• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammül edemiyorum artık.

Evde çalışan bi dayın var yanlış anlamadıysam. Eve sizin katkınızla giren bişey yok. Ev ananeden maaş ananeden. Siz katkı sağlanmadığınız için dayında sağlamak istemiyor olabilir.

Bir emekli maaşıyla o kadar kişi gecinemez ki. Bir de kredi borcu ödüyoruz diyorsun. Ne kadar bu emekli maaşı? Dayinin hiç katkı saglamadigina emin misin? Zaten esasen siz dayinin yanına yerlesmissiniz. Başta sanki o sizin yanınızda kalıyor gibi yazmışsın.

Dayinin genişliği aşikar da
Annen anne olmuş o da sizin kardesiniz gibi yaşıyor.. evlenip giderse gider ancak..
Annende bitiyor iş.. 2 kardes birlikte yaşıyorsak birlikte hayata tutunmaliyiz bunu oturup konuşmalı..

Ne ilginc..
Bir erkeginin siginti gibi bir kadinin yaninda yasamasi cok aci..
Umarim akli basina gelir de kendi ayaklari uzerinde durmayi ogrenir

Şimdi şöyle düşün senin bir kardeşin var senelerdir çalışıyor kredi borcunu sana odetiyor akşam su yemeği yap diyor ama eve tek bir şey getirmiyor. Kendi odasında televizyonu var onun faturasını bile ödemiyor ? Nereye kadar dayanır ki insan ya bazen abur cubur alıyor onları dolaba saklıyor en arkalara.
aburcubur
alıpta dolabın en arkaya saklaması egoistlik sende yüzüne şöyle sevmemekte haklısın sanada emir verince tersle ve yapma

Kisaca annen kocadan derdinden sonra birde kardes derdi cekiyor. Hey Allah'imm birde yapilan yemekleri begenmiyormus haspam. Faturalari falan odemeyin para yok deyin. O odesin. Yemeklerde ufak oyunlar yapin. O gelmeden siz yemek yiyin. O gelincede onun yiyecegi yemege tuz baharat ne varsa karistirin onu yesinn. Ayri bi eve cikmaya mecbur birakin
az kaldı 5 aya ben çıkıyorum bu kadar sorumsuz olan bi insanla aynı evde yasayamam

Bir emekli maaşıyla o kadar kişi gecinemez ki. Bir de kredi borcu ödüyoruz diyorsun. Ne kadar bu emekli maaşı? Dayinin hiç katkı saglamadigina emin misin? Zaten esasen siz dayinin yanına yerlesmissiniz. Başta sanki o sizin yanınızda kalıyor gibi yazmışsın.
Canım biz yerleşmedik ev anneannemden dayıma teyzeme anneme kaldı işte. Ama bütün her şeyi annem yapıyor dayımın hiç bir şeyi yaptığı yok 1 lira ekmek parası olmuyor cebinde

Evde çalışan bi dayın var yanlış anlamadıysam. Eve sizin katkınızla giren bişey yok. Ev ananeden maaş ananeden. Siz katkı sağlanmadığınız için dayında sağlamak istemiyor olabilir.
Sanırım anlatamıyorum :) evde 3 bayan 1 erkek var evde çalışan sadece erkek yemeye içmeye gelince herşeye hesap soruyor istediği yemek olmayınca neden yapmadınız diye hesap soruyor kendine çikolata falan. Alıyor onu. Saklıyor kendi televizyonu var odasında onun faturasını bile bize ödemeye çalışıyor ? Biz katkı sağlasak veya saglamasak bu fark etmez evde okuyan 2 kız var bu onun sorumluluğunu engeller mı?

Teyzeme babasından anneme annesinden maas kalıyor 1300 civarı öyle alıyorlar hteysem ayrı evde kira ödüyor fatura ödüyor kalani bize veriyor bizde fatura taksit ödüyoruz gidiyor ama onun cebinden 1 lira ekmek parası çıkmıyor

Eve alisveris yapmiyormu bu adam ? ILGINC.. Birde annenden yemek bekliyor.. nasil bir tipmis bu cozemedim ben.. acaba birikimmi yapiyor..

Maddi katkı sağlamadan olmaz.Annen konuşsun.Bir büyük konuşsun.Ben de evde annem boşanmış ablam ve dört çocuğuyla kalıyorum.Her ay 550tl kadar veriyorum.Ablam bekliyor zaten.Daha azını istesem de veremem kovar vallaçEv babadan kalma ve benim adıma.Öyle olduğu halde kovar.Aylık verdiğim parayı artırayım istemişti ben arttırmadım.Seni niye çekeyim öyleyse git demişliği var..Neyse bu son yıl daha iyi daha şefkatli....Bu ay ekstradan deterjan falan aldırdı..Annemin ihtiyacı olan herşeyi ben alıyorum.Ablam öyle istiyor..Ablam annem emekli maaşı alıyor.
Ablamınki aşırıysa da dayınınki de aşırı maddi katkı saplaması gerek.Bir de dayı yani.İnsan abla ve yeğenlerine kol kanat gerer azcık.Ben bu halde bile ablama şunu yap diyemiyorum.Azcık sığıntı gibiyim.Ama tolere ediyorum.Alttan alıyorum.Mutlu mesut yaşıyorum ailemle.iki yeğenim küstü bana yok yere hemde iki yıl ayrı odada oturdular.Şimdi yeni yeni beraber oturıyoruz..
Evlensem ben kiraya giderim ama jendi isteğimle..Onlar rezil olmasın diye...Ama keşke ablam daha şefkatli olsaydı.Maddi olarak beni rahat bırakaydı.
Valla azcık sallayın o dayıyı.Onunki de aşırı.

Maddi katkı sağlamadan olmaz.Annen konuşsun.Bir büyük konuşsun.Ben de evde annem boşanmış ablam ve dört çocuğuyla kalıyorum.Her ay 550tl kadar veriyorum.Ablam bekliyor zaten.Daha azını istesem de veremem kovar vallaçEv babadan kalma ve benim adıma.Öyle olduğu halde kovar.Aylık verdiğim parayı artırayım istemişti ben arttırmadım.Seni niye çekeyim öyleyse git demişliği var..Neyse bu son yıl daha iyi daha şefkatli....Bu ay ekstradan deterjan falan aldırdı..Annemin ihtiyacı olan herşeyi ben alıyorum.Ablam öyle istiyor..Ablam annem emekli maaşı alıyor.
Ablamınki aşırıysa da dayınınki de aşırı maddi katkı saplaması gerek.Bir de dayı yani.İnsan abla ve yeğenlerine kol kanat gerer azcık.Ben bu halde bile ablama şunu yap diyemiyorum.Azcık sığıntı gibiyim.Ama tolere ediyorum.Alttan alıyorum.Mutlu mesut yaşıyorum ailemle.iki yeğenim küstü bana yok yere hemde iki yıl ayrı odada oturdular.Şimdi yeni yeni beraber oturıyoruz..
Evlensem ben kiraya giderim ama jendi isteğimle..Onlar rezil olmasın diye...Ama keşke ablam daha şefkatli olsaydı.Maddi olarak beni rahat bırakaydı.

Konuyu dağıtmak istemem ama affına sığınarak soruyorum Tulipa, neden ayırmıyorsun evini, üzüldüm anlattıklarına

Sanırım anlatamıyorum :) evde 3 bayan 1 erkek var evde çalışan sadece erkek yemeye içmeye gelince herşeye hesap soruyor istediği yemek olmayınca neden yapmadınız diye hesap soruyor kendine çikolata falan. Alıyor onu. Saklıyor kendi televizyonu var odasında onun faturasını bile bize ödemeye çalışıyor ? Biz katkı sağlasak veya saglamasak bu fark etmez evde okuyan 2 kız var bu onun sorumluluğunu engeller mı?

Ben dayın haklı denedim zaten ama bu yüzden yapıyor belli ki ya da umursamaz biri kendi ailesi olduğunda da böyle yapabilir.

Yalnız sizin sorumluluğunuz annenle baban üzerinde. Dayının sizi besleyip büyütme, okutma gibi bir sorumluluğu yok bana göre. Ama dayı var dayı var sizi el bebek gül bebekte yetiştirebilirdi.

Evdeki yemek mevzusuna gelince, onun sınırını annen koyacak. Hakkı yok tabiki öyle davranmaya.

babadanda kalsa sızın adınıza ıse ev ablanızın degıl sızın onu kovmaya hakkı var ablanız kendını ne sanıyor sınır oldum hem gel eve kon ustune 4 cocukla hem para ıste hemde surat yap ohh ne ala memleket kı kendısının de annenızın de maası varmıs annenız kendı ıhtıoyaclarını karsıyalabılır, ablanızda cocukları ıdare etse kalan fatura yemek ıhtıyacı ortak odenır ama o evde sızın hukum surmenız gerek oncelıklı olarak....
bu hayatta cok verıcı olmayacaksınız benden sıze soylemesı bıraz bencıl olun rahat edersınız..

Anneniz konuşsun kardeşiyle, yetişemiyorum biraz faturalara destek çık diye söylesin neden söylemiyor anneniz bunu kardeşine ?
Gerçekten çok terbiyesiz bir dayınız varmış.
Evlensin de gitsin o evden...
Gelemem bende böyle şeylere, anneme emir verecek köle gibi kullanıcak öyle mi..!!
Terbiyesiz herif...

Konuyu dağıtmak istemem ama affına sığınarak soruyorum Tulipa, neden ayırmıyorsun evini, üzüldüm anlattıklarına
Şimdi iyi davrqnıyor ablam.Para verdipim sürece sorun çıkmaz.Yalnız yaşamak istemiyorum .

Back
X