ile gel git yapıyoruzHerkese Merhaba,
Biraz uzun yazacağım kusura bakmayın. Bunları yazmak için bile günlerdir düşünüyorum, kafam karışık, belki benzer süreçlerden geçen birileri vardır.
31 yaşındayım 1 senedir çocuk istiyoruz, hiç gebelik olmadı. Kasım ayında tam da 1 sene olmadan doktoruma gidip gebelik elde edemediğimi söyledim.
Eşim daha önce test vermişti ama yenisi istendi, sadece morfoloji 3 başka bir sorun yok onda. Beni de hsg çektirmem için bir merkeze yönlendirdi. Daha önce ilaçlı mr çektirmiştim rahim için ama olumsuz bir şey yoktu. Hsg rahmimin hafif T olduğunu gördü doktor. Letu verdi , ilk ay kontrolüne gittim ultrasonla ve vajinal muayenede sağ tarafta 3 tane çok güzel yumurtanın olduğunu söyledi 2-4 gün aralığında 2 kere ilişki olsun bundan sonralarında bana gelmene gerek yok dedi. Letuyu toplam 3 ay kullanacaktım.
ilişki günlerini değerlendirmeme rağmen 2 ayda hiçbir şey değişmedi hatta bu ay regl olmadan 1 hafta önce lekelenmem oldu ben yerleşme kanamasıdır belki dedim ama değilmiş.
Eğer bu ayda gebelik olmazsa doktorum 2 kere aşılama deneyelim yoksa da histereskopi yapalım dedi.
Benim kafam karman çorman, burda da dahil T Rahimle, morfoloji 1 ile gebe kalan bir sürü insan var.
aşılaması ilk seferde tutan var, aşılama para tuzağı diyende var. ne yapacağımı bilmiyorum, doktoruma da çok güveniyorum. ama ne yapmalıyım ? benzer süreç geçiren var mı ? belki daha yenisin diyeceksiniz ama kendimi çok yıpratıyorum, duygusal olarak psikolojik olarak çok yorulmuş hissediyorum kendimi.
histereskopi olursam direkt sanki daha kolay gebe kalırmışım gibi geliyor. ya da mesela doktor kasım ayından beri hiç kan tahlili vs istemedi başka bir olasılık olabilir mi ?
merhaba, tüp bebek konusunda maalesef hiç bilgim yok. Benim durumumda da doktor ameliyattan önce deneyelim aşılamayı dedi. eğer olmazsa küçük bir operasyonmuş onu olmam gerekecek. Her şey nasip aslında Trahim olupta doğal yolla gebe kalan, sağlıklı çocuklar dünyaya getiren bir sürü insan var, bizimkisi biraz sebepsize de giriyor. Sizinde aslında amh düşüklüğü ile de gebe kalan çok fazla insan var, canınızı sıkmayın, eşinizde gerekli testleri verdi mi ?Merhabalar bizde 2 yıldır deniyoruz malesef olmadı. Hsg flan çektirdim bi sorun yok dediler. Testler flan bir sıkıntı çıkmadı. Fakat 2 yıl içersinde amh değerim düştü baya. Ben de 31 yaşımdayım doğal yolla olcağına artık inancım kalmadı zaman da geçiyor. Doktor bana da letu kullandırdı 2 ay kullandım olmadı.3. Ayı kullanmadım başka sağlık problemim vardı oyüzden kullanmadım araya zamanda girdi tekrar kullanmayıda düşünmüyorum. Artık tüp bebek düşünmeye başladım ama önce aşılama olmalı mıyım çok kararsızım. Aşılamada çoğu kişinin olumsuz sonuclandığını söylemesinden dolayı acaba direk tüp bebek mi denesek diye düşünüyorum. Ayrıca özele gidiyorum ilaç kullanırken 10 günde bi çağrıyordu. çalıştıgımız için sürekli izin almak rapor almakta problem malesef. Küçük bir ilçedeyim sürekli ile gel git yapıyoruz
Aramıza hoşgeldiniz :)Herkese Merhaba,
Çok teşekkürler yorumunuz için, ben maalesef o şanslı kesimden değilmişim doğal yolla gebelik elde edemedim hiç, başka bir doktora da gösterdiğimde benzer şeyleri söyledi, kendi doktoruma da güveniyorum her şeyi açık tane tane anlatıyor sebepleriyle beraber. O yüzden ihtimali düşükte olsa, ilk aşılamamı yaptırdım. Zaten tutmazsa histereskopi yapılacak sonrasında doğal yolla denemeye bakacağız demişti doktorda. Umarım tüp bebeğe kadar ilerlemez, çünkü aşılamada kullandığım ilaçlar bile çok fazla şiş, ödem, rahatsızlık verdi bana. Her şeyin hayırlısı kolaylıkla olsun herkes için.Aramıza hoşgeldiniz :)
Öncelikle sürecin daha basindasin şimdiden kendini yıpratma derim. Ne kadar psikolojin sağlam girersen senin için o kadar iyi.
Hsg de hafif T demisler. Dikkat etmen gereken nokta ne kadar hafif olduğu? Malum göreceli bir kavram. O yüzden tek doktora bağlı kalma. Birden fazla özellikle farklı ekollerdeki hocalara göster. Mümkünse cerrahisi iyi olanlar, literatüre hakim olanlar olsun.
Aşılama için bir doktor bana normal ilişki ile aynı ama yapalım tabi isterseniz demisti. Gebelik tutma ihtimali düşük. Amaç yumurta ile spermi buluşturmak basınç ile. Sanırım basınç değeri normal ilişki ile aynı. Eğer ulaşımda morfolojik bir engel varsa onu çözmek için aşılama yapılıyor. Prosedür tüp bebek ile aynı diyebilirim yumurta toplamaya kadar. İğneler, yumurta takibi hapta verebiliyorlar sonra çatlatma ve aşılama yapılıyor.
Genelde iki asılama negatif geldiğinde tüp bebeğe geçiliyor.
Ama doktorların bu süreçte atladığı bir çok nokta var:
Bir çok hormon alınıyor vücuda özellikle tüp bebek sürecinde. Öyle ki bu hormonlar bir sonraki ayda bile etkili olabiliyor. O yüzden negatif sonuç alıp sonradan doğal gebelik elde edenler var.
Yine çok fazla hormon alındığı için vücudun kendi hormon sirazesi kayıyor ama bu durum kan tahlillerinde çıkmaz. Zira içten çöküyor sistem. Karaciğere ağır yük biniyor, bağırsak florası bozuluyor yeni ostrejen üretimi azalıyor vs.
Eski ostrojenin vücutta kalmasından ötürü kişide kilo artışı oluyor. Bu ödem değil. Yağ hücreleri artıyor vücutta. Bu da mental olarak kişiyi olumsuz etkiliyor.
Bir tedavi istiyorsanız çok iyi düşünün. Ve hiç bir tedavinin sizi kesin hamile kalmanıza sebeb olacağını düşünmeyin. Nasip bu işler. Doktorunuzu ve yöntemini iyi araştırın. Ve birden fazla görüş almadan işlem yaptırmayın. Çünkü bu sektörde güzel para var. Herkes kendi ekmeğinin peşinde..
Evet bütün testler yaptık bizim değerlerimiz de normalde hamile bir çok insan var ama bizde olmadı malesef. Bende aşılama düşünüyordum ama artık ondan vazgeçtim çok fazla olumsuz yorum duydum oranı baya düşük zaman kaybetmek istemiyorummerhaba, tüp bebek konusunda maalesef hiç bilgim yok. Benim durumumda da doktor ameliyattan önce deneyelim aşılamayı dedi. eğer olmazsa küçük bir operasyonmuş onu olmam gerekecek. Her şey nasip aslında Trahim olupta doğal yolla gebe kalan, sağlıklı çocuklar dünyaya getiren bir sürü insan var, bizimkisi biraz sebepsize de giriyor. Sizinde aslında amh düşüklüğü ile de gebe kalan çok fazla insan var, canınızı sıkmayın, eşinizde gerekli testleri verdi mi ?
Merhaba,Herkese Merhaba,
Aynı durumdayız ben de 42 yaşındayım, 2 yıldır deniyoruz. T rahmim var ve hangi dr a gitsek ameliyat olma dedi. Zaten nedeni de o çıkmadı düşüklerimin. Yaşa bağlı kalitesizlikmiş. Bu durumda tüp bebekte toplanan embriyolar transfer edilemedi. Besleme, spor ve vitaminler ile destekle dendi. İnşallahMerhaba bende 42 yaşındayım banada t rahim dediler bugün dr görüştüm tüp bebek için oda bana soruyor ameliyat olmak istermisin sana bırakıyorum dedi ben illede ameliyat ol demiyorum dedi benimde kafam çok karıştı
Öncelikle geçmiş olsun T rahim için çok iyi bir jinekologda histereskopi olmanızı kesinlikle öneririm bendede vardı ve ciddiye alınması gereken bir konu düşüklere ve erken doğuma sebep oluyor önceliğiniz bu olsun lütfen sonrasını sonra düşünürsünüz.. ben 2021 de olmuştum histereskopimi ve sonrasında o kadar proflara gittim hiç biri rahimden işlem gördüğümü anlamadı rahim içi yapışıklık vs hiç bir sorun yaşamadım o yüzden yaptıracağınız dr çok önemli umarım güzel sonuçlar alırsınızHerkese Merhaba,
merhaba, haklı olabilirsiniz tabiki ama herkesin süreci ve bünyesi çok başka olabiliyor. sadece beslenmeyle çözülebilecek şeyler değil bunlar.Merhaba,
Benim de rahmim T. 2 yıldır 3 kimyasal 2 8 haftalık düşük yaptım. Hep de T rahim omama yordum. Ama 3 profesöre göründüm 3’ü de sakın elletme rahmini dedi. T rahimde bebek büyüyebilir dedi. Kaldı ki 2 ay önce ilk tüp bebek tedavisi deneyimi yaşadım. Genetiğe gönderdik döllenen yumurtaları, hepsi kalitesiz çıktı. Düşük nedeni buymuş yani. O yüzden rahim şeklinize bağlamayın. Çok farklı nedenlerden olabilir. Hatta tesadüf bile olabilir, beslenmenize dikkat edip iyi bir omega, b12 700+, feritin 50+, COQ10, NR falan kullanın, spor yapın ve denemekten korkmayın.![]()
çok teşekkür ederim, benimde doktorum başta ameliyat demedi zaten mesajda da belirttiğim gibi, 1 kerede aşılama deneyebiliriz dedi onu da denedik sonuç alamayınca açıkçası beklemekte istemediğimden oldum ameliyatımı. umarım ben de güzel sonuçlar alırım. sizin ameliyattan ne kadar sonra gebelik oluştu ? doğal yolla mı oldu yoksa aşılama, tüp bebek mi ?Öncelikle geçmiş olsun T rahim için çok iyi bir jinekologda histereskopi olmanızı kesinlikle öneririm bendede vardı ve ciddiye alınması gereken bir konu düşüklere ve erken doğuma sebep oluyor önceliğiniz bu olsun lütfen sonrasını sonra düşünürsünüz.. ben 2021 de olmuştum histereskopimi ve sonrasında o kadar proflara gittim hiç biri rahimden işlem gördüğümü anlamadı rahim içi yapışıklık vs hiç bir sorun yaşamadım o yüzden yaptıracağınız dr çok önemli umarım güzel sonuçlar alırsınız
Eşim azospermdi o yüzden doktor doktor gezdik bende de T rahim olduğunu öğrendik 2021 de olmuştum ameliyatı. Öncesinde 2 başarısız tüp bebek denemesi operasyon sonrası da 2 başarısız tüp bebek denedik en son 5. Deneme 2022 de Acıbadem hastanesi Bülent Tıraş’ta tedavi gördük 6 embriyomuz vardı fakat transfer olmadım çeşitli sebeplerden3 sene dondurduk embriyoları psikolojik olarak çökmüştüm ve hazır hissetmiyordum.. Geçtiğimiz Eylül ayında transfer oldum ve şu an bebeğime kavuşmak için gün sayıyorum Rabbim isteyen herkesle birlikte sizede en kısa zamanda bu duyguyu tattırsın umarım en kısa sürede güzel haberlerinizi almak nasip olur bana kalırsa ve tabii ki imkanda varsa hiç aşılamaya para ve zaman dökmeyin direk tüp bebek deneyin derimçok teşekkür ederim, benimde doktorum başta ameliyat demedi zaten mesajda da belirttiğim gibi, 1 kerede aşılama deneyebiliriz dedi onu da denedik sonuç alamayınca açıkçası beklemekte istemediğimden oldum ameliyatımı. umarım ben de güzel sonuçlar alırım. sizin ameliyattan ne kadar sonra gebelik oluştu ? doğal yolla mı oldu yoksa aşılama, tüp bebek mi ?
çok teşekkür ederim mesajınız için, umarım dualarınız kabul olur çok teşekkürler.Eşim azospermdi o yüzden doktor doktor gezdik bende de T rahim olduğunu öğrendik 2021 de olmuştum ameliyatı. Öncesinde 2 başarısız tüp bebek denemesi operasyon sonrası da 2 başarısız tüp bebek denedik en son 5. Deneme 2022 de Acıbadem hastanesi Bülent Tıraş’ta tedavi gördük 6 embriyomuz vardı fakat transfer olmadım çeşitli sebeplerden3 sene dondurduk embriyoları psikolojik olarak çökmüştüm ve hazır hissetmiyordum.. Geçtiğimiz Eylül ayında transfer oldum ve şu an bebeğime kavuşmak için gün sayıyorum Rabbim isteyen herkesle birlikte sizede en kısa zamanda bu duyguyu tattırsın umarım en kısa sürede güzel haberlerinizi almak nasip olur bana kalırsa ve tabii ki imkanda varsa hiç aşılamaya para ve zaman dökmeyin direk tüp bebek deneyin derim