• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammül edemiyorum artık.

Annemin annesinden kaldı. Annemde çalışmıyor babamda her zaman para vermiyor öyle bizde okuyoruz calisamayizda çalışan bir tek dayım var onunda yardımı yok

Evle beraber dayinizida miras birakmis belli ,ev anneden kalinca ,dayinda rahatca kaliyor belli ,annenizden her cocuguna bir ev kalmadiysa tabi ,
Aslinda anneniz calissa sizin icin cok daha iyi olacak ,
Siz 4 kisisiniz o tek kisi ,her gelen faturayi 5 e mi boleceksiniz ,
4 kisi ile yasamam cikin evden kira payinizi veriyim dese naparsiniz ,
Yeme icme konusunda anneniz net tavir koymali ,siz girmeyin araya bosuna,
Sonucta dayin biz 3 kardesiz evi kiraya versemden payini hesap ediyordur ,
Sonucta size bakma zorunlulugu yok,
Baska bir evde kirada olsaniz hic gecinemeyecektiniz ,

O konuda haklısın cnm annenin ses çıkarması lazım sen karışma...bazen ebeveynler işte sırf kardeş diye göz yumabiliyolar...
Bekliyorum bende ne zaman ses çıkaracak diye. Şimdi ben soylesem büyüğüm sonuçta terbiyesizlik yapmak istemiyorum

Emekli maaşı alıyor annesinden fiyatı belli faturadir taksittir derken elde kalıyor 0
Dayın ev anamın evi aldıkları maaş anamın maaşı tabi ki vericekler yemek diye vicdanen rahatlatıyor kendini sanırım.
Sen karışma ama diyecekse annen desin .

Evle beraber dayinizida miras birakmis belli ,ev anneden kalinca ,dayinda rahatca kaliyor belli ,annenizden her cocuguna bir ev kalmadiysa tabi ,
Şimdi şöyle düşün senin bir kardeşin var senelerdir çalışıyor kredi borcunu sana odetiyor akşam su yemeği yap diyor ama eve tek bir şey getirmiyor. Kendi odasında televizyonu var onun faturasını bile ödemiyor ? Nereye kadar dayanır ki insan ya bazen abur cubur alıyor onları dolaba saklıyor en arkalara.

Şimdi şöyle düşün senin bir kardeşin var senelerdir çalışıyor kredi borcunu sana odetiyor akşam su yemeği yap diyor ama eve tek bir şey getirmiyor. Kendi odasında televizyonu var onun faturasını bile ödemiyor ? Nereye kadar dayanır ki insan ya bazen abur cubur alıyor onları dolaba saklıyor en arkalara.

Kredi borcunu niye odeyim ,benimle ilgili bir harcama degilse ,
Aralarinda sizin bilginiz disi hesaplar olabilir mi,
Maddi anlamda bu kadar verim saglamasi bu yuzden olabilir ,
Dayinizi ev arkadasi gibi gorun,
Baba ,abi ,gibi degil icinizi bir nebze sogutur ,

Ben daha 18 yaşındayım evde dayım annem ve 2 kardeşim yaşıyoruz. Annem ile babam ayrı ama babam bazen eve gelir bı ihtiyacınız var mı der cebinde ki son kuruşuna kadar çıkarıp verir kendine almaz bize alır sağolsun. Dayimda bizde kalıyor 10 senedir çalışıyor ama şu kadar senedir ben eve para getirdiğini görmedim ! Sadece internet faturası ödüyor oda 40 TL. Beyfendi kendi ne yemek isterse annemden onu yapmasını istiyor ama hiç bir katkısı yok! Bazen yemek beğenmiyor emir veriyor şunu getir bunu yap git şunu al diye çok sinir oluyorum. İşten geliyor anneme yemek koysana diyor. Ya 28 yaşında eli ayağı yok sanki . Bakkala gidicegim zaman ekmek kola alicam ondan istiyorum adamda 3 lira bile yokkk!!! Çalışmasa eyvallah diyecem ama senelerdir çalışan bir insan bu paraları napıyor ? Birde utanmadan annem yemek yapacak para istiyor ertesi günü o parayı alıyor annemden borç gibi ya ben 5 aydır biriktirdiğim parayı anneme verdim gene bı laf çıkmadı ağzımdan ve ne hayallerle biriktirmistim onu. Kardeşler arasında böyle şey mı olur? Birde aynı evde yaşıyoruz! Hiç bir katkısı yok. Batmaya başladı bana artık tahammülum kalmadı in

Dayın neden sizinle kalıyor? Bi de annenizi alın karşınıza konuşun rahatsızlığınızı belirtin.

Cnm yazıları şimdi tam okudum. Maaşın geldiği yer belli teyzede para veriyor kendini ondan rahat hissediyor demek. Ama bu kadar rahat olması sıkıntı. Yani bi ekmek parasını veremicek kadar aciz olması rahatsız edici. Annenizde bitiyor iş. Tabi o da kardeşi. Gençmiş dayı evlenir gider tez vakit inşallah o zaman.

Dayın neden sizinle kalıyor? Bi de annenizi alın karşınıza konuşun rahatsızlığınızı belirtin.
Aslinda dayi onlarda degil onlar dayida kaliyor. Konu sahibi bunu atliyor anlatirken. Annesi bosaninca dayisinin anneannesiyle yasadigi eve geçmişler.
Maddi olarak aralarinda bir anlasma olabilir diye dusunuyorum yoksa bu kadari zor.
Annesi de kendi annesinden kalan maasi almaya başlamış.
O maaa ne kadardir ki bu kadar insan gecinemez onunla.
Bilinmeyen bir seyler var mutlaka.

Kirayı nasıl ödüyorsunuz ?
Elektriği suyu doğal gazı mutfak masrafını filan .
Onlar 1/3 ünü ödemeyecekse defolup gitsin .
28 yaşında asalak olmayı seçmiş ne iğrenç yahu ! :kusmuk:

Aslinda dayi onlarda degil onlar dayida kaliyor. Konu sahibi bunu atliyor anlatirken. Annesi bosaninca dayisinin anneannesiyle yasadigi eve geçmişler.
Maddi olarak aralarinda bir anlasma olabilir diye dusunuyorum yoksa bu kadari zor.
Annesi de kendi annesinden kalan maasi almaya başlamış.
O maaa ne kadardir ki bu kadar insan gecinemez onunla.
Bilinmeyen bir seyler var mutlaka.

Evett mutlaka. O zaman dayının bi yere gitmesi anlamsız. Zaten evinde kalıyor. Bide belli çalışıp kendine yemeyi seven biri sanıyorum. Ya da gizlice para biriktiriyordur belki. Annede çalışmıyor. Belki anlaşmalı o eve geçilmiştir. Bi yerde bi şeyler kitleniyor ama bilemedim. Allah herkesin gönlüne göre versin deyip çıkayım konudan.

Kisaca annen kocadan derdinden sonra birde kardes derdi cekiyor. Hey Allah'imm birde yapilan yemekleri begenmiyormus haspam. Faturalari falan odemeyin para yok deyin. O odesin. Yemeklerde ufak oyunlar yapin. O gelmeden siz yemek yiyin. O gelincede onun yiyecegi yemege tuz baharat ne varsa karistirin onu yesinn. Ayri bi eve cikmaya mecbur birakin

Uni okuyor musun?veya okumaya niyetin var mi? Kazan bir okul ve cikip git evden. Part time calisir kendi ayaklarinin uzerinde durursun. Caresi olmayan dert degil

Back
X