Tabiki müneccim b.ku yemedim ama yeni evliliklerde kv genelde oğlum elden gidiyeaaahh diye panikler, yeni evlenen gelinler de noluyoo yaa moduna girerAy nerden bildin? Sanırım yeni evlilerin bu tarz sorunları çok oluyor. Yeni derken işte bir yılı doldurmak uzereyiz
Gitme noktasında arada ciddi bir sorun yoksa mesafe koymaya gerek yok bence. Ama arada samimiyet olmak zorunda değil demek istediğim o aslında. Samimiyet içten gelen birşey ve karşılıklı oluyor zorla olduramazsınız.Ya bende şöyle bir korku oluştu. Mesela ben eşimin ailesine gitmek istemezsem, sanki o da benim aileme gitmek istemeyebilir. Su an bazen o teklif ediyor gel annenlere gidelim diye atıyorum. Öyle bir durumda bunu yapmaz sanki. O da mesafe koyar gibi geliyor. Samimi olmak istemiyorum. Asla saygısızlık yapacak bir insan değilim çok mühim bir konu olmadıkça ama işte içim de almıyor yahu.
Yeni mezunum, kpss hazırlanıyorum :)Çalışıyor musun peki evdemisin? Bende yeni evli sayılırım 2 yıl olmadı seni anlıyorum
Kesinlikle katılıyorum hislerime tercüman oldunuz. İnanın dua ediyorum, Allahim nolur eşimin ailesini bana sevdir diye. Ama olmuyor yani samimiyet zorla olmuyor. E sevmeyince de her şey biraz zor geliyor. Onları misafir etmek, oraya gitmek, birlikte zaman geçirmek VS vs. Ne bileyim bunu kaldıramıyorum.Gitme noktasında arada ciddi bir sorun yoksa mesafe koymaya gerek yok bence. Ama arada samimiyet olmak zorunda değil demek istediğim o aslında. Samimiyet içten gelen birşey ve karşılıklı oluyor zorla olduramazsınız.
Aynı durum, evet. Kv de o korkuyu çok net sezebiliyorum. Gitti oğlum, gidiyor oğlum modlarinda.Tabiki müneccim b.ku yemedim ama yeni evliliklerde kv genelde oğlum elden gidiyeaaahh diye panikler, yeni evlenen gelinler de noluyoo yaa moduna girerGenelde diyorum, bu böyle olur demiyorum. Yeni bir aile kurulur, her iki taraf saygı ve mesafe adına gerekli tedbirleri alırsa, daha kolay atlatılır herşey.
Ne kadar tanıdık düşünceler, dualar :) bende ilk evlendiğim seneler aynı duaları ettim ki başta bazı sıkıntılar yaşamıştık. Ama zamanla sevmek zorunda olmadığımı kabul ettim. Bana bir saygısızlıkları olmadığı için, eşimin de hatrı olduğundan arada, görüşüyorum. Birkaç yıldır aynı şehirde değiliz ama yazın biz gidiyoruz kışın onlar geliyor, bazen 15 gün bazen 1 ay kalıyorlar.Kesinlikle katılıyorum hislerime tercüman oldunuz. İnanın dua ediyorum, Allahim nolur eşimin ailesini bana sevdir diye. Ama olmuyor yani samimiyet zorla olmuyor. E sevmeyince de her şey biraz zor geliyor. Onları misafir etmek, oraya gitmek, birlikte zaman geçirmek VS vs. Ne bileyim bunu kaldıramıyorum.
biz yemegimizi yedik annecigim. ve arkadasimiz ne zamandir bekliyordu bu aksam musait olabildik, caya gidiyoruz.Esasında kadın yaşlı. Benim ise annemle aramda yalnızca 18 yaş var ve annemle birlikte büyüdük. Haliyle ben kayınvalidemi anne statüsüne koyamadım. Aramızda nesil farkı oldu adeta. Düşünce yapımız vs çok farklı. Her şeyi adet, gelenek, görenege bağlıyor. Mesela bana sormadan istediği gibi bana gelip gidebileceğini düşünüyor.
Atıyorum söyle bir telefon gelebiliyor, McGrath sana yemege geliyoruz eksik var mı? Eşi İsviçreye gitti yani kayinbabam, bizde kalma düşüncesi var ve ilginçtir ki benim bundan haberim yok. Kısacası ataerkil bir oğul tutucu.
Haaaaphayirli günler kk :))
Bugunki derdim ta-tam kayinvalide. Ne kadan değişik
Sormak istediğim şey şu, elimizde bir tane hoşlanmadığımiz bir kayinvalide var. Oğlunu seviyoruz. Lakin bu kadınla yıldızlarımiz uyuşmuyor. Haftada minimum bir iki yanyana geliyoruz. Kavga, tartışma vs yok. Ama uyuşmuyor işte, sevmiyorum. Düşünce yapısından haz etmiyorum. Ama neticede görüşüyoruz mecburiyetten. Evet ben bu kadına nasıl tahammül edebilirim? Ne yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız? Görüşmeme ihtimalimiz yok, hatri sayılır oğlundan ötürü. Görüşeceğiz ama nasil takmayacagim hal hareketlerini, laflarını, saçmalıklarını vs.? Yaşayan varsa öneri verirse çok mesut olurum.
Şimdiden teşekkürler efenim.
[/Q
Kocanızın hatırına ,kayınvalidenizi olduğu gibi kabullenin. Huyu böyle takılma diye kendinizi telkin edin.Haaaaphayirli günler kk :))
Bugunki derdim ta-tam kayinvalide. Ne kadan değişik
Sormak istediğim şey şu, elimizde bir tane hoşlanmadığımiz bir kayinvalide var. Oğlunu seviyoruz. Lakin bu kadınla yıldızlarımiz uyuşmuyor. Haftada minimum bir iki yanyana geliyoruz. Kavga, tartışma vs yok. Ama uyuşmuyor işte, sevmiyorum. Düşünce yapısından haz etmiyorum. Ama neticede görüşüyoruz mecburiyetten. Evet ben bu kadına nasıl tahammül edebilirim? Ne yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız? Görüşmeme ihtimalimiz yok, hatri sayılır oğlundan ötürü. Görüşeceğiz ama nasil takmayacagim hal hareketlerini, laflarını, saçmalıklarını vs.? Yaşayan varsa öneri verirse çok mesut olurum.
Şimdiden teşekkürler efenim.
Ay benim kv ye yetişemez...Duşa kabinin önünde bornozu giyilmeye hazır bir şekilde tutar, eşim banyoya girince...bekler çıkana kadarDeli galiba deyip geçeceksin ne yapabilirsin ki... Bende önceden sinir olur laf yarışına girerdim. Şimdi laflarına hareketlerine bıyık altından gülüyorum. Kaynanam çok gıcıktır bu arada... 40 yaşındaki adama dışarı çıkarken duş aldın hırka giy üstüne diyen biri bu yaz sıcağında.. İlgili anne ya
Ay benim kv ye yetişemez...Duşa kabinin önünde bornozu giyilmeye hazır bir şekilde tutar, eşim banyoya girince...bekler çıkana kadar
Çıldırmamak için zor tutuyordum kendimi...
Özellikle kocam uzulmesin aileme cok iyi diye dusunmeyin..aileniz evinize yapismiyor kocanizin ozgurlugunu ksitlamiyor saygili davraniyor, kocanizda haliyle iyi davraniyor ailenize.sozleriniz beni tanımlıyor. Bugün bunu düşünüp ailesini alttan almam gerektiğini düşünüyordum ki yazdığınız beni bana getirdi. Benim kv görmemiş ve paragoz. Evime geldiğinde hep bir sinir harbi var. Burası oğlumun evi der. Ben sinirlenmeyeyim diye çok çaba sarf ediyorum ama evimde eşyaların yeri değişir. Kendine göre düzenler. Ve ne hikmettir ki ne zaman kv ile görüşsek eşimle sudan sebepten kavga ederiz. Hiç şaşmaz. Normalde sesimiz birbirimize yükselmez bile. Evime gelmelerini istemiyorum çünkü inanılmaz bir negatif elektrik oluşuyor ve sürekli bir laf sokma halinde gunlerim geçiyor.biz yemegimizi yedik annecigim. ve arkadasimiz ne zamandir bekliyordu bu aksam musait olabildik, caya gidiyoruz.
SIZI MUSAIT OLDUGUM BIR ZAMAN "BEN" CAGIRIRIM.
isvicre ve kalma muhabbet icin de tavriniz net olsun, kimse bana sormadi ben soz vermedim kimseye diyin cikin isin icinden. esiniz aileciyse gelip kalacak annem kafasindaysa, tamam siz kalin ben annemde kalacagim bu surecte diyin.
kocam uzulmesin aileme cok iyi diye dusunmeyin..aileniz evinize yapismiyor kocanizin ozgurlugunu ksitlamiyor saygili davraniyor, kocanizda haliyle iyi davraniyor ailenize.
annesi aileniz gibi degil iste. ailenizle esiniz iyi gecinmeyip napacak? duzgun ailelerle iyi gecinilir zaten.Özellikle kocam uzulmesin aileme cok iyi diye dusunmeyin..aileniz evinize yapismiyor kocanizin ozgurlugunu ksitlamiyor saygili davraniyor, kocanizda haliyle iyi davraniyor ailenize.sozleriniz beni tanımlıyor. Bugün bunu düşünüp ailesini alttan almam gerektiğini düşünüyordum ki yazdığınız beni bana getirdi. Benim kv görmemiş ve paragoz. Evime geldiğinde hep bir sinir harbi var. Burası oğlumun evi der. Ben sinirlenmeyeyim diye çok çaba sarf ediyorum ama evimde eşyaların yeri değişir. Kendine göre düzenler. Ve ne hikmettir ki ne zaman kv ile görüşsek eşimle sudan sebepten kavga ederiz. Hiç şaşmaz. Normalde sesimiz birbirimize yükselmez bile. Evime gelmelerini istemiyorum çünkü inanılmaz bir negatif elektrik oluşuyor ve sürekli bir laf sokma halinde gunlerim geçiyor.
Vay arkadaş siz neler yaşıyorsunuz yaAy benim kv ye yetişemez...Duşa kabinin önünde bornozu giyilmeye hazır bir şekilde tutar, eşim banyoya girince...bekler çıkana kadar
Çıldırmamak için zor tutuyordum kendimi...
O durum bende de var. Eşim ailesi ile birlikteyken ona da biraz gıcık oluyorum ama bu huyumu sevmiyorum. Neticede o evden çıktı bu adam, acı ama gerçekyok valla sevemedim yeni evli de degilim ustelik, her hareketini her imasini da bilirim ustelik. Esim her bayram ailem uzakta oldugundan gelir benimkilerin absurtluklerine katlanir ama ben onun icin bile katlanamadim.zaten esimi de onlarin yaninda oldukca itici buluyorum:) kendimi motive ettim sadece 4 5 saat yok sadece 2gun dayanabildim 3.gun gitmedim ayrica is yasaminda pek cok insana aliskinim yani olmadi yapamadim tahammulum sifir:)onerileri okuyorum ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?