Tabularımı yiktim vicdan yapiyorum...

zina zinadır el ele tutuşma vs..göz göze bakmakda zinadır ... 1 odanın içinde yalnız karşı cinsle kalmakda haramdır zinaya bulaşma ihtimali çok fazladır ..
millete burada din dersi mi verelim? O kadar çok farklı din varken, sahi hangisinin dersini verelim?

Eşimle ilk sevgili olduğumuz dönemde, baktım bir ay geçti iki ay geçti tık yok adamda.
Birgün ben yapıştım dudağına.:rolleyes:
Kaldı ki siz 26 yaşında yetişkin bir kadınsınız, sevgilinizle öpüşmekten daha doğal ne olabilir acaba?

Öpüşmüşsün sadece ve vicdan azabı, ne kadar masum ne kadar güzel şeyleri hatırlattı bana ,
Vicdanlık bir durum yok ya hu.Bu masumiyetini korursan her şey daha da güzel olur..
:KK200:

Canım seni anlaybiliyorum buna normal diyenler olabilir ama eğer vicdanın rahat değilse bunun olmasına pek izin verme. Yani sana normal gelse gerçekten kime ne dilediğini yaşa. Ama sürekli vicdan azabi çekerek olmuyor. Bende yşadım ama hani normal gelmediği için sürekli bi pişmanlık bunalım hali yeri geliyo karsı tarafı sucladım..En iyisini sen bilirsin yine mutluluklar :)

Konu sahibesine bir lafım yok ki, lafım topluma. Kadınların kafasına nasıl kodlanmışsa, sevdiğinle öpüşmek, sevişmek cinayet işlemekten daha suç!!! Konu sahibesi de toplum kurbanı ve bu hastalık maduru adayı.
İyide bunu neden toplumla bağdaştırıyorsunuz? İnsanın inancına göre yaşam tarzına göre hem cinayette hemde evlilik öncesi birsey yanlıs olabilir. Bu kişinin zihniyetini küçümseyecek miyiz böyle düşünüyor diye? Herseyde normallesmemeli ya yani öyle olmak zorunda değil. Her toplumun kendine göre bir ahlakı kültürü var (baskıdan kastetmiyorum)bunu kimse göz ardı edemez.

İyide bunu neden toplumla bağdaştırıyorsunuz? İnsanın inancına göre yaşam tarzına göre hem cinayette hemde evlilik öncesi birsey yanlıs olabilir. Bu kişinin zihniyetini küçümseyecek miyiz böyle düşünüyor diye? Herseyde normallesmemeli ya yani öyle olmak zorunda değil. Her toplumun kendine göre bir ahlakı kültürü var (baskıdan kastetmiyorum)bunu kimse göz ardı edemez.

İyi de insanın zihniyeti topluma göre şekillenmiyor mu zaten?

Toplum kadınlara o kadar baskı koyuyor ki zinasız! günahsız! evlendikten sonra bile kadınlar hala cinsellikten korkuyor. İnsanın kendi doğasına ait bir şeye bu kadar yabancılaşması normal mi? İnsan seviyorsa sever, öper bundan vicdan azabı çekmek eziyet, normallik değil.

Kültür, ahlak değişebilen şeyler , Türk toplumu geçmişte çok kez din ve buna bağlı ahlak anlayışı değiştirmiş bir toplum. Kaldı ki, ahlak da beğenmiyorsanız değiştirilebilen bir şey. Çok değil 100 yıl önce, kadınların çalışması erkeklerle toplumda yan yana olması hele ki örtüsüz peçesiz zinaydı söz konusu bile değildi. Lakin kadınlar değişti, toplum ve ahlak da ayak uydurdu artık bu şekilde değil. Din kurallarından biri değişen hayata uyum sağlaması için çiğnendi. Ahlak toplum değiştikçe değişebilir. Aynı şey bekarette neden olmasın? Kadınlar erkeklerle neden eşit olmasın?

Cinayetle cinselliği aynı kefeye koyacak kafadaysanız zaten daha fazla yazmama gerek yok, konu sahibesini ya da başka kimseyi küçümsemedim ben toplum zihniyetini ve baskısını eleştirdim ya neyse.

Son düzenleme:
Kime göre, neye göre olması gereken ya da doğru?
Allahü Tealanın haram dediği haram ,helal dediği helaldir ! daha kime göresi olabilirmi bu konu benim içinde bitmiştir, isteyen herkes nasıl isterse öyle yaşasın her koyun elbette kendi bacağından asılır ben sadece doğruyu yazdım isteyen kendine 1 hisse çıkartır istemeyen çıkartmaz .
.

Allahü Tealanın haram dediği haram helal dediği helaldir konu benim içinde bitmiştir isteyen herkes nasıl isterse öyle yaşasın her koyun elbette kendi bacağından asılır ben sadece doğruyu yazdım isteyen kendine 1 hisse çıkartır istemeyen çıkartmaz .
.

İyi de konu sahibinin inançlı ya da müslüman olup olmadığını bilmiyoruz ki. Haram mı günah mı diye sormamış...

Eşimle 4 yıl flört ettik yani cinsellik anlamında aşırıya kaçmadan bazı şeyleri yaşadık..iyi ki de yaşamışız diyorum...
Evlendikten 5 ay sonra çocuk derdine düştük 5 tüp bebek tedavisi sayısız doktor muayenesi...
Şimdi düşünüyorum da ozamanlar ne kıymetli ne güzelmiş iyiki dilediğim gibi yaşamışım düşündüğümde en kıymetli en keyifli zamanlarım o 4 yıl içindeymiş..
1,5 yılımız Amerikada geçti hayal gibiydi..
Ben zamanı yaşamaktan yanayım sizi yıpratmayacak şekilde o an neyi gerektiriyorsa yaşayın yarın başınıza ne geleceği belli mi?

Merhaba Arkadaslar hemen konuya geceyim
Bir yıllık bir iliskim var yazın sonuna doğru nisanlanmayı aralik gibide evlenmeyi düşünüyoruz.Bize kalsa hemen evleniriz de babam o tarihlerde olsun deyince fazla üstüne gidemedik.
Neyse biz hep kafelerde filan görüşüyorduk bir ay önce atamam oldu ve ben ankarada ev tuttum.Erkek arkadasim ilk defa yanıma geldi.Cok güzel bir gün geçirdik gezdik filan akşamda film izleyelim dedik ama birden öpüsürken bulduk kendimizi.Ben karşı koymak istiyordum ama yapamadım cok seviyorum onu öpmek istedim.Daha fazla ileri gitmesine izin vermedim ama gidene kadar dudaktan soluksuz öpüştük.Ben 26 yasindayim ve bu yasima kadar hic böyle birsey yasamadim.Hem sevdigim insana yakin olduğum icin cok mutluyum hem de büyük bir suçluluk duygusu var içimde. Yanlış yaptın diyorum kendime.Sanki artık beni sevmiycekmis gibi sanki onun gözünde basit biri olmusum gibi hissediyorum. Lütfen sert elestirmeyin beni.Böyle hisseden oldu mu.ve benim sevgilimle böyle yakinlasmam cok mu yanlış.

Madem kendini bir opusmeyle suclu hissediyorsun o zaman dugunun olana kadar bir daha bu tarz durumlara izin verme. Kisacasi psikolojik olarak kaldiramayacagin seyler yapma.

Bi söz var çok hoşuma gider her zaman .
"Bir kadını yol ortasında dudaklarından öperseniz herkes sizi ayiplar üstüne çullanır ama bir kadını yol ortasında döverseniz toplum buna sesini cikartmaz. İkisinin arasında deyip geçer. Çünkü şiddetin adı mahremiyet olmus. Ama sevginin adı ayıp olmus "
Böyle bi toplumda yasadigim için utanıyorum .

İyi de insanın zihniyeti topluma göre şekillenmiyor mu zaten?

Toplum kadınlara o kadar baskı koyuyor ki zinasız! günahsız! evlendikten sonra bile kadınlar hala cinsellikten korkuyor. İnsanın kendi doğasına ait bir şeye bu kadar yabancılaşması normal mi? İnsan seviyorsa sever, öper bundan vicdan azabı çekmek eziyet, normallik değil.

Kültür, ahlak değişebilen şeyler , Türk toplumu geçmişte çok kez din ve buna bağlı ahlak anlayışı değiştirmiş bir toplum. Kaldı ki, ahlak da beğenmiyorsanız değiştirilebilen bir şey. Çok değil 100 yıl önce, kadınların çalışması erkeklerle toplumda yan yana olması hele ki örtüsüz peçesiz zinaydı söz konusu bile değildi. Lakin kadınlar değişti, toplum ve ahlak da ayak uydurdu artık bu şekilde değil. Din kurallarından biri değişen hayata uyum sağlaması için çiğnendi. Ahlak toplum değiştikçe değişebilir. Aynı şey bekarette neden olmasın? Kadınlar erkeklerle neden eşit olmasın?

Cinayetle cinselliği aynı kefeye koyacak kafadaysanız zaten daha fazla yazmama gerek yok, konu sahibesini ya da başka kimseyi küçümsemedim ben toplum zihniyetini ve baskısını eleştirdim ya neyse.
İyide farzedin bu kız çok çok pişman hayır bu yanlış sen pişman olma mi diycez? Belki kendisine göre bu çok yanlış olamaz mı yani ? Tabusu olamaz mı bir insanın ? O zaman etkilendiğimiz kültüre göre şekil değiştiren ahlak algılarının hepsine yanlış mı diycez ? Bu arada cinayet ve cinselliği aynı kefeye koyduğumu yazmışssiniz sizede bravo orda neyi kastettiğim çok aşikar yani zina da yanlış olabilir cinayet te bir kişiye göre. Zira bu onun zihniyeti kafa yapısı. Bu insanları gerici gibi göstermeye çalışmaktan bi bikmadi bazı çevreler

İyide farzedin bu kız çok çok pişman hayır bu yanlış sen pişman olma mi diycez? Belki kendisine göre bu çok yanlış olamaz mı yani ? Tabusu olamaz mı bir insanın ? O zaman etkilendiğimiz kültüre göre şekil değiştiren ahlak algılarının hepsine yanlış mı diycez ? Bu arada cinayet ve cinselliği aynı kefeye koyduğumu yazmışssiniz sizede bravo orda neyi kastettiğim çok aşikar yani zina da yanlış olabilir cinayet te bir kişiye göre. Zira bu onun zihniyeti kafa yapısı. Bu insanları gerici gibi göstermeye çalışmaktan bi bikmadi bazı çevreler

Peki bu kız diyelim ki çok pişman. O kadar pişman ki kendine zarar vermeye, intihara sürükleniyor kendi içinde. Ona üzülme bu normal demek mi daha doğru yoksa çok büyük günah, haram demek mi? Hangisi daha iyi gelir sizce bu insana?

Bir ateist olarak "öpüşmek,sevişmek haram" diyen insanla bu konuda tartışacak bir şeyim olamaz, iki apayrı kafa yapısına sahibizdir çünkü. Değiştirmeye çalışmam düşüncesini. Ama şöyle de bir şey var. Böyle diyen bir kişi kadına da, erkeğe de haramdır diyorsa, düşüncesi kendi içinde gayet tutarlıdır ve saygı duyar susarım.

Ancak, "ya onunla öpüştüm diye beni basit görürse" nedir ya? Yani cidden bu adam "benimle öpüştün ne kadar kolaysın senden soğudum" dese, "ee sen de benimle öpüştün sen ne oluyorsun o zaman, karşılıklı bir eylemde sen pir ü paksın erkeksin diye, ben de basit oldum öyle mi, hadi bas git yoluna" diyemeyecek misin cidden?

Ayrıca şu "basitleşme" "erkeğin soğuması" masallarını da hepiniz geçin bi. Üniversitedeyken çıktığım bir çocuk vardı, ilk günden öpüştük, 10 gün içinde birlikte olduk. İlişkimiz 3 ay sürdü. Ayrıldıktan sonra 3 ay bir araya gelelim diye yalvardı, bazı geceler kapımda yattı. Ha bazılarınızın deyimiyle geniş mezhepli filan da değildi, kafa yapılarımızın gayet farklı olduğu namaz filan kılan bi tipti. Cidden kadınlar "beni basit görür mü" "benden soğur mu" kafasını devam ettiriyorsa, hele de üniversite mezunu kariyerli bir kadın, erkek ne yapsa yeri. Ben erkek olsam bu kafa yapısında birine acımam, baktım ayrılmak istiyorum adam akıllı konuşmaya neden sunmaya bile tenezzül etmem, "benimle yakınlaştın senden soğudum" der kapatırım olayı.

Peki bu kız diyelim ki çok pişman. O kadar pişman ki kendine zarar vermeye, intihara sürükleniyor kendi içinde. Ona üzülme bu normal demek mi daha doğru yoksa çok büyük günah, haram demek mi? Hangisi daha iyi gelir sizce bu insana?
Yav iyi de kırmızı çizgilerim benim de vardır, ama asla geçmedim. Demek ki bu kızımızınki o kadar da net değilmiş, sadece kafası karışmış, şaşırmış, biraz da korkmuş. Biz de şimdi evet günah, zina falan dersek ne olur? Böyle böyle intihara sürükleniyor insanlar. Bazen üzgün insanlara bir şey söylerken dilimizin ayarını yapmamız lazım.
O yüzden Sep ile aynı fikirdeyim. Her konuda yapıcı olursunuz ama konularda kadın ve cinsellik içeren bir şey varsa, hemen bakış açısı değişiyor.

Yine duramayacağım bir de tecavüz konusuna inanmış sevgili efide. Sanki ülkemizde tecavüz asla rastlanmayan bir vaka, 10 binde bir falan görülüyor ya, inanmama lütfunda bulunmuş!
Ya hu her gün gazetelerde hiç yoksa 3 tane tecavüz haberi var, Afrika cumhuriyetleriyle yarışırız suç oranında, daha olamaz canım inanmam demiş. Delireceğim az kaldı, burası beni sinirli biri yapıyor git gide.

Ayrıca tecavüzden anladıkları da sadece sokakta bıçak zoruyla yapılan tecavüz.. Bu ülkede o kadar çok genç kız tecavüzle "kaybediyor" ki bekaretini. Sorsan çoğu farkında bile değil, idrak bile edememiş tecavüze uğradığını, "ileri gittik seviştikten sonra içime girmesini istemedim ittim ama o devam etti" diyor. Bunun bal gibi tecavüz olduğunun farkında değil, ya da bilinçaltına itiyor, adamla ilişkisini devam ettiriyor.

Back
X