- 16 Şubat 2018
- 898
- 519
- 53
- Konu Sahibi karalahana06
-
Cok haklısınız kesinlikle tüm aileler iyi gelmiyorlar bence. Ben ilk 2 gün onlar yüzünden bebegimi asla susturamayacagimi saniyordumBen belli bir yasi gecmis insanlarin kendi kendine dogurup cekirdek ailesiyle kalmak istemesini, maaile hatta maasulale doguma gidip gelmeyi istememesini normal buluyorum aslinda.
Benim yanimda da bir suru insan vardi ama o an bebegimin tek ihtiyaci bendim.
Hatta bana uyu, ye, ic demelerinden asiri sikilmistim.
Bana sıkıntılarınız normal geldiİyi günler sevgili kk üyeleri. Öncelikle bütün samimiyetimle şunu belirtmek isterim ki yapıcı hee türlü öneri ve eleştiriye açığım. Ama nolursunuz kırıcı ve küçümseyici olmayınız...
Kendimde uzun süredir tespit ettiğim ama bir türlü çözüm bulamadığım bir sorun var. Pandemi sebebiyle mi yaş ilerlediği için mi yoksa karakteristik mi bilemiyorum ama insanlara ve olaylara karşı tahammül seviyem çok azaldı. En ufak şeyler beni rahatsız ediyor. İnsanların öneri olarak sunduğu çoğu şeyi sert bir biçimde reddedip konuyu kapatmak istiyorum... Kimse hayatımla ilgili bir şeyi sorgulamasın, bana soru sormasın istiyorum... Yabanileştim mi nedir
Bu bahsettiğim olay hem ailem hem arkadaşlarım hem iş ortamım için geçerli... Gitgide yalnız kalmaya ve bencilliğe doğru adım atıyorum aslında bu durumdan rahatsız da oluyorum zaman zaman. Ama kendimi tutamıyorum...
Örneğin Ekim ayında doğum yapacağım Allah nasip ederse. Şimdiden strese giriyorum annemler gelecek kayınvalidemler gelecek diye... Bu gönlü darlığım çok üzüyor beni. Bakın biliyorum şimdi birçoğunuz diyecek "Bebek olunca yanında yardım edecek birilerinin olması çok önemli bir şey. Ne kadar şanslısın bak hem ailen hem eşinin ailesivar. Yardımcı olacaklar."... Haklısınız da ama kendimi ikna edemiyorum bir türlü... Sanki onlar gelip gittikten sonra evim berbat olacak bir daha düzenim eskisi gibi olmayacak gibi hissediyorum... Halbuki atla deve değil yaaa... En kötü ihtimalle temizlikçi çağırıp yine temizletirsin ne olacak değil mi... Ahh bu takıntılarım ahhh... Annemler sigara kullanıyor onu kafama takıyorum eve gelince her yer duman olacak sanki öyle hissediyorum... Kayınbabamın ayağı kokuyor o beni öyle strese sokuyor... Bunlar çözümsüz şeyler değil biliyorum gerçekten biliyorum... Eşimle konuşuyoruz arkadaşlarımla paylaşıyorum... Pandemi döneminde zaten gidip gelme yok niye bu kadar kafaya takıyosun ayrıca bırak ev kirlensin dağılsın sanki geri düzelmeyecek mi...
Şimdi mesela kayınvalidemler doğuma geldiklerinde bir sürü konserve, turşu, salça vs şeyler getirecekler. Bak ne güzel diyorum doğal doğal yapıyorlar seviyorlar ki sana da veriyorlar. Allah'tan belanı mı istiyorsun diyorum... Ama öte yanım diyor ki "Öfff küçük bebekle o kadar eşyayı nereye nasıl yerleştireceğim ev dağılacak ıyyyy." diyorum
Birilerinin beni kandırmasını istiyorum bu yüzden... Yaaa canım kimin evi mükemmel kimin evi harika ki seninki olsun... Deyin bana
E söyleyin gelmesinlerŞimdiden strese giriyorum annemler gelecek kayınvalidemler gelecek diye...
Sizde kendimi gördüm, bende aynen böyleyim etrafımda insan görmek bile rahatsız edici , özellikle evimde düzenime çok düşkünüm, herkesi düzenimle alakalı bir tehtit olarak görüyorum , daha çocuğum yok mesela ben kv lerin çocuk doğunca beni bunaltacakalr, evimden çıkmayacaklar , aile fertleri bu bahane ile yola düşüp gelecek falan aynen sizin gibiyim bence yardım almalıyızİyi günler sevgili kk üyeleri. Öncelikle bütün samimiyetimle şunu belirtmek isterim ki yapıcı hee türlü öneri ve eleştiriye açığım. Ama nolursunuz kırıcı ve küçümseyici olmayınız...
Kendimde uzun süredir tespit ettiğim ama bir türlü çözüm bulamadığım bir sorun var. Pandemi sebebiyle mi yaş ilerlediği için mi yoksa karakteristik mi bilemiyorum ama insanlara ve olaylara karşı tahammül seviyem çok azaldı. En ufak şeyler beni rahatsız ediyor. İnsanların öneri olarak sunduğu çoğu şeyi sert bir biçimde reddedip konuyu kapatmak istiyorum... Kimse hayatımla ilgili bir şeyi sorgulamasın, bana soru sormasın istiyorum... Yabanileştim mi nedir
Bu bahsettiğim olay hem ailem hem arkadaşlarım hem iş ortamım için geçerli... Gitgide yalnız kalmaya ve bencilliğe doğru adım atıyorum aslında bu durumdan rahatsız da oluyorum zaman zaman. Ama kendimi tutamıyorum...
Örneğin Ekim ayında doğum yapacağım Allah nasip ederse. Şimdiden strese giriyorum annemler gelecek kayınvalidemler gelecek diye... Bu gönlü darlığım çok üzüyor beni. Bakın biliyorum şimdi birçoğunuz diyecek "Bebek olunca yanında yardım edecek birilerinin olması çok önemli bir şey. Ne kadar şanslısın bak hem ailen hem eşinin ailesivar. Yardımcı olacaklar."... Haklısınız da ama kendimi ikna edemiyorum bir türlü... Sanki onlar gelip gittikten sonra evim berbat olacak bir daha düzenim eskisi gibi olmayacak gibi hissediyorum... Halbuki atla deve değil yaaa... En kötü ihtimalle temizlikçi çağırıp yine temizletirsin ne olacak değil mi... Ahh bu takıntılarım ahhh... Annemler sigara kullanıyor onu kafama takıyorum eve gelince her yer duman olacak sanki öyle hissediyorum... Kayınbabamın ayağı kokuyor o beni öyle strese sokuyor... Bunlar çözümsüz şeyler değil biliyorum gerçekten biliyorum... Eşimle konuşuyoruz arkadaşlarımla paylaşıyorum... Pandemi döneminde zaten gidip gelme yok niye bu kadar kafaya takıyosun ayrıca bırak ev kirlensin dağılsın sanki geri düzelmeyecek mi...
Şimdi mesela kayınvalidemler doğuma geldiklerinde bir sürü konserve, turşu, salça vs şeyler getirecekler. Bak ne güzel diyorum doğal doğal yapıyorlar seviyorlar ki sana da veriyorlar. Allah'tan belanı mı istiyorsun diyorum... Ama öte yanım diyor ki "Öfff küçük bebekle o kadar eşyayı nereye nasıl yerleştireceğim ev dağılacak ıyyyy." diyorum
Birilerinin beni kandırmasını istiyorum bu yüzden... Yaaa canım kimin evi mükemmel kimin evi harika ki seninki olsun... Deyin bana
Aynen bende öyleyim malesef 5 senedir evliyim ilk iki sene sonra eşimin ailesi gelecek oldu benim iş yerinde yükselme sınavım vardı sınav calisiyorum dedim öyle geçti sonra derken pandemi cıktı sokağa çıkma kısıtlamaları şehir dışı yasakları derken 2 sene de böyle geçti henüz hiç gelmemiş oldular ama bundan sonra gelirler tahminimce aşılarını oldular cunku bende kara kara düşünüyorum kv çok müdahaleci oraya buraya karışan çok laf sokan biri Bende düşünüyorum kara kara eve gelecekler düzenimizi bozacaklar evi kirletecekler diye birde kv nin sabahları altına kaçırma olayı var korkuyorum koltuklarimi ıslatacak diye calisiyorum nasıl basa çıkarım diye ama artık ta eşimin alırdı sonuçta illaki gelecekler ama.soyle bir huyları da onların şehri bizim yaşadığımız şehirden 8 saat uzaklıkta geldiler mi aylarca kalmak isteyen insnlanlar kızının evine gittiklerinde 3 ay kaldıklarını biliyorum evimde huzur kalmazsa diye korkuyorum eşim le aramızda sorunlar çıkarsa diye birde haftanın 5 günü calisiyorum is yerinde de insanlardan bunalmış durumdayım bu sefer evde de sıkıntı yazicam diyorum ama illaki gelirler bu sene isteSizde kendimi gördüm, bende aynen böyleyim etrafımda insan görmek bile rahatsız edici , özellikle evimde düzenime çok düşkünüm, herkesi düzenimle alakalı bir tehtit olarak görüyorum , daha çocuğum yok mesela ben kv lerin çocuk doğunca beni bunaltacakalr, evimden çıkmayacaklar , aile fertleri bu bahane ile yola düşüp gelecek falan aynen sizin gibiyim bence yardım almalıyızyoksa yanlızlık tek çaremiz olacak birgün
Cnm 3 ay çok uzun bir süre, bence bunu eşinle konuş rahatsız olduğun şeyleri güzelce anlat , mesela annesinin idrar kaçırması büyük sorun , ya altını bezlesin ya da kalmasın ne rahat insanlar var yaaa, eş aileme bir kez daha şükrettim, ya ben sırf eş ailesi konusundan dolayı evimi uzak bir ile taşımayı düşündüm ama bu kez de kalma mevzusu çıkacak, galiba benim için en hayırlısı aynı şehirde uzak mesafede oturmak, ben yatılı misafir hiç sevmem , hele uzun kaĺsalar çıldırırımAynen bende öyleyim malesef 5 senedir evliyim ilk iki sene sonra eşimin ailesi gelecek oldu benim iş yerinde yükselme sınavım vardı sınav calisiyorum dedim öyle geçti sonra derken pandemi cıktı sokağa çıkma kısıtlamaları şehir dışı yasakları derken 2 sene de böyle geçti henüz hiç gelmemiş oldular ama bundan sonra gelirler tahminimce aşılarını oldular cunku bende kara kara düşünüyorum kv çok müdahaleci oraya buraya karışan çok laf sokan biri Bende düşünüyorum kara kara eve gelecekler düzenimizi bozacaklar evi kirletecekler diye birde kv nin sabahları altına kaçırma olayı var korkuyorum koltuklarimi ıslatacak diye calisiyorum nasıl basa çıkarım diye ama artık ta eşimin alırdı sonuçta illaki gelecekler ama.soyle bir huyları da onların şehri bizim yaşadığımız şehirden 8 saat uzaklıkta geldiler mi aylarca kalmak isteyen insnlanlar kızının evine gittiklerinde 3 ay kaldıklarını biliyorum evimde huzur kalmazsa diye korkuyorum eşim le aramızda sorunlar çıkarsa diye birde haftanın 5 günü calisiyorum is yerinde de insanlardan bunalmış durumdayım bu sefer evde de sıkıntı yazicam diyorum ama illaki gelirler bu sene iste
Aynı dertlerden bende muzdaribim birde ben çok titizim onlarsa temizliğe çok dikkat etmiyorlar birde geldiler mi gitmek bilmiyorlar hep huzursuz olucam diye korkuyorum kavga çıkar vs vs diye huzurumuz bozulur diye hep korku içindeyim cunku aşırı rahat insanlar insanalrın özel alanı demeden dalmayı severler yatak odana kadar ayy neyse gerçekten bende öyleyim ne bilim biraz daha düşünceli insanlar olsalar korkmucam bu kadar da değiller iste insanın özeli modeli kalmıyor off off neden relaks olamıyoruz bu konuda
Bence mesafeli dur , ilk iki haftadan sonra tavrınla belli et giderler umarım, 3 ay çok fazlaAynen bende öyleyim malesef 5 senedir evliyim ilk iki sene sonra eşimin ailesi gelecek oldu benim iş yerinde yükselme sınavım vardı sınav calisiyorum dedim öyle geçti sonra derken pandemi cıktı sokağa çıkma kısıtlamaları şehir dışı yasakları derken 2 sene de böyle geçti henüz hiç gelmemiş oldular ama bundan sonra gelirler tahminimce aşılarını oldular cunku bende kara kara düşünüyorum kv çok müdahaleci oraya buraya karışan çok laf sokan biri Bende düşünüyorum kara kara eve gelecekler düzenimizi bozacaklar evi kirletecekler diye birde kv nin sabahları altına kaçırma olayı var korkuyorum koltuklarimi ıslatacak diye calisiyorum nasıl basa çıkarım diye ama artık ta eşimin alırdı sonuçta illaki gelecekler ama.soyle bir huyları da onların şehri bizim yaşadığımız şehirden 8 saat uzaklıkta geldiler mi aylarca kalmak isteyen insnlanlar kızının evine gittiklerinde 3 ay kaldıklarını biliyorum evimde huzur kalmazsa diye korkuyorum eşim le aramızda sorunlar çıkarsa diye birde haftanın 5 günü calisiyorum is yerinde de insanlardan bunalmış durumdayım bu sefer evde de sıkıntı yazicam diyorum ama illaki gelirler bu sene iste
Aynı dertlerden bende muzdaribim birde ben çok titizim onlarsa temizliğe çok dikkat etmiyorlar birde geldiler mi gitmek bilmiyorlar hep huzursuz olucam diye korkuyorum kavga çıkar vs vs diye huzurumuz bozulur diye hep korku içindeyim cunku aşırı rahat insanlar insanalrın özel alanı demeden dalmayı severler yatak odana kadar ayy neyse gerçekten bende öyleyim ne bilim biraz daha düşünceli insanlar olsalar korkmucam bu kadar da değiller iste insanın özeli modeli kalmıyor off off neden relaks olamıyoruz bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?