Tahammülü Öğretin :D

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Haaaaphayirli günler kk :))
Bugunki derdim ta-tam kayinvalide. Ne kadan değişik
Sormak istediğim şey şu, elimizde bir tane hoşlanmadığımiz bir kayinvalide var. Oğlunu seviyoruz. Lakin bu kadınla yıldızlarımiz uyuşmuyor. Haftada minimum bir iki yanyana geliyoruz. Kavga, tartışma vs yok. Ama uyuşmuyor işte, sevmiyorum. Düşünce yapısından haz etmiyorum. Ama neticede görüşüyoruz mecburiyetten. Evet ben bu kadına nasıl tahammül edebilirim? Ne yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız? Görüşmeme ihtimalimiz yok, hatri sayılır oğlundan ötürü. Görüşeceğiz ama nasil takmayacagim hal hareketlerini, laflarını, saçmalıklarını vs.? Yaşayan varsa öneri verirse çok mesut olurum.
Şimdiden teşekkürler efenim.

Takmayacaksın eline ceptelefonu alıp ,berjere oturacaksın sana bisey sorarlarsa cevap verceksin,konusmalara cok dahil olmayacaksin,zaten alışınca ne konustuklarini hareketlerini falan takip edemiyorsun dolayısıyla sinir de olmuyorsun iste bu kadar
Sonra da görüşürüz annecim bye byee bitti gitti.
Ben kaynanamı cok severim. Bazen boş yapar,beni cok deli etmisligi de var. Artık yaşanmıyor öyle seyler muzurlugu bıraktı

Ah kardeşim sorun şu ki, eşim benim aileme karşı o kadar iyi ki. O kadar iyi damat ki. O kadar içten ki. Ben onun annesine karşı bunları hissettigimi bilse yıkılır
Yani aslında çok çok mesafeli olmak da istemiyorum. Ama takmamak istiyorum aynı zamanda.

Benim eşim de benim aileme karşı öyle. Aslinda ailem hic haketmiyor onun bu iyiliğini
Cok mesafeli olma bu defa adın kibirliye burnundan kil aldırmıyor a çıkabilir dogru düşünmüşsün
Mesela gittin ya konusuyor bos bos,demissin ya düşünce yapımız uygun degil. Düşün ki bunamış,kafa gidip geliyor. Ben bunu bazen baska insanlara karşı da düşünüyorum cok rahat ediyorum
Takmaa hiç senin elinde. Yoksa cok yıpranırsın. Sana karsi hakaret ediyor mu? Yok. Seni yargiliyor mu? Yok. Evine barkina isinize gücünüze karışıyor mu? Yok. Bunlarin hepsinin cevabi yoksa salla gitsin

Ayy aynı durumdayız ve ben aynı sitede aynı binadayım düşün. Sinir hastası olmamak için zor dayanıyorum bazen

Kvnin atraksyonlarına göre değişir düşüncelerim.
Esasında kadın yaşlı. Benim ise annemle aramda yalnızca 18 yaş var ve annemle birlikte büyüdük. Haliyle ben kayınvalidemi anne statüsüne koyamadım. Aramızda nesil farkı oldu adeta. Düşünce yapımız vs çok farklı. Her şeyi adet, gelenek, görenege bağlıyor. Mesela bana sormadan istediği gibi bana gelip gidebileceğini düşünüyor.
Atıyorum söyle bir telefon gelebiliyor, McGrath sana yemege geliyoruz eksik var mı? Eşi İsviçreye gitti yani kayinbabam, bizde kalma düşüncesi var ve ilginçtir ki benim bundan haberim yok. Kısacası ataerkil bir oğul tutucu.

Eşimde ailemle çok iyidir ama ben eşimin ailesine karşı mesafeliyim yani görüşme noktasında değil ama frekansımız tutmuyor başından beri ve haşır neşir olamadım evliliğimizin başından beri. Eşimde bunu bilir, konuştuğumuz bir konu kendi aramızda.

Eşiniz ailenizle samimi diye sizde onun ailesiyle samimi olmak zorunda değilsiniz. İki farklı aile ve insan var ortada. Saygısızlık etmedikten sonra sorun yok bence.

Buradaki konuları okuyup oha ne kayınvalideler var diyip mutlu olacaksın.
Evet arada bunu yapıyorum gene de yaram sogumuyor. Benimki de çok az değil. En azından benim gibi toy ve dünyanin acı yüzünü yeni gören birisi için.

Yeni evlisiniz değil mi? Ya da yeni sayılır.

Canım kalmalı gitmek zorunda değilsin aynı şehirdeyseniz, bir de bizim gibi kalmak zorunda olanları düşün bakalım. Bayramda Arefe’den gidiliyor 4 gece 5 gün çekmek zorunda kalıyorsun. Arkadaşların dediği gibi umursamayacaksın soru sorarsa cevap vereceksin böyle böyle geçiyor işte

Peki ne dedin kalmak ıstediğinde? Yani haberin olduğunda?

Ya bende şöyle bir korku oluştu. Mesela ben eşimin ailesine gitmek istemezsem, sanki o da benim aileme gitmek istemeyebilir. Su an bazen o teklif ediyor gel annenlere gidelim diye atıyorum. Öyle bir durumda bunu yapmaz sanki. O da mesafe koyar gibi geliyor. Samimi olmak istemiyorum. Asla saygısızlık yapacak bir insan değilim çok mühim bir konu olmadıkça ama işte içim de almıyor yahu.

Yarama tuz bastın. Aynı şehirdeyiz ama gel gör ki bayramda iki gece kaldık. Niçin? Akşam gidip sabah geri gelmeyelim diye.

Bu korkun çok yersiz bence. Kafandan kurmuş gibisin.

Belki de öyledir, yersizdir bilemiyorum ki. Deneyimlemek istemiyorum işte.. Evlilik çok değişik bir sorumlulukmus vallahi. :))
Çalışıyor musun peki evdemisin? Bende yeni evli sayılırım 2 yıl olmadı seni anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…