İyi de insanın zihniyeti topluma göre şekillenmiyor mu zaten?
Toplum kadınlara o kadar baskı koyuyor ki zinasız! günahsız! evlendikten sonra bile kadınlar hala cinsellikten korkuyor. İnsanın kendi doğasına ait bir şeye bu kadar yabancılaşması normal mi? İnsan seviyorsa sever, öper bundan vicdan azabı çekmek eziyet, normallik değil.
Kültür, ahlak değişebilen şeyler , Türk toplumu geçmişte çok kez din ve buna bağlı ahlak anlayışı değiştirmiş bir toplum. Kaldı ki, ahlak da beğenmiyorsanız değiştirilebilen bir şey. Çok değil 100 yıl önce, kadınların çalışması erkeklerle toplumda yan yana olması hele ki örtüsüz peçesiz zinaydı söz konusu bile değildi. Lakin kadınlar değişti, toplum ve ahlak da ayak uydurdu artık bu şekilde değil. Din kurallarından biri değişen hayata uyum sağlaması için çiğnendi. Ahlak toplum değiştikçe değişebilir. Aynı şey bekarette neden olmasın? Kadınlar erkeklerle neden eşit olmasın?
Cinayetle cinselliği aynı kefeye koyacak kafadaysanız zaten daha fazla yazmama gerek yok, konu sahibesini ya da başka kimseyi küçümsemedim ben toplum zihniyetini ve baskısını eleştirdim ya neyse.