• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taciz...

dünyada tacıze ugramamıs kadın oldugunu sanmıyorum
hıc unutmuyorum 8 aylık karnım burnumda hamıleyım kıloda aldım ınsanlıktan cıkmıstım baska bıseyım
onumde araba dururdu
daha ıgrencı olamaz herhalde

Konuyu okuyunca gözümde canlandı sanki her şey,
çok küçükken evimin önündeki okul bahçesinde otlak bir yer vardı orda uğur böceği yakalamaya giderdim alıp onları besliyordum güya çocuk aklı işte çocuklarda orda maç yapıyordu hemen yanda ablalarım vs akrabalarımın maçı vardı. geleli 15 20 dk fln oldu arkadan biri beni ittirdi yere düştüm çocuk üstüme çıktı bağırmamla birlikte akrabalarım geldi noldu dediler söylemedim çocuklar okulun duvarından atlayıp kaçtı aramızda rahat 10 yaş vardır.

Bir de bundan 1 buçuk sene önce yaşadım anneanneme giderken arkadan birisi bacağımı tuttu o an ki şok beynim uyuştu sanki.. döndüm "laaaannnn" diye bağırdım koştu kaçtı kimse yoktu sokakta daha fazlasını yapabilirdim keşke yapsaydım pazarcı önlüğü vardı üzerinde çok pişmanım iğrendim eve geldim ağladım o şok gerçekten mide bulandırıcı ve utanç verici..

hamileyken bile tacize uğrayan kadınlar var bu ülkede,neyi konuşuyoruz bilemiyorum.

suç acaba erkek çocuğuna fazla anlam yükleyen anne-babalarda mı? acaba onları daha bebeklikten pipini göster oğlum pipi neredeymiş diye büyüten sonra sünnet düğünü gibi baak en değerli yerini kestirdik erkek oldun gibi anlam içeren bir organizasyon yapan ya da sen erkek adamsın tabii evlenmeden kaç kişiyle beraber olacaksın hey aslanım hey diye yetiştiren anne-babalarda mı?

suç kimde cidden bilemiyorum.ama bildiğim tek şey olan biz kadınlara oluyor sokaklarda otobüslerde her yerde korku ile dolaşıyoruz.

bir de kızlarımızı yetiştirişimizi konuşmalıyız aslında.

bizden geçti, bari onları cesaretli yetiştirelim.

başka bir konuya da yazdım, taciz anında ne yapacağımızı biliyoruz, bağırmamız gerektiğini utanmamız gerektiğini biliyoruz biz de, ama o anda o kısacık anda durup kalıyoruz işte, şok oluyoruz, bir de anlatmamayı seçersek sonrası daha zor oluyor, bu sefer hiç konusunu edemez hale geliyoruz.

o yüzden sadece bilinçlenmek değil refleks de edinmek için küçükten eğitmeliyiz kız çocuklarımızı.

Bir defasında ilk duraktan otobüse bindim. Bomboş otobüs bir durak sonra sakallı cübbeli yapılı genç bir adam bindi. Otobüs bomboş olmasına rağmen hemen arkamda ki koltuğa oturdu. Telefonla konuşuyordum. Ancak o binerken göz göze geldik adeta sezinlemiştim. Neyse sonra onun saçımı okşadığını farkettim. İçimden yok ya falan dedim ama ikinci kere el atınca ki otobüs şöförü de bizi gözlemliyordu. Yaygarayı kopardım. İnkar etti. Otobüs doldu yanıma kadınlar oturdu vs. Ben kulaklığı takıp müzik dinliyordum. Bu arada otobüsün engelli bölümüne valizimi emniyet kemeriyle bağlamıştım. O indi ve camdan bana ağzını bura bura bir şeyler dedi. Kadınlar ne oldu falan dedi kavga ettik dedim ancak farkettim ki valizimi işaret etmişti yine de aldırmadım. İnerken gördüm üzerinde not kağıdı kargacık burgacık harflerle bana küfürler etmiş. Çok şaşırmıştım.

bu banada oldu aynı şekilde saçımı okşamaya başladığını hissettim döndüm çekin elinizi dedim çekti ama ben rahat edemeyip inmiştim

bir de kızlarımızı yetiştirişimizi konuşmalıyız aslında.

bizden geçti, bari onları cesaretli yetiştirelim.

başka bir konuya da yazdım, taciz anında ne yapacağımızı biliyoruz, bağırmamız gerektiğini utanmamız gerektiğini biliyoruz biz de, ama o anda o kısacık anda durup kalıyoruz işte, şok oluyoruz, bir de anlatmamayı seçersek sonrası daha zor oluyor, bu sefer hiç konusunu edemez hale geliyoruz.

o yüzden sadece bilinçlenmek değil refleks de edinmek için küçükten eğitmeliyiz kız çocuklarımızı.
DOĞRU ASLINDA AMA BİZLER DE BU TÜR ŞEYLER KONUŞMAK AYIP.TACİZ EDEN DEĞİL TACİZE UĞRAYAN KIZ SUÇLANIYOR ÇÜNKÜ.büyük harf basılı kalmış kusura bakma.

sadece refleks olarak ya da canımız yanmışsa bağırıyoruz ama diğer türlü susup kalıyoruz.

Kalabalik yerlerde pazarlarda insanlarin birbirine degerek gectigi yerleri firsat bilen o.cocuklari var aniden bi yerinizi minciklayan kim oldugunu anlamiyorsunuz tabi bide bazi pazarcilarin tam bi guzel kiz gecerken seftali bal massallah gibi adice taciz etmeleri bakislariyla tecavuz etneleri gibi ... kadin olmak gercekten cok zor heleki cezai yaptirimi az olan ulkelerde

Kalabalik yerlerde pazarlarda insanlarin birbirine degerek gectigi yerleri firsat bilen o.cocuklari var aniden bi yerinizi minciklayan kim oldugunu anlamiyorsunuz tabi bide bazi pazarcilarin tam bi guzel kiz gecerken seftali bal massallah gibi adice taciz etmeleri bakislariyla tecavuz etneleri gibi ... kadin olmak gercekten cok zor heleki cezai yaptirimi az olan ulkelerde

Iyy aynen şeftali falan diyorlar.
Bi ara kestane dedi ama nasıl süzüyor var ya insan o pazar semsiyelerini bi yerine sokası geliyor. :(

Haberi gormedim, adamin suratini acik gosterdimi Tv? En azindan tanidiklarina rezil olur umarim. Pisliiik

Haberleri bilmiyorum ama internette dolanan videolarda taciz anından tutuklanıp götürülürken süreçlerde hep yüzü açık.. Haberlere çıksa mozaiklerler kesin

Bende yaşadım malesef hemde 2kez birisi dış doktoru birisi yakın arkadaşımın benden 7yas küçük erkek kardeşi aylarca kendime gelemedim dudaklarim ucukladi zor gerçekten kadın olmak kimseye de anlatamadım

Haberleri bilmiyorum ama internette dolanan videolarda taciz anından tutuklanıp götürülürken süreçlerde hep yüzü açık.. Haberlere çıksa mozaiklerler kesin
Sevindim, bütün sülalesi, iş hayatından tanıyanlar falan onu konuşuyordur şimdi. Kimse evladıyla muhatap bırakmaz.
Rezil rüsva olsun

eni konu çirkin bir insanım paspalım şişkoyum makyajdan anlamam ben bile tacize uğradıysam bunun aranmakla da ilgisi yoktur... yaşı küçük kızları korumak lazım.... bulunduğumuz çevredekileri en azından.... 30 yaş üstü bayanlar adamları ters çevirmeyi püskürtmeyi artık öğrenmiş oluyorda... genç kızlar biraz tecrübesiz hazır tecrübesizlerken ablalık yapmalıyız çevremizdekilere.....

Sevindim, bütün sülalesi, iş hayatından tanıyanlar falan onu konuşuyordur şimdi. Kimse evladıyla muhatap bırakmaz.
Rezil rüsva olsun

hiç sanmıyorum... bizim insanımız inkar etmeyi sever.... gözüyle gördüğünü de inkar eder... sonra görmezden gelirler bir süre sonra da unutur giderler....

dünyada tacıze ugramamıs kadın oldugunu sanmıyorum
hıc unutmuyorum 8 aylık karnım burnumda hamıleyım kıloda aldım ınsanlıktan cıkmıstım baska bıseyım
onumde araba dururdu
daha ıgrencı olamaz herhalde

yuhh artık hamile insana da mı sarkıyolar...

hiç sanmıyorum... bizim insanımız inkar etmeyi sever.... gözüyle gördüğünü de inkar eder... sonra görmezden gelirler bir süre sonra da unutur giderler....

Adamın yaptığı unutulur ama kızın üstünde lekeymiş gibi kalır.
Ya inşALLAH kızın ailesi adamı miker..
Mikmekten beter eder.
Soyup ormana atsınlar üzerine bal sürüp ağaca bağlasınlar her yeri çıplak özellikle balı şeyine sürücekler.
Bide videoya cekicekler ohhh misssss

Bu sabah genç bir liseli kız yürürken rkasında ki hayvanı gördüm. Servise binmek için sokağın başında bekliyorum bu arada ben. Ağzının sularının aktığını görüyorum yani o kadar kızı santim santim inceliyor pislik. Dedim ki bu kızcağızın döndüğü sokağa dönerse boşver servisi aries git peşinden bir güzel benzet. Yanımda biber gazım var. Baktım tipine gayet iyi döverim bunu tarttım kafamda.. Dönmedi ama durdu kızı izlemeye devam etti o kısacık bir an benimle göz göze geldi. Kafa salladım bayağı bildiğiniz o pisliğe kafa salladım. Yürüdü gitti.

işte bunu yapmalıyız... ben güçsüzüm ama yeri gelince hırlayıveririm :)) haa karşımdaki her türlü beni döver isterse o ayrı ama sesim gür çıkar titresemde diklenirim korumacı ruhum devreye girdiğinde... daha güçlü olabilsek keşke...

Tacize uğramayan kadın olduğuna inanmıyorum. Kardeşim geç saatte isten donuyor. Ve kalbimiz hep ağzımızda. Bindiği otobüsün plakasını istiyorum. Ve binene kadar konuşuyoruz. Bunları yasamak zorunda olmak ne kotu.
Şeref yoksunu mahlukların pislik dusuncelerine maruz kalmak.
Ben her tacizin psikolojik şiddet olduğunu savunuyorum. Bugün bu ülkede rahatca yuruyemiyorsam yazıklar olsun adalete.

Adamın yaptığı unutulur ama kızın üstünde lekeymiş gibi kalır.
Ya inşALLAH kızın ailesi adamı miker..
Mikmekten beter eder.
Soyup ormana atsınlar üzerine bal sürüp ağaca bağlasınlar her yeri çıplak özellikle balı şeyine sürücekler.
Bide videoya cekicekler ohhh misssss

bu kızcağız ölene kadar unutmaz bunu.... haberlere de çıktı ya artık ailesi de unutmaz...

Böyle adaletin olduğu ülkede bırak tacizi nefes aldigimiza sukrediyorum. 5 kuruşluk değeri yok insan hayatının.
Haberi ben de izledim...o kızın bayılmasi o adamın serbest kalması. Yazıklar olsun böyle adalet sistemine.
Adamin karısı da kesin savunacak diyecek ki aaaa kocamın eli carpmis onun bir hatası yok...yazıklar olsun böyle eğitim sistemine.
Bu ülkede kadın olduğum her güne acıyorum ....Hatta insan olduğum her güne.

Back
X