T rahime sahip olup hamile kalanlar?

verdiğiniz bilgiler çok kıymetli çok teşekkürler yazdıklarınız için. size ulaşmak için üyelik oluşturdum bir sorum olacaktı, 27 kasımda perşembe günü bende T rahimden kaynaklı histeroskopi ameliyatı olacağım ama endişelerim var ameliyat sürecini öncesini ve sonrasını anlatabilir misiniz acaba ? bayılıp ayılma aşamasını mesela yada narkozu nasıl aldınız damardan mı maskeyle mi ? kusura bakmayın hiç ameliyat olmadım yada narkoz almadım o süreç beni çok korkutuyor cevaplarsanız çok sevinirim

Cok teşekkür ederim sağolun. Narkoz konusunda benim de çok endişelerim vardı. İlk opu da aldım. Kendime tam anlamiyla gelmem akşam saatlerini buldu ki ben amelyata sabah 8-9 gibi fln girmiştim. Ayrıldıktan bir kaç saat sonra tekrar bayılmıştım. Sonra araştırdım ki verilen narkoz tipi önemliymiş. Kimi tıp ilaclar kişide bildiğin şişeleri devirmissin de sabah kalkmissin gibi etki yapıyor. Baş asgirisi mide bulantısı vs. Kendine çok zor geliyorsun. Acıbadem de oldum amelyati oranın konforu iyiydi. Narkozdan sonra Bebek gibi ayildim. Hiç bir problem yaşamadım narkozlanilgili. Ama ameliyatla ilgili sıkıntılarım devam ediyor. Kanama durmadı. Adet ağrısı gibi ağrılar oluyor hala. Doktor yaraların iyilesmemis dedi. Tekrar arayıp bilgilendirecem. İlaç yazacağını söyledi çünkü geçmezse diye. 2 ay iyileşme süresi var. Ama sanırım benimki daha çok uzayacak. Amelyat sonrası antibiyotik agrikesici bir de estrogen içeren bir hap verdi. Hormon hapına hala devam ediyorum. Ama sanırım o benim bunyeme yetmiyor. Çok önceden de kanamam vardiye kullanmıştım o zamanda kesmemisti. Bir de hastanedeki hemşire damar yolunu açarken kanımı durduramadı. Biraz üzerine fışkırdı, elimi yerleri fln sildi. Kan değerlerine baktır dedi. Kanın pihtilasmiyor olabilir, yani o değerin düşük olabilir dedi. Kan sulandirici fln da kullanmıyorum. Kısacası doktorunuzu çok iyi seçin. Benim kadar uzun iyileşme süreci geçen çok çok hasta vardır herhalde. Her vaka da aynı değildir. Belki bende daha fazla alan traslanmistir. Bilemiyorum. Bana gittiğim tüm doktorlar rahime müdahale olsa iyi olur demistiler. Ondan olma ihtiyacı duydum. En kısa zamanda da tromboli ve diğer kanda bakılan testleri yapicam. Size de çok çok geçmiş olur inşallah.

Kağan kocatepe bu ameliyatı önermiyor. Rahim şekil bozukluğu gebe kalmaya asla asla engel değil. Ben y rahimliyim 2 düşük yaptım çünkü doğal gebelikte kesem fundusa gelemiyordu. Şimdi tüp bebek yaptırdım 2 embriyo koyuldu hamileyim ve ikisi de fundusa yerleşmiş. Bu ameliyat size düşük yapmama garantisi de vermez. Hiç hamile kalmadan bu ameliyat dünya saçması bişey. Milyonlarca insan doğum yapıyor hiçbirinin rahim şekil bozukluğu yokmu sizce? Kimse hsg çektirmediği için bilmiyor bile.

Bu ameliyatı olacaksınız aksilik olmayacak ve 10-15. Haftalarda rahminiz kesin esneyecek diye bi garanti hele hiç yok

Size hem özelden yazdım. Hem normal forumda yazdım ısrarla anlamak istemiyorsunuz. Bu alanda asla asla diye bir şey yok. Rahim şeklini bırak, disindeki çürük dahi gebeliğe engel olabiliyor. Asla engel değildir diye kimse DİYEMEZ. Bu amelyati oldum her şey düzelir aslanlar gibi dogurursun diye de kimse bir şey diyemez. İlla kanıt vs bir şey istiyorsanız sciencedirect, pubmed vb. Bir sürü amelyat vakaları, durumlar olanaklar anlatılıyor. Rahim filminizi attığınızda size o zaman da izah ettim. Neredeyse dış gebelik geçirecekmissiniz. Embriyonun tutunduğu yer sıkıntılı olmuş. Doğal gebe kalabilen size tüp bebek onermisler, zira bebeğin tutunduğu noktayı değiştirmek istemişler. Allah yardım etmiş ki aşağı kısımlardan tutunmuş. Zira ilk gün blastit rahim içinde yüzer. Ben olsam garanti olsun diye embriyoglue fln da isterdim. Ama gebe kalmanıza sevindim. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.

çok teşekkür ederim bende lokman hekimde olacağım inşallah sorunsuz bir şekilde geçer. sizde inşallah bi an önce toparlarsınız çok geçmiş olsun

çok teşekkür ederim bende lokman hekimde olacağım inşallah sorunsuz bir şekilde geçer. sizde inşallah bi an önce toparlarsınız çok geçmiş olsun
Amin inşallah. Birde tavsiyem size eğer amelyat olacaksanız regli bitiminden hemen sonra yapın. Bittikten 3-4 gün sonra fln yapın. Sanırım benim hatam orda oldu. Ben yumurtlama döneminde denk getirdim. Tam dongunun ortası oldu. Amelyat sonrası bir iki gün az miktar kanama oldu. Sonra lekelenme şeklinde devam etti. Ama sonrasında normal regl günün geldi. Hormon yetmeyince ben tam vaktinde regl vaktinde regl kanaması yaşadım. Ama bir yandan da hormon hapı kullandığım için vücut arada kaldı diye düşünüyorum. Bu ilaç bittiğinde (3-4 günü kaldı) muhtemelen tekrar kanama yaşayacağım. Birde kullanacağı aletleri sorun. Alete göre de yapışıklık fln olusabiliyormus. YouTube ta amelyat videoları var. Onları izleyin size bir fikir verir. Doktorunuzu da iyi araştırıp seçin.

Neredeyse dış gebelikti ama değildi kese rahmin içindeydi. Rahim şekil bozukluğu olmayan ama dış gebelik geçirenler de var. Hamile kalmadan bu ameliyat doğru değil. Düşük dahi yapsanız hamile kaldığınız an 2. hamileliğiniz kolay gerçekleşecek. O zaman güzel yere koydurursunuz. Allah kucaklarımızı boş bırakmasın

"Rahim şekil bozukluğu olmayan ama dış gebelik geçirenler de var. Hamile kalmadan bu ameliyat doğru değil. "
Bakın bu doğru bir yaklaşım tarzı değil. Rahmi çok iyi olup düşük yapan da var, 5aa embriyo ile negatif sonuç alanda var. 5. Ayında sebebsiz düşük yapan da var. Var oğlu var. Ben demiyorum kalkın kizlar haydi hepiniz histereskopi olun. Bı amelyat olun sonra 9 doğurun. Bir çok etken bir çok sebep var. Ben eğer gebe kalabilirsem sonradan korku dolu tedirginlik de bir süreç geçirmemek icin amelyati tercih ettim. Zira doktorum ısrarla tek embriyo verelim deneyelim dedi şeklinden dolayı. Sonrasinda belki esnemez belki düşük olur belki gelişimi yavaşlar. Belki de hiçbir şey olmadan sapasağlam dogururum. Ama ben bu ihtimallerdeki riski almak istemiyorum. Bu nedenle oldum. Kimseye de ben oldum çok güzel bir şey sizde olun demiyorum. Yaşadıklarımı ve araştırdıklarimi anlatıyorum. Okuduğum makalelerde araştırmalarda "normal diye rapor edilip aslında şekil bozukluğu diye sonradan nitelendirilen hiç gebe kalamamis haslarin %51 gibi bir oranda gebelik elde edilmiş." Ben buna tutundum birazda. Düşük olanlarda bu oran daha fazla. Ve yine diyorum hiçbir şey kesin değil. Kesin sebepte çözüm değildir. Ama rica ediyorum bir sert kanaatte bulunmadan önce okuyun, araştırın sonra bir karara varın.
Cümlemizin amin..

Ayrıca sizin bu mantiginiza göre eskiden tüp bebek mi vardı? Yaptirmasaydiniz o zaman eskiler çatır çatır 10 12 doğurmuş ninelerimiz. Sezaryen mi vardı? Hepimiz normal doguralim. Bebek ters gelenir dolanır vs çokta önemli değil. Eskilerin bebelerin hepsi düz mu geliyordu sanki. O yolunu bulur bir şekilde.

Bunun eskiyle yeniyle ilgisi nedir? Ameliyatı gereksiz görüyorum. Size de çok geçmiş olsun diyorum. Teşekkürler

bu ameliyat zaten adetten sonra yapılıyor heryerde bu şekilde yazıyordu doktorumla bizde o şekilde planladık zaten sizin doktorunuz sizi neden uyarmadı ona şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…