Taciz

Vapurda gidiyoruz kızımla karşımızda oturan bir teyze elinde telefon bişiler yapıyor,ineceğiz bayanın biri kızınızın resmini çekti dedi...Sonra kadını takip ettik iskelede yakaladık aldık elinden telefonu baktık arapça tabi,kızım ingilizce sordu neden çektiniz diye..Sonra tüm resimleri sildi eğer silmezsen seni polise verecem dedi,meğerse kendi kızı varmış ona benzetmiş..Yalana bak kadın arap benim kızda beyaz tenli,ne kızına benzeyecek yanii,kadın itiraz etseydiorada yere yatırıp döverdim kesin..

Offf in vino veritas in vino veritas yine bakılmasını istemese giymez vakası. :olamaz:
hep var ki bu
adını anmak istemediğim bir trol bu forumda
feministlerin baş lafı bunlar
hayır efendim oğluma taciz etmemeyi öğretmeyeceğim kadın edeplice giyinmeyi öğrenecek anlamında cümle yazmıştı ve bu yorumla bilmem kaç beğeni aldı
ben bu memleketin erkeğinden önce kadınından hiç bir şey olmayacağını öğrendim

Çocuklarımıza evvela kendi gibi olmayanlara saygı duymayı ögretmemiz lazım anne olarak. Sadece açıklara yapilan birsey değil ki bu bakiyosun çarşaf giyen bi kadina öcü diyen başka bi kadin var keza karşı taraf acik olup kapali tarafin yermesi bunlar örümcek beyinli insalarin hareketleri,kafalardan bu örumcek ağını temizlemek lazim. Herkesin birbirinin yaşantısına saygı duyması şart

hep var ki bu adını anmak istemediğim bir trolü bu forumda
feministlerin baş lafı bunlar hayır efendim oğluma taciz etmemeyi öğretmeyeceğim kadın edeplice giyinmeyi öğrenecek anlamında cümle yazan ve bu yorumla bilmem kaç beğeni alan bir trolümüz
Ben de umudumu yitiriyorum artık ya!
Her şeye ayıp, büyüğüne öyle denmez diyorlar. Güya doğru çocuk yetiştiriyorlar, keşke bir de karşı cinse nasıl davranacağını öğretseler. Ama nerede!

gecen bi haber okudum.hala şokundayım.

şu malum yolcu otobüsü firması ve muavini.
adanada bi ailenin 4 yaşındaki kızına sokakta tecavüz etmiş.:KK67:
Hakim rahat uyuyomu acaba :KK67:

O firma yakında tecavüz otobüsleri kaldıracak. Sapkınlık turizmi. Manyaklar.

Ben de umudumu yitiriyorum artık ya!
Her şeye ayıp, büyüğüne öyle denmez diyorlar. Güya doğru çocuk yetiştiriyorlar, keşke bir de karşı cinse nasıl davranacağını öğretseler. Ama nerede!

Saygı yaşı büyük olana değil, nazik davranışa gösterilir. Çocuğuma öğreteceğim ilk şey bu olur heralde. Büyük diye kimseye saygı göstermeye kalkmasın zavallım.

gecen bi haber okudum.hala şokundayım.

şu malum yolcu otobüsü firması ve muavini.
adanada bi ailenin 4 yaşındaki kızına sokakta tecavüz etmiş.:KK67:
Hakim rahat uyuyomu acaba :KK67:
ben o haberi gördükten sonra çocuklarımın etrafındaki tüm erkekelerden şüphe etmeye başladım

hep var ki bu adını anmak istemediğim bir trolü bu forumda
feministlerin baş lafı bunlar hayır efendim oğluma taciz etmemeyi öğretmeyeceğim kadın edeplice giyinmeyi öğrenecek anlamında cümle yazan ve bu yorumla bilmem kaç beğeni alan bir trolümüz

Ben türkiyede plajda sirtlanlar tarafindan gözleriyle yendigim icin bikini giymiyorum.
Onlar egitmiyorlar. Egitilmiyorlar.
Ben de en azindan göz tacizinin bir kisminin önüne bu yöntemler geciyorum.
Simdi ben özgürüm diyen gitsin kösede kum oynasin.
Ben buna mecbur kaliyorum cünkü nefret ediyorum o bakislardan.
ya hatta iyi manzara buldular mi koloni falan topluyorlar.
Hani nerde kadinin özgürlügü.
Ne zaman hakkimiz olani alacagiz.
Kac nesil daha bunu cekecek?
Ahlak hangi dipsiz kuyuya düstü de cikaramadik..

Saygı yaşı büyük olana değil, nazik davranışa gösterilir. Çocuğuma öğreteceğim ilk şey bu olur heralde. Büyük diye kimseye saygı göstermeye kalkmasın zavallım.
İnsana değer vermek lazım tabi. Bizim toplumumuzda bu yok.
Sadece kendini sevmesi öğretiliyor. Bu yüzden diğerleri umrunda olmuyor ne yazık ki.

Ben türkiyede plajda sirtlanlar tarafindan gözleriyle yendigim icin bikini giymiyorum.
Onlar egitmiyorlar. Egitilmiyorlar.
Ben de en azindan göz tacizinin bir kisminin önüne bu yöntemler geciyorum.
Simdi ben özgürüm diyen gitsin kösede kum oynasin.
Ben buna mecbur kaliyorum cünkü nefret ediyorum o bakislardan.
ya hatta iyi manzara buldular mi koloni falan topluyorlar.
Hani nerde kadinin özgürlügü.
Ne zaman hakkimiz olani alacagiz.
Kac nesil daha bunu cekecek?
Ahlak hangi dipsiz kuyuya düstü de cikaramadik..

Ben kendimi asla kısıtlamadım, Asla da kısıtlamayacağım !!! Asla dediğim tek konu "özgürlüğüm" ' dür....

Geçen akşam saat 9da evden çıktık bir arkadasimla bizde,azıcık süslenip puslendik tabi.
Otobüste öyle bir baktılar ki (kadınlar) gerçekten kendimi kötü kadın gibi hissettim.
Sonrasında otobüsten indik,caddedeyiz bekliyoruz arkadaş gelip alacak. Bir araba durdu önümüzde 2 erkek kaş göz yapıyor binelim diye:işsiz::işsiz:
Toplum olarak gittikçe ruh hastası oluyoruz

Yalnız birsey soylemeden gecemicem otobüse süslü püslü elbiseler, topuklu ayakkabılar vs giyerek binene bende bakarim yani. Otobüsle gece eğlencesine mi gidilir diye?
Hiç yoktan ben taksiye binerim özel aracim olmasa.. Onun dısında haklisin cok.

İlk tacizim ya da daha fazlası 12 yaşındayken başıma geldi. Adamın biri sabahın köründe dershaneye giderken zorla bir arabaya bindirmeye çalıştı. İnan bağıramadım, o kadar küçüktüm ki korkudan sesim çıkmadı. Karabasan gibi bişey. Bakkal amca görmese şimdi kim bilir nerede ne haldeydim. Sonra lise zamanları. Bir iki derken sonunda tepki vermeyi öğrendim.

Aynen söylediğin gibi, taciz her yerde.
Şu söylediginin çok benzerini yaşadım Sep.

İlkinin bu oldugunu söylemek isterdim ama degil, 9 yaşındaydım ilkinde. Bakıcımın elinden tutmuş yürüyorum, bakıcı dedigim de gencecik kız 20 yasında daha, nereye gidiyoruz hatırlamıyorum simdi. Kalabalık bi cadde ama çok fazla insan var. Arkamdan bi seye carptıgımı hissediyorum önce ama anlamıyorum. Zaten insanlara çarpa çarpa yürüyoruz kalabalık bi yer. Sonra bi sey popomu tutup sıkıyo ama ben yine anlamıyorum, elimi arkaya savuruyorum oyle gitsin diye. Zaten adımlar minik zor yetisiyorum bakıcıya. Sonunda adam öyle bi sıkıyo cimcikliyo ki acıyo ben bagırıyorum bu sefer aglamaklı. Kız bi anda duruyo tabi arkasını dönüyo, adamla burun burunayız. Noldu diye soruyo beni cimcikliyo diyorum. Bakıcı kız adamın yüzüne bakınca anlıyo tabi ben anlamıyorum. Kızın bi anlık donup kalışında, tereddütünde adam kalabalıga karısıp kayboluyo, bakıcı bagırıp yardım istiyo sonra herkes bize bakıyo ama kimse bi sey yapmıyo. Kızcagız beni kucağına alıp hüngür hüngür aglamıstı sokak ortasında. O zaman dukkanın birinden su falan getirdiler. Kız katılıyo annesine ne dicem diye ben de acımadı çok bi sey yok ki diye sakinlestirmeye calısıyorum. Basıma ne geldiginden haberim yok cünkü.

13 yaşındaki daha büyük kabus tabi. Sabahın köründe dersane yollarındayım. Ana caddelerde bile insan yokken dogru dürüst ben bi de ara sokaklardan gidiyorum yol kısalsın diye. Hos hepimiz öyle yapıyoruz. Beyaz bi külüstür önüme kırıyo neredeyse ezecek beni, icinde iki kişi at hırsızı kılıklı. Bu sefer araba durur durmaz başıma gelen ve gelebilecek her seyi anlıyorum ama. Arabayla gezmeyi teklif ediyolar önce, sonra igrenc igrenc sorular gögüslerin söyle mi bilmem neren böyle mi. Boyu uzun bi cocuktum ben, icimden belki beni buyuk zannettiler yasımı söylersem rahat bırakırlar diyorum. Bi yas da kucuk soyluyorum 12yim kardesin yasındayım diyorum hepten gözleri parlıyo, kesin bakiredir bu söyle yapıcam seni böyle yapıcam diye baslıyolar. Arabadan inerlerse nasıl kacarım nereye kacarım diye düsünüyorum, kimse yok etrafta. Korktugumu belli etmemem lazım ama. Nasıl insanlarsınız siz, annenizin kardesinizin yolunu kesseler böyle diye bagırıyorum avaz avaz, bildigim 3 tane lafla küfrediyorum birileri duyar belki diye. Anamı karıstırma lan onunla sen bir misin a....k.....o..... düzgün konuş bozdurma benim oruç agzımı diyo. Ramazandayız cünkü. Ve bu adam, demin salyalar akıtan adam orucluymus ben bunu ögreniyorum.

Bi akıl vereyim, moral vereyim, bi toplumsal tespit yapayım isterdim aslında ama onun yerine icimi döktüm kusura bakma. Hepimizin akıl, ruh ve beden saglıgı hani denir ya allaha emanet su ülkede.

İnsana değer vermek lazım tabi. Bizim toplumumuzda bu yok.
Sadece kendini sevmesi öğretiliyor. Bu yüzden diğerleri umrunda olmuyor ne yazık ki.

"Önce kendine değer ver" cümlesinden oldum orası nefret ediyorum.
Toplum olarak farkına varmalıyız ki, kendi değerini bilmekle bencil olmanın farklı olduğunu ve insanın bir kaynak değil bir değer olduğunu.

Çünkü ; İki insan olmazsa aile olmaz, insanlar olmazsa devlet hükümet olmaz.

Hiç unutmam yıl 2012 daha yeni yerleşmiştim İstanbul a. Koştur koştur eve gitme derdindeydim. Otobüsten sonra eve gidebilmek için dolmuş'a binmem gerekiyor. Dolmuş'a bindim o gün her saniye dolmuş şöförü durdu. O kadar tıklım tıklım dı ki size anlatamam herkes birbirine yapışıktı. "özel bölgemde" bir şey hissetmeye başladım, ilk önce aman aylin sende paranoyaklık etme adamın elinde ekmek poşeti var sanırım o değiyor olay çıkartma dedim kendi kendime (ben hala iyi niyet peşindeyim) sonra yavaş yavaş millet iniyor, dolmuş biraz boşaldı ve ben o an fark ettim ki adamın elinde ki ekmek değil meğerse kendi eliymiş!!!!

O an farkedince cinnet geçirdim ben normalde çok sakin bir insan ken o gün ilk defa kendimi o şekilde bulmuştum, bağırdım nasıl bağırdım size anlatamam (sanki cinnet geçiriyordum, sinir krizi geçiriyordum). Dolmuş ta bir allahın kulu yardım etmedi. Herkes böyle sessizce duruyor sonra şöför durdu adam kaçtı!!!! Kimse ne birşey dedi ne bir şey yaptı. Ben o kadar kendimi kaybetmiştim ki sonra dolmuş şöförüne bağırmaya başladım " hep senin yüzünden bu şekilde doldurmaszan dolmuşları vs vs vs... ".
Sizin mesajınızı okurken bu olay aklıma geldi. Maalesef ki hiç kimsenin umurunda değil, herkes herşeye kayıtsız kalıyor. Biz ne ara bu hale geldik toplum olarak ya ?
Turkiyede kadin olmak cocuk olmak cok zor
Ama biz sesimizi cikartmazsak bunlar normallesecek
Herkes agizi ciktigi kadar bagirsin ki bizim icin her zaman bir umut olsun.
Arsizligin dibini de yapmalisin, yapmaliyiz
Bizi susturmaya gucleri yetmeyecek.

Son düzenleme:
Ben kendimi asla kısıtlamadım, Asla da kısıtlamayacağım !!! Asla dediğim tek konu "özgürlüğüm" ' dür....

Yenilecek av gibi hissetmekten biktim.
Üzerimde pis bakislari varken rahat edemiyorum.
Sergi aciyoruz sanki.
Abazalarin oldugu yerlerde giyimimi degistiriyorum.
Cünkü artik cok eminim elimden gercekten kötü birsey cikacagina.
Küfür bile etsen sükür diyen tiplerden bahsediyorum. Her lafina tahrik olan erkekler var.
Cocuklarimi bu pisliklerin eline birakip hapse giren ben olurum en ufak bir hamlemde.

kadının kadına ayarsız, seviyesiz yargılaması bitmedikçe bu ülkede hiçbir fiziksel taciz, tecavüz vakası azalmaz.
aynı şeyi geçenlerde plajda yaşadım, hamile halimle bikini giydiğim için. 4 kadın saatlerce süzüp dedikodumu yaptılar, yanlarında 5-6 yaşlarında küçük erkek çocuğu. büyüdüğünde bu çocuk kendinde her şeyi hak görecek.

Back
X