Bisküvi - Kurabiye Tarifi Tahinli Kurabiye & Kazen'in Sponsorluğunda

krizantem

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2010
11.020
2.473
448
Malzemeler
Bir su bardagi tahin
Bir su bardagi pudra sekeri
Bir su bardagi sivi yag
3.5 su bardagi un
Ve cogunlugu keyfe gore ceviz

Yapılışı
Ilk once tahinle yag bir kaba konulur kasikla karistirilir
Sonra ilk pudra sekeri daha sonra unu eklenir karistirilmadan once kirilmis cevizler eklenir
Ve bir hamur haline getirilir

Daha sonra istege gore buyuklugu ben buyuk kuraiye sevdigimden hafif buyukce yaptim
Yuvarlanip yaglanmis ve ya yagli kagitli tepsiye sıralanır

170 derecedeki onceden ısıtılmıs firina verilir

Ortalama 20 dak pistikten sonra kurabiyelerimiz hazir

Unutmadan kurabiyeyi tepsiden almadan once biraz bekleyiniz yoksa parcalanacaktir goruntusunu bilmem ama tadi enfes oldu ilk defa kurabiye yapan birisi olarak bence basariliyim.

Herkese yarismada basarilar diliyorum afiyet olsunn herkese

Yok kurabiyeler senden çay benden
Sunu siraylan yapsak ozaman gercekten nasil buldun onceden yapmistim ama yukleyemiyordum yarisma aslinda onemli deilde onemli olan orenmej esim bayildi tadina sence nasil olmus bas usta yorumlarini merak ediyorum cirkin bulduysan ozelden yazayip olmasin simdi

Ben sahiden çok beğendim tahine bayılırım ayrıca cevizle bütünleşince çok iyi olmuştur..İlk defa kurabiye yaptığını düşünürsek 1 numara

Ben sahiden çok beğendim tahine bayılırım ayrıca cevizle bütünleşince çok iyi olmuştur..İlk defa kurabiye yaptığını düşünürsek 1 numara
Oleyyy beee desene iyi madem mutlu oldum resimde yuklemesi kolay mis aslinda nasil beceremiyomusum ben analamadm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…