TACİZ SONRASI OLUŞAN TRAVMA MI BU? BENİM GİBİ OLAN VAR MI??

Yillar once havuzda bende ayni sekilde tacize ugradim. Yasim kucuktude biraz. Inanilmaz kotu hissettim kendimi. Havuzdaki gorevlilerden birinin yanina gittim aglayarak direkt taciz ettigini soyleyemedim ama adam anladi. Kim dedi gosterdim sinirden kipkirmizi olmustu gorevli. Kolundan tuttu kaldirdi bagirdi kovdu havuzdan. Ben hala agliyorum o sirada en cokta utancimdan. Halbuki utanmasi gereken kisi oydu. Bu olaydan sonra yillarca karisik havuzlara gidemedim. Sizi anliyorum insan kolay kolay atlatamiyor boyle bir travmayi.

Toplumun kanayan yarası. Yaşadığınızın aynısı ilkokul öğrencisi iken pazarda annemin yanında yaşamıştım. Korkudan sesimi bile çıkaramadım ama hala dün gibi aklımda. Ortaokul yaşlarımda evimin yakınında bulunan kahvehanenin kapısında duran45 belki de 50 yaşındaki adamın sözlü tacizine uğrayıp eve kendimi korkudan nasıl attigim da dün gibi aklımda. Yine ortaokulda yaşadığim şehrin göbeğinde arkadasimla bankta otururken pisliğin tekinin gelip önünüzde cinsel organını açması, lise öğrencisiyken evden okula- okuldan eve kadar beni takip eden şerefsiz yüzünden lise hayatımın büyük bir bölümünü okula annemle gidip gelerek geçirmem.. (Sonra yakalandı o şerefsiz) daha kötüleri, daha masumları ve benzeri yaşadığim olayların hepsi hep aklımda. Sonuç; toplu taşımaya bile korkarak binen, biber gazını yanından ayırmayan, eşine sürekli mevcut konum yollayan ben. Hepsinin ahirette soracağım hesabıni. (Dinî yorum değildir 😅)

Akşam saat 5-6 gibiydi. Marketten çıkmıştım. Yürürken üzerime bi motosiklet geldi. Can havliyle bağırdım. Sonra motor geçti. Bi 10-15 dk daha yürüdüm. Bi kafenin önündeki motorlu birisi benden özür diledi. O üzerime gelen aracın sürücüsüymüş. Ben de sıkıntı yok dedim gittim. Beni durdurup numaramı istedi vermek istemediğim için takip etti. O zaman ben de korkmuştum. Ama taekwondoya başladım. Biraz daha özgüvenliyim. Ne olursa olsun kendini korumaya çalış. Artık güvenlik endişemiz bayağı arttı. Kadınlarımız başlarına gelen olayı anlatırken bile üzerimde şu vardı bu vardı diye kendilerini açıklamak istiyorlar. Bu çok üzücü

Abartılı hiçbirşey hissetmiyosun, benim 10 yıl önce basıma geldi boyle bi olay, hala arkamda birinin yürüdüğünü farkedince tedirgin oluyorum. Ama zamanla bu panik atak halinden çıkıp, temkinlilik göstermeye basliyosun. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun allah o pisliği bildiği gibş yapsın. Bence çantanızda her daim dolu soda şişesi bulundurun. Nolur nolmaz korkuyla ilk çantanızla vurursunuz en azından canını yakar

Bende ayni seyi yasamistim liseye giderken, bir motorcu arkamdan gelip popoma resmen var gucuyle sıkmıstı. Dun gibi hissediyorum. Artik issiz sokakta yururken arkamdan biri geliyorsa genelde durup onun gecip gitmesini bekliyorum, kimse yoksa cok hizli yuruyorum ya da bir cift vs yuruyorsa onlara yakin durarak yuruyor ve onlardanmis izlenimi vererek kendimi koruyorum.

Kadinlar icin ucretsiz dovus sanatlari kursu falan acilsin tacizlere gereken cezalar verilmeyip boyle pisliklerin neslide tukenmiyorsa kucuk yastan kendilerini savunmayi ogrensinler taciz edenin kolunu bacagini kirip biraksinlar sikacanda yuzune biber gazini debelene debelene kalsin orada igrenc yaratiklar

Back
X