Tabularımı yiktim vicdan yapiyorum...

İyide farzedin bu kız çok çok pişman hayır bu yanlış sen pişman olma mi diycez? Belki kendisine göre bu çok yanlış olamaz mı yani ? Tabusu olamaz mı bir insanın ? O zaman etkilendiğimiz kültüre göre şekil değiştiren ahlak algılarının hepsine yanlış mı diycez ? Bu arada cinayet ve cinselliği aynı kefeye koyduğumu yazmışssiniz sizede bravo orda neyi kastettiğim çok aşikar yani zina da yanlış olabilir cinayet te bir kişiye göre. Zira bu onun zihniyeti kafa yapısı. Bu insanları gerici gibi göstermeye çalışmaktan bi bikmadi bazı çevreler

356674578. kez yazdığım gibi "kendi" ve "tabu" toplumdan bağımsız değil, eylemin pişmanlığa yol açması/vicdan toplumdan bağımsız değil ki. Norveçli kız pişman değil tabu yok, Türk kızı pişman tabu var...yani "kendi"ye toplum da katkıda bulunuyor, bireyle toplumu ayıramazsınız.

Tabunun kelime anlamına bakarsanız tabu zaten kişisel bir olgu değil, toplumsal bir olgu.

Gerçekten garip bir cümle
cinsellik de cinayet de yanlış olabilir.

Cinayetin yanlış olabilme/olamama şansı yok zaten, başka birinin hayatını almak din/toplum/ahlak/bireyden bağımsız olarak yanlış, nokta. Caniler de empatiden yoksun sosyopatlar zaten. Eh şimdi siz sevişmekle sosyopat olmayı aynı cümlede hangi kafayla bir araya getirdiniz, ne dediniz hala çözemedim.

Peki bu kız diyelim ki çok pişman. O kadar pişman ki kendine zarar vermeye, intihara sürükleniyor kendi içinde. Ona üzülme bu normal demek daha doğru yoksa çok büyük günah, haram demek mi? Hangisi daha iyi gelir sizce bu insana?
Din boyutunda pismansa tövbe yolu olduğunu bilir. Ama öteki türlüyse baskilardan ötürü dayatmalardan ötürü bu zaten uygun değil dinimizde de yok böyle şeyler.

Ayrıca tecavüzden anladıkları da sadece sokakta bıçak zoruyla yapılan tecavüz.. Bu ülkede o kadar çok genç kız tecavüzle "kaybediyor" ki bekaretini. Sorsan çoğu farkında bile değil, idrak bile edememiş tecavüze uğradığını, "ileri gittik seviştikten sonra içime girmesini istemedim ittim ama o devam etti" diyor. Bunun bal gibi tecavüz olduğunun farkında değil, ya da bilinçaltına itiyor, adamla ilişkisini devam ettiriyor.
Aman arkadaşım kadın kadını anlayamazken, erkeklerden haklarımızı nasıl isteyeceğiz ki? İstemek dedim çünkü, gasp ediliyor, kimse farkında değil.
Tecavüz yasaları da maşallah zaten, tümden süper!
Ne diyelim artık...

Bazıları için çok masum olabilir öpüşmek,ilerisi.Ama hayatın da gerçekleri var.Sizin düşünce yapınıza uygundur,size normal gelebilir.Ama ileride bu tip konuları sorun etmeyecek birine aşık olmayacağınızın,evlenmeyeceğinizin garantisi yok.Kabul eden illa ki var ama bizim toplumumuzda bu uğurda töre cinayetleri dahi işleniyor.Tv de izlemiştim erkek arkadaşıyla cinselliği yaşarken kameraya alınıp şantaj yapılabiliyor,bugün sevdim deyip ,birlikte olup hamile bırakınca banane deyip terkedebiliyor,çoğu kız canına kıyabiliyor,çoğu kadın mağdur olabiliyor.

İyi de konu sahibinin inançlı ya da müslüman olup olmadığını bilmiyoruz ki. Haram mı günah mı diye sormamış...
Aaa olur mu
Herkes bunların inandığına inanmak zorunda.
Bunların doğrusu en doğru. Aşırı doğru

Yoksa mahalle baskısı yapabilirler. Kafanızı kesebilirler. Hoşgörü şeyi mensubu hepsi çünkü.

Bazıları için çok masum olabilir öpüşmek,ilerisi.Ama hayatın da gerçekleri var.Sizin düşünce yapınıza uygundur,size normal gelebilir.Ama ileride bu tip konuları sorun etmeyecek birine aşık olmayacağınızın,evlenmeyeceğinizin garantisi yok.Kabul eden illa ki var ama bizim toplumumuzda bu uğurda töre cinayetleri dahi işleniyor.Tv de izlemiştim erkek arkadaşıyla cinselliği yaşarken kameraya alınıp şantaj yapılabiliyor,bugün 8sevdim deyip ,birlikte olup hamile bırakınca banane deyip terkedebiliyor,çoğu kız canına kıyabiliyor,çoğu kadın mağdur olabiliyor.
işte bu çirkinliklere maruz kalmamak için fırsat verme konu sahibi .

yapmayın yazıktır günahtır ya. evet öpüştün ve çok kirlendin. kimsenin yüzüne bakamazsın artık.

koskoca 26 yaşında kadınsın. beden senin. hayat senin. yaptıklarının sorumluluğunu alabildikten sonra-dikkat et sorumluluk alacak erkekle karşılaştıktan sonra demiyorum-sen yaptıklarının bilincinde olduktan sonra kime ne? adam mı öldürdün, hırsızlık mı yaptın? ne vicdanı?

Back
X