- 9 Ağustos 2023
- 7
- 4
- 16
- 34
- Konu Sahibi perfectlibra
Merhaba hanımlar, çalıştığım kurumda yaşadığım mobing olduğunu düşündüğüm birkaç yıpratıcı durumdan bahsetmek istiyorum. hissettiklerim normal mi,ben abartıyor muyum, yoksa gerçekten mobinge mi maruz kalıyorum? Gerçek fikirlerinize ihtiyacım var. Bir kamu kurumunda çalışıyorum müdürüm beni her zaman çok sevdiğini söyler ve herkesin içinde takdir eder örnek gösterirdi. Hatta terfi etmeme yardımcı oldu. 1 yıl kadar sonra beni sürekli iş bahanesiyle odasına çağırmaya ve -ben seni çok seviyorum ama başka türlü seviyorum, bu sevgi bir yere varacak ama nereye varacak bakalım gibi şeyler söylemeye başladı . Ben hem sürekli odasına çağırmasından hem herkesin içinde sürekli beni övmesinden rahatsızlık duymaya başladım çünkü çalışma arkadaşlarım ne var sende bu kadar gibi şeyler söylemeye başlamistı. Bir gün yine odasına çağırdı ve iş ile ilgili bir şeyler söyledikten sonra bana benim evliliğimde sorunlar var ve eşimle ayrı yaşıyoruz, bizim oralarda boşanmak yok, küçük çocuğum var onun büyümesini bekliyorum boşanmak için,ama eşimi hiç mağdur etmiyorum sigortasını ödüyorum, düzenli para veriyorum gibi şeyler söyledi ben de hayırlısı müdür bey gibi bir şeyler zırvaladım.o an acaba bu bana asılıyor mu diye dank etti. İlk kez başıma geldiği için ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemedim ve ben çok çekingen aşırı utangaç biriyimdir. Zaten bunun için buna cesaret ettiğini düşünüyorum. çünkü sesimi çıkarmayacağımı tabiri caizse ortalığı ayağa kaldırmayacağımı biliyordu. Tekrar odasına çağırdığı bir gün bana telefonunun ekranını gösterip bunu oku dedi “BEN BÜTÜN BU MANASIZ İÇ SIKINTILARDAN SENİN VAR OLDUĞUNU HATIRLAYARAK SIYRILIYORUM” yazıyordu. Bana şimdi anladın mı seni nasıl sevdiğimi dedi. Ben öyle şok oldum ki anlıyorum dedim ve çıktım. İki yakın arkadaşıma ve yapay zekaya yaşadıklarımı anlatınca libra bu resmen taciz dediler.ben hala acaba yanlış mı anlıyorum diye sürekli kedimi sorguluyorum veya ne yaptim da bana bunu yapma cesaretinde bulunuyor usteli evli beni ne saniyor diye surekli kendimi sucluyordum ve kafayi yiyecek duruma gelmistim.Arkadaşlarımın yönlendirmesi ile yanına çağırdığında artık odasında kamera olmadığı için video kaydı açarak gittim. Çünkü ben müdür bana ben seni bir başka seviyorum diyor desem herkes e zaten seni sevdiğini her zaman herkesin içinde söylüyor diyecekler ve bana inanmayacaklardı. Kamera kaydını açarak yanına gittim ve söylediklerinden rahatsız olduğumu tekrar etmemesini bana söylediklerinin ve okuttuğu sözün sadece sevdiği bir personele söylenecek türden bir söz olmadığını belirttim ve özür dileyip tekrar etmeyeceğini söyledi. Ancak maalesef devam etti en son bana benim bilgisayar şifrem senin adın dedi. Artık sürekli tuvalete giderken bile karşılaşma korkusuyla sürekli köşe kapmaca oynuyordum. Her molada dışarıya çıkıyordum.Çünkü o pis sırıtan suratını görmektense korkuyor hem iğreniyordum. Dayanamayıp yine beni çok rahatsız ettiğini söylemem üzerine bana ben tayin istedim gideceğim, yer ayarlamaya çalışıyorum dedi. Ama gider mi gitmez mi kesin olmadığından ve dayanamadığımdam durumu bölge müdürlüğünden X BEY e anlattım ve X BEYin isteği üzerine videoları kendisine yolladım ve bir iki hafta kadar sonra müdürü sanırım zorunlu emekli ettiler. Müdürün emekli olması üzerine X BEY kuruma müdür olarak atandı. Aylar sonra X BEY ile işle ilgili bir konuda ters düştük ve bir personelin bana karşı olan saygısızlığı (KONUŞMA ESNASINDA BANA SENİN RUH SAĞLIĞIN İYİ Mİ? DEMESİ ÜZERİNE BANA HAKARET ETTİĞİNİ VE KENDİSİNİ ŞİKAYET EDECEĞİMİ SÖYLEMEM) nedeniyle insan kaynaklarına şikayet edeceğimi söyledim. X BEY sen zaten daha önce sorun yaşadın ve biz sana yardımcı olduk bu konuyu da şikayet edersen senin başın ağrır sen bilirsin, zaten söylediğinde bişey yok hareket sayılmaz hem nasıl ispat edeceksin ki inkar eder ve ben diğer personelle konuştum sana ruh sağlığın iyi mi derken eğer cümlesini tamamlamasına izin verseydin cümleyi iyi bir yere bağlayacakmış sen abartıyorsun minvalinde şeyler söyledi. Ve sen tartıştığın personele orda boş boş oturuyorsun demişsin dedi. Tamamen yalan asla öyle bir şey demedim tartışma esnasında şefim ve başka bir arkadaş daha yanımızdaydı onlarda şahit. Yine taciz olayını kastederek bence senin yer değiştirmen lazım dedi. Bu konuşma esnasında birim şefi de yanımızdaydı sanırım benimle yalnız konuşmak istemiyor yaşadığım olay sebebiyle kendisine iftira atacağımı veya bir şeyleri yanlış anlayacağımdan korkuyor. Üstelik bu konuyu şefimin yanında söylemesine çok üzüldüm çünkü taciz olayını ben sefime anlatmamıştım. O konuyu kastederek zaten sen daha önce sorun yaşadın demesini hiç doğru bulmuyorum. Ben de zaten biliyorum ben bu yüzden mimlendim dedim. Ertesi gün ben şikayet konusunda kararlı olduğumu söyledim ve şikayet metnini kendisine sundum ancak metini okuyunca bir anda öfkeden neredeyse kulaklarından duman çıkacaktı. Birim şefimizde yanımızdayken ben siz orda boş boş otuyorsunuz demedim sen bunu uydurmuşsun dedi ben de nasıl olur dediniz dedim ve birim şefime dönerek dedim mi şef bey dedi ve şefim hayır demediniz dedi çünkü zaten emekliliği gelmiş koltuğundan olmaktan korkan şefim sırf bu yüzden hayır duymadım dedi ve beni orada yalancı, iftiracı çıkardılar. Ben de vicdanınıza bırakıyorum diyerek odadan çıktım ve şikayet etmedim. Birim şefi diğer arkadaşım yanımızdayken şef bey neden duymadığınızı söylediniz öyle demedi mi dedim evet dedi diye onayladı ama neden orada inkar ettiniz beni yalancı iftiracı çıkardınız dedim cevap vermedi. Sefin Annesi yoğun bakımda ciddi bir hastalıktan tedavi görüyor o yüzden üzerine gitmek istemedim ve konuyu kapadım. Sonuç olarak şikayette etmedim. Yine bir süre sonra benim tuvalette olduğumu anlamayan iki personel hakkımda dedikodumu yapıyordu. Konuyu değiştirerek aktaracağım mesela ben her gün duş alıyorum ama saçımı haftada bir şampuanlıyorum yağlanmaması için. Bunu bir yemek esnasında muhabbet arasında konuşmuştuk. Bu konuyu kastederek bence libra pis birisi baksana haftada bir yıkanıyormuş gibi şeyler söylediler ve sifonu çekmem üzerine tuvalette olduğumu anlayıp hemen çıktılar. Ertesi gün konuştukalrını duyduğumu ve çok ayıp ettiklerini söyledim aa kusura bakma işte patavatsızlık ettik dediler ve ben konuşma esnasında zaten önceki olaylara da dolu olduğum için hüngür hüngür ağlamaya başladım ve çıkıp gittim. O gün bugündür kendileriyle konuşmuyorum. Tüm bunlardan sonra gece aniden çarpıntı ile uyanıyorum sonrasında hiç uyku tutmuyor. Genel olarak mutsuz ve enerjim tükenmiş hissediyorum. Tüm yaşadıklarımı sizce abartıyor muyum? Çok mu hassasım? Bunlar sizce mobing mi? Siz olsanız ne yapardınız?
NOT:KURUMDA HER YERDE KAMERA VAR SADECE MÜDÜR ODASINDA KAMERA YOK.
NOT:KURUMDA HER YERDE KAMERA VAR SADECE MÜDÜR ODASINDA KAMERA YOK.